Szia!kissata írta:Sziasztok!
Újabb gondom van a Pa3x-en!
A lényeg: Bekapcsolom a hangszeren a Fantom tápellátást a kondimikrofonomhoz, illetve az adaptiv funkciót mind a három helyen kikapcsolom.
Jobb felső legördülő menü: Write Global Setup, mentés a memóriába.
Gép kikapcsol,majd bekapcsolás után visszaáll minden a mikrofon beállításoknál,vagyis újra be kell kapcsolnom a fantom tápot,illetve az adaptiv funkció mindenütt újra bekapcsolva van!
Most fejből nem tudom, hogy mivel szoktam menteni, de nálam az 1.60 OS-el működött az adaptiv funkciók mentése. Jelenleg az 1.62 OS van fent, de azóta nem változtattam a beállításon, így nem tudom, hogy ezzel is működik e. Ha nem felejtem el, majd holnap délután megnézem neked, mert a hangszerem a kocsiban van, mivel az éjjel elő-szilveszteri bulit játszottam, és nincs kedvem most kivennem.
Viszont az éjjeli buli során én is tapasztaltam egy érdekességet:
Már korábban írtam ide, hogy szerettem volna ráállítani az EC5 pedálra, vagy az Assignable kapcsolókra a TXT szöveg lapozását. Mikor ezt megtettem, akkor azt vettem észre, hogy csak az 1-es lejátszóba behívott dalok szövegeit lapozza, a 2-es lejátszóét nem. Csak a Dial tárcsára, és a felette/alatta lévő Up/Down gombokra reagált a 2 lejátszó. Ezzel viszont kicsit kényelmetlen a lapozás, de eddig így oldottam meg.
Viszont tegnapelőtt véletlenül rájöttem, mikor beszéltünk itt a fórumon az Assignable kapcsolóról, hogy ha a dal behívását követően jobbra, a 2-es lejátszó felé elhúzom az X-Fader potit, akkor aktiválódik a 2-es lejátszó lapozása is a kapcsolókkal, és a pedállal is. Csak mivel én felváltva használom a lejátszókat, így minden egyes új dalnál mikor a 2-es lejátszóba behívom, el kell tolni a potit jobbra. Az 1-es lejátszó esetében nincs ilyen probléma. Na sebaj, de legalább így működik. Örültem mint majom a farkának. Így este már a buliban így használtam.
Aztán úgy három óra zenélést követően egyszer csak vége szakadt az örömömnek, mert a 2-es lejátszó lapozhatósága egyszer csak megszűnt. Mind az Assignable kapcsoló, mind az EC5 pedál esetében. Az 1-es lejátszó lapozása működött továbbra is. Így vissza kellett térni a hátralévő idő alatt a korábbi módszerhez, az Up/Down gombokhoz, mert azzal továbbra is lapozta a 2-es TXT fájljait. Hogy ez mi a szent sz@rért változott meg egyik pillanatról a másikra nem tudom. Mondjuk most jut eszembe, hogy annyi eszem lehetett volna, hogy szünetben ki/be kapcsolom a hangszert.