Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 464
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 20139Hozzászólás Apelláta
2013.12.31. 10:01

kissata írta:Sziasztok!

Újabb gondom van a Pa3x-en!
A lényeg: Bekapcsolom a hangszeren a Fantom tápellátást a kondimikrofonomhoz, illetve az adaptiv funkciót mind a három helyen kikapcsolom.
Jobb felső legördülő menü: Write Global Setup, mentés a memóriába.
Gép kikapcsol,majd bekapcsolás után visszaáll minden a mikrofon beállításoknál,vagyis újra be kell kapcsolnom a fantom tápot,illetve az adaptiv funkció mindenütt újra bekapcsolva van!
Szia!

Most fejből nem tudom, hogy mivel szoktam menteni, de nálam az 1.60 OS-el működött az adaptiv funkciók mentése. Jelenleg az 1.62 OS van fent, de azóta nem változtattam a beállításon, így nem tudom, hogy ezzel is működik e. Ha nem felejtem el, majd holnap délután megnézem neked, mert a hangszerem a kocsiban van, mivel az éjjel elő-szilveszteri bulit játszottam, és nincs kedvem most kivennem.

Viszont az éjjeli buli során én is tapasztaltam egy érdekességet:

Már korábban írtam ide, hogy szerettem volna ráállítani az EC5 pedálra, vagy az Assignable kapcsolókra a TXT szöveg lapozását. Mikor ezt megtettem, akkor azt vettem észre, hogy csak az 1-es lejátszóba behívott dalok szövegeit lapozza, a 2-es lejátszóét nem. Csak a Dial tárcsára, és a felette/alatta lévő Up/Down gombokra reagált a 2 lejátszó. Ezzel viszont kicsit kényelmetlen a lapozás, de eddig így oldottam meg.

Viszont tegnapelőtt véletlenül rájöttem, mikor beszéltünk itt a fórumon az Assignable kapcsolóról, hogy ha a dal behívását követően jobbra, a 2-es lejátszó felé elhúzom az X-Fader potit, akkor aktiválódik a 2-es lejátszó lapozása is a kapcsolókkal, és a pedállal is. Csak mivel én felváltva használom a lejátszókat, így minden egyes új dalnál mikor a 2-es lejátszóba behívom, el kell tolni a potit jobbra. Az 1-es lejátszó esetében nincs ilyen probléma. Na sebaj, de legalább így működik. Örültem mint majom a farkának. Így este már a buliban így használtam. :yahoo:

Aztán úgy három óra zenélést követően egyszer csak vége szakadt az örömömnek, mert a 2-es lejátszó lapozhatósága egyszer csak megszűnt. Mind az Assignable kapcsoló, mind az EC5 pedál esetében. Az 1-es lejátszó lapozása működött továbbra is. Így vissza kellett térni a hátralévő idő alatt a korábbi módszerhez, az Up/Down gombokhoz, mert azzal továbbra is lapozta a 2-es TXT fájljait. Hogy ez mi a szent sz@rért változott meg egyik pillanatról a másikra nem tudom. Mondjuk most jut eszembe, hogy annyi eszem lehetett volna, hogy szünetben ki/be kapcsolom a hangszert. :dash2:

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 464
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 20140Hozzászólás Apelláta
2013.12.31. 10:04

Laci!

A Melody némítás nálam sem működik. Minden más némítás igen, de az nem.
:unknown:

...bár nekem nem hiányzik.

Üdv.: Apelláta

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 20155Hozzászólás Asterix
2013.12.31. 11:23

Meghallgattad, a demót, azon hallod, hogy kapcsolom.
Akkor vagy valamit rosszul csináltok, vagy gond van a fekete hangszerrel.
Gyertek el, nézzétek meg, vagy szilveszter után csinálok egy videót, amin látni, hogy működik. Ugyanúgy, mint a mikrofonnál is minden működik.
A szöveg lapozás gondokat nálam megoldja, ha eltolom az 1-esre, majd visszahúzom a 2-re a potit dal előtt. Próbáld ki.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 328
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 20183Hozzászólás ---Qgli---
2014.01.01. 10:36

Most már elmondhatom, hogy minden buliban lefagy a hangszer. Frissítettem az op-rendszert, újrapakoltam rá mindent semmi változás. Olyan érzésem van, mintha 3-4 óra "munka" után megtelne valami puffettárolója és akkor nem bírja tovább. Lehetséges ilyen dolog?
Mondjatok valami jó megoldást!

edmund
VIP
Hozzászólások a témában: 75
Hangszer: KORG PA 4X
Adott köszönetek: : 844 alkalommal
Kapott köszönetek: : 207 alkalommal

Hozzászólás: # 20185Hozzászólás edmund
2014.01.01. 11:20

A Pa800-as fagy le?
Nekem szerencsém van, hogy még egyszer SEM fagyott le...? Buli közben. Este bekapcs, végén ki.
Vagy mert rendszeresen takarítok...szerintem nem a ritmusok okozzák. Tele van a ram-ja? V esetleg szempler-maradványokkal?
Vagy a back-up ot rakod újra, s nem a szemplereket egyenként?

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 20186Hozzászólás ---Qgli---
2014.01.01. 11:28

Igen, pa 800.
Ha éttermi muzsikálásra megyek akkor nincs gondja.
Amikor buli van és feszített a tempója, nincs a nóták között egy máosdoerc szünet sem - akkor fagy meg.
Hogy lehet kitakarítani a ram-ját?

edmund
VIP

Hozzászólás: # 20188Hozzászólás edmund
2014.01.01. 12:09

Sound üzemmódban megnézed egyenként az User 1,2 Dk szemplereket, hangokat. Lesznek olyanok, amelyek hányosan v egyáltalán nem szólnak,kijegyzeteled v újranevezed, hogy tudjad a következő lépésnél.
Save All, setbe mented ki az összes dolgot, Sound üzemmódban Rec, delete All samples-ez nagyon fontos dolog máskor is, megüríteni minden alkalommal,mikor egész set-et töltesz be, Erase-kitörölöd az összes szempler-nevet is, mert a nevek ott maradtak még,mostmár tényleg minden nyoma eltünt a szemplereknek. Időigényes lesz nagyon, amikor a szemplereket egyenként fogod visszatölteni, De megéri, mert bíztosan fel fog szabadulni sok-sok mega ram-od.
Jelenjeg mennyire foglalt a ram-od?

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 20195Hozzászólás ---Qgli---
2014.01.01. 17:11

edmund írta:Jelenjeg mennyire foglalt a ram-od?
Fogalmam sincs. Egy pár dobhang van benne, amit audióba formátumban töltöttem bele. Hol nézzem meg, hogy mennyire foglalt?
De ezek már benne vannak vagy két éve és eddig sosem fagyott, csak most az utóbbi fél évben?

edmund
VIP

Hozzászólás: # 20196Hozzászólás edmund
2014.01.01. 17:18

Sound üzemmód, rec gomb , alól az utolsó: sampling info, megjelenik, hogy hány mega ram szabad, ott van a hangszered?

szabesz80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Tyros 3
Adott köszönetek: : 282 alkalommal
Kapott köszönetek: : 261 alkalommal

Hozzászólás: # 20210Hozzászólás szabesz80
2014.01.02. 09:55

Szia QGLI.
Be kell menni a service menube es nezd meg nem e ad vmi hibat (style plye+media egyszerre benyomva es bekapcs ) ,ott majd mutatja melyik gombokkal kell navigalni,ha minden ok ,probalj egy resetet (intro1+fade es bekapcs ) majd ujra op rendszer es resource.Bocsi az ekezetekert...

Új hozzászólás