|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- voyager
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa50 sd, Korg Pa 600
- Adott köszönetek: : 27 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 71 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok! Általam összeállított stílus mintáját hallhatjátok mp3 ban, az élő hangzásra próbáltam törekedni. Vélemény?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Hallod e Rozika Te Szerintem egész jó lett.
Mondhat bár ki bármit. Én még ilyent sem tudok
Mondhat bár ki bármit. Én még ilyent sem tudok
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Nekem is nagyon tetszik! Letisztult, szép hangzás.
Én meg ezzel a midivel kínlódok de nem vagyok megelégedve a hangzással. Mit állítsak át rajta? Olyan kesze-kusza az egész. Lehet kikapcsolok egy-két hangszínt benne.
Pa1x beépített mp3 recorderével vettem fel, ezért a karcsú hangminőség.
http://www.sendspace.com/file/scsv0w
Én meg ezzel a midivel kínlódok de nem vagyok megelégedve a hangzással. Mit állítsak át rajta? Olyan kesze-kusza az egész. Lehet kikapcsolok egy-két hangszínt benne.
Pa1x beépített mp3 recorderével vettem fel, ezért a karcsú hangminőség.
http://www.sendspace.com/file/scsv0w
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
És így áll jelenleg a Menthol hotel (alias gred midi) az éneket képzeljétek hozzá.
Mit finomítanátok rajta, hogy még jobban szóljon? Előre is köszönöm a javaslatokat.
http://www.sendspace.com/file/m3yfxo
http://www.sendspace.com/file/m3yfxo
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Voyager!voyager írta:Sziasztok! Általam összeállított stílus mintáját hallhatjátok mp3 ban, az élő hangzásra próbáltam törekedni. Vélemény?
Gratula! Ez is jó példa, hogy tud a Pa50 is jól szólni. Ezért is (meg másért is) nem válok meg a Pa80-amtól.
Ha már kérdezted, akkor annyi észrevételem lenne, hogy én a fojtott lábcint hátrébb vinném, mert egy kicsit tolakodóan elöl van, a lengő viszont el van veszve a háttérben.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Vigo!
A Nod-om nem engedi az oldalról való letöltést. Nem tudom, hogy ki merjem e kapcsolni.
A Nod-om nem engedi az oldalról való letöltést. Nem tudom, hogy ki merjem e kapcsolni.
Üdv.: Apelláta
-
kissata
- VIP
- Hozzászólások a témában: 61
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 932 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1001 alkalommal
Sziasztok!
Nos bűvölöm az új Pa3x-et,finoman szólva azért vannak még hibák,néhány példa:
- MIDI Song Event List-ben hosszabb szerkesztésnél fagyás (Látod B.Bazsi nem csak a G70-en probléma még ez!)
- SONG SEQUENCER módban SOLO track funkció van,amikor nem működik
- Assignable Switch song melody track mute nem működik,illetve kikapcsolás után a kapcsolók alaphelyzetbe állnak pl. a 3-as esetében: OFF
- A gyári ambient dobkészleteteknél,amik az első csoportban vannak,dinamikai hiányt érzek,leginkább a lengőtányéroknál
- Néhány sound alapból elég gyengén szól /pl.mandolin tr./,korrekcióra szorul a hangszerkesztőben
- Nem hiba ugyan,de hiányolom a PA600 után a hangoknál illetve stílusoknál a copy-paste-delete funkciót a jobb felső legördülő menü-ből
- Nem volna hátrányos használni a BASS funkciót SONG PLAY üzemmódban is, nem csak STYLE PLAY esetében
Nem túlságosan nagy problémák ezek,de megvannak és orvosolni kellene őket!
Amúgy király hangzást ki lehet hozni a hangszerből,dolgozni kell rajta nem kicsit!
/Tervezem csak úgy saját szórakozásból az XLN Addictive Drums néhány készletét,bevinni a meglévő dobmintákhoz/
Majd írok még a további tapasztalataimról is,egyelőre ennyi, új még a hangszer, idő kell a megismeréséhez!
Üdv! Attila
Nos bűvölöm az új Pa3x-et,finoman szólva azért vannak még hibák,néhány példa:
- MIDI Song Event List-ben hosszabb szerkesztésnél fagyás (Látod B.Bazsi nem csak a G70-en probléma még ez!)
