Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

voyager
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Korg Pa50 sd, Korg Pa 600
Adott köszönetek: : 27 alkalommal
Kapott köszönetek: : 71 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 20006Hozzászólás voyager
2013.12.27. 11:54

Sziasztok! Általam összeállított stílus mintáját hallhatjátok mp3 ban, az élő hangzásra próbáltam törekedni. Vélemény?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 49
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20007Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.12.27. 12:06

Hallod e Rozika Te Szerintem egész jó lett.
Mondhat bár ki bármit. Én még ilyent sem tudok :-)

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 20033Hozzászólás vigo01
2013.12.28. 12:51

Nekem is nagyon tetszik! Letisztult, szép hangzás.
Én meg ezzel a midivel kínlódok de nem vagyok megelégedve a hangzással. Mit állítsak át rajta? Olyan kesze-kusza az egész. Lehet kikapcsolok egy-két hangszínt benne.
Pa1x beépített mp3 recorderével vettem fel, ezért a karcsú hangminőség.

http://www.sendspace.com/file/scsv0w

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 20034Hozzászólás vigo01
2013.12.28. 14:27

És így áll jelenleg a Menthol hotel (alias gred midi) az éneket képzeljétek hozzá. ;) Mit finomítanátok rajta, hogy még jobban szóljon? Előre is köszönöm a javaslatokat.

http://www.sendspace.com/file/m3yfxo

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 20049Hozzászólás Apelláta
2013.12.29. 11:31

voyager írta:Sziasztok! Általam összeállított stílus mintáját hallhatjátok mp3 ban, az élő hangzásra próbáltam törekedni. Vélemény?
Szia Voyager!

Gratula! Ez is jó példa, hogy tud a Pa50 is jól szólni. Ezért is (meg másért is) nem válok meg a Pa80-amtól.
Ha már kérdezted, akkor annyi észrevételem lenne, hogy én a fojtott lábcint hátrébb vinném, mert egy kicsit tolakodóan elöl van, a lengő viszont el van veszve a háttérben.

:777

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 20051Hozzászólás Apelláta
2013.12.29. 11:49

Vigo!

A Nod-om nem engedi az oldalról való letöltést. Nem tudom, hogy ki merjem e kapcsolni.

Üdv.: Apelláta

kissata
VIP
Hozzászólások a témában: 61
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 932 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal

Hozzászólás: # 20052Hozzászólás kissata
2013.12.29. 12:54

Sziasztok!

Nos bűvölöm az új Pa3x-et,finoman szólva azért vannak még hibák,néhány példa:

- MIDI Song Event List-ben hosszabb szerkesztésnél fagyás (Látod B.Bazsi nem csak a G70-en probléma még ez!)
- SONG SEQUENCER módban SOLO track funkció van,amikor nem működik
- Assignable Switch song melody track mute nem működik,illetve kikapcsolás után a kapcsolók alaphelyzetbe állnak pl. a 3-as esetében: OFF
- A gyári ambient dobkészleteteknél,amik az első csoportban vannak,dinamikai hiányt érzek,leginkább a lengőtányéroknál
- Néhány sound alapból elég gyengén szól /pl.mandolin tr./,korrekcióra szorul a hangszerkesztőben
- Nem hiba ugyan,de hiányolom a PA600 után a hangoknál illetve stílusoknál a copy-paste-delete funkciót a jobb felső legördülő menü-ből
- Nem volna hátrányos használni a BASS funkciót SONG PLAY üzemmódban is, nem csak STYLE PLAY esetében

Nem túlságosan nagy problémák ezek,de megvannak és orvosolni kellene őket!

Amúgy király hangzást ki lehet hozni a hangszerből,dolgozni kell rajta nem kicsit!

/Tervezem csak úgy saját szórakozásból az XLN Addictive Drums néhány készletét,bevinni a meglévő dobmintákhoz/

Majd írok még a további tapasztalataimról is,egyelőre ennyi, új még a hangszer, idő kell a megismeréséhez!

Üdv! Attila

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 20053Hozzászólás Asterix
2013.12.29. 13:28

kissata írta:Assignable Switch song melody track mute nem működik,illetve kikapcsolás után a kapcsolók alaphelyzetbe állnak pl. a 3-as esetében: OFF
Ez mit takar pontosan? Mert nálam működik ez a funkció.
Egyébként én az ambient dobokat nem tartom sokra. Szerintem azoknál sokkal jobb dobok is vannak a gépben.
Hogy vannak a gépnek gyenge hangszínei? - Nem véletlenül unalmukban tettek bele a svábok 500 hangszínt a Musikantba... :lol: :lol:

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20055Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.12.29. 14:11

Apelláta írta:Vigo!

A Nod-om nem engedi az oldalról való letöltést. Nem tudom, hogy ki merjem e kapcsolni.

Személyes tapasztalataim alapján mondhatom, hogy ha nincs vírusirtód, azzal csak használsz a gépednek. Az hogy betörnek a gépedre baromság. Ki kíváncsi más fényképeire? Senki.
A vírusirtó vagy véd, de akkor mindent megfog, vagy csak figyel de akkor beenged mindent. Számos online vírusirtó program létezik, amiket csak simán elindítasz és végzi a dolgát, és nem fogják meg a gépet.
A NOD amúgy is híres arról, hogy olyanokat is leszed amik pont nem voltak veszélyesek. A Karantén pedig csupán vicc.
Én nem használok vírusirtót, mert többet ér a gépem sebessége, minthogy azon aggódjak mikor ki akar betörni. Adatvédelem? Ugye szinte mindenkinek van Facebook -ja, MSN vagy Skype, G-mail freemail. Szerintetek miért ingyenes? Google Crome, I-Explorer mind adat halász. Media Player Winamp és még sorolhatnám. Mi magunk adjuk ki az adatainkat amikor rákattintunk a szerződési feltételek elfogadására. Hányan olvasták el eddig? És hányan néztek utána hogy az a sok paragrafus mit is takar? 1000 bő talán egy. Na ő a NEM -et választja. Szerintem kapcsold ki a NOD -ot nyugodtan. Ha igazi védelmet akarsz, húzd ki a NET kábelt a gépből. A többi csak mese.

Az olyan oldalak mint internet bank, 256bites titkosítássl vannak védve. Még a 128 -at sem bírják feltörni.
Amúgy csak egy apró példa:
Hivatalos Oprendszer hivatalos vírusirtó = védelem
Hivatalos Oprendszer heckelt vírusirtó = adatok onkéntes megadása bárkinak
Heckelt Op.rdsz. heckelt vírusirtó = adatok onkéntes megadása bárkinak
Heckelt Op. heckelt vírusirtó = kitaláljátok? a vírust már akkor feltetted, amint heckelted a rendszert.

Akkor miellen is védekezünk?

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 20056Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.12.29. 14:14

kissata írta: Nos bűvölöm az új Pa3x-et,finoman szólva azért vannak még hibák,néhány példa:
-
Nem túlságosan nagy problémák ezek,de megvannak és orvosolni kellene őket!
Azért egy egy millás gépnél szerintem igen is baj ha lefagyogat, meg gyengén szól.

Bezzeg az ősembernek nem voltak ilyen bajai mint nekünk. Egy mamut agyarral végig zenélte az életét.

Új hozzászólás