- SONG SEQUENCER módban SOLO track funkció van,amikor nem működik
- Assignable Switch song melody track mute nem működik,illetve kikapcsolás után a kapcsolók alaphelyzetbe állnak pl. a 3-as esetében: OFF
- A gyári ambient dobkészleteteknél,amik az első csoportban vannak,dinamikai hiányt érzek,leginkább a lengőtányéroknál
- Néhány sound alapból elég gyengén szól /pl.mandolin tr./,korrekcióra szorul a hangszerkesztőben
- Nem hiba ugyan,de hiányolom a PA600 után a hangoknál illetve stílusoknál a copy-paste-delete funkciót a jobb felső legördülő menü-ből
- Nem volna hátrányos használni a BASS funkciót SONG PLAY üzemmódban is, nem csak STYLE PLAY esetében
Amúgy király hangzást ki lehet hozni a hangszerből,dolgozni kell rajta nem kicsit!
/Tervezem csak úgy saját szórakozásból az XLN Addictive Drums néhány készletét,bevinni a meglévő dobmintákhoz/
Majd írok még a további tapasztalataimról is,egyelőre ennyi, új még a hangszer, idő kell a megismeréséhez!
Üdv! Attila
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Ez mit takar pontosan? Mert nálam működik ez a funkció.kissata írta:Assignable Switch song melody track mute nem működik,illetve kikapcsolás után a kapcsolók alaphelyzetbe állnak pl. a 3-as esetében: OFF
Egyébként én az ambient dobokat nem tartom sokra. Szerintem azoknál sokkal jobb dobok is vannak a gépben.
Hogy vannak a gépnek gyenge hangszínei? - Nem véletlenül unalmukban tettek bele a svábok 500 hangszínt a Musikantba...
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Apelláta írta:Vigo!
Személyes tapasztalataim alapján mondhatom, hogy ha nincs vírusirtód, azzal csak használsz a gépednek. Az hogy betörnek a gépedre baromság. Ki kíváncsi más fényképeire? Senki.
A vírusirtó vagy véd, de akkor mindent megfog, vagy csak figyel de akkor beenged mindent. Számos online vírusirtó program létezik, amiket csak simán elindítasz és végzi a dolgát, és nem fogják meg a gépet.
A NOD amúgy is híres arról, hogy olyanokat is leszed amik pont nem voltak veszélyesek. A Karantén pedig csupán vicc.
Én nem használok vírusirtót, mert többet ér a gépem sebessége, minthogy azon aggódjak mikor ki akar betörni. Adatvédelem? Ugye szinte mindenkinek van Facebook -ja, MSN vagy Skype, G-mail freemail. Szerintetek miért ingyenes? Google Crome, I-Explorer mind adat halász. Media Player Winamp és még sorolhatnám. Mi magunk adjuk ki az adatainkat amikor rákattintunk a szerződési feltételek elfogadására. Hányan olvasták el eddig? És hányan néztek utána hogy az a sok paragrafus mit is takar? 1000 bő talán egy. Na ő a NEM -et választja. Szerintem kapcsold ki a NOD -ot nyugodtan. Ha igazi védelmet akarsz, húzd ki a NET kábelt a gépből. A többi csak mese.
Az olyan oldalak mint internet bank, 256bites titkosítássl vannak védve. Még a 128 -at sem bírják feltörni.
Amúgy csak egy apró példa:
Hivatalos Oprendszer hivatalos vírusirtó = védelem
Hivatalos Oprendszer heckelt vírusirtó = adatok onkéntes megadása bárkinak
Heckelt Op.rdsz. heckelt vírusirtó = adatok onkéntes megadása bárkinak
Heckelt Op. heckelt vírusirtó = kitaláljátok? a vírust már akkor feltetted, amint heckelted a rendszert.
Akkor miellen is védekezünk?
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
Azért egy egy millás gépnél szerintem igen is baj ha lefagyogat, meg gyengén szól.kissata írta: Nos bűvölöm az új Pa3x-et,finoman szólva azért vannak még hibák,néhány példa:
-
Bezzeg az ősembernek nem voltak ilyen bajai mint nekünk. Egy mamut agyarral végig zenélte az életét.