Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Pa 600

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

vesanyi
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Korg Pa-600
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2 alkalommal

Re: Pa 600

Hozzászólás: # 16533Hozzászólás vesanyi
2013.09.06. 10:24

Sziasztok !
Csatlakoznék az előbbi beszélgetéshez miszerint a kollégát nem nyűgözte le . Amit valamilyen szinten elhiszek és meg is mondom miért van de azt előre leszögezem hogy ez csak optikai csalódás mivel ugye a Pa-50-60-80 már régebbi hangszer és tényleg belehet állítani hogy szépen szóljon de itt most egy új hangszerről van szó és természetesen be kell állítani stb. ami a főbb külömbséget jelenti első hallásra az hogy a gyári beállítások más effekteket használ már a 600-ban és persze nem oda van állítva mint a kisebb pa-nál .
Igen nekem is elsőre furcsa volt de most már kezdem beállítgatni a központi effektet és igy már azért másként szól .
Egy dolog keresek ha valaki tudja mondja már meg hogy a 600-ban központilag nem tudom beállítani mint 80-asban az effektet hogy fixen szóljon a midinél az a 4 effkt annó a globálban volt ilyen és le is lehetett menteni a 80-asban?

sax.sax
Újonc
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: Roland BK9 Roland BK5 Korg Pa600
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 30 alkalommal

Hozzászólás: # 16534Hozzászólás sax.sax
2013.09.06. 10:57

Üdv. Mindenkinek!

A Pa600 nem kérdés, nyílván megéri az árát.
(anno Korg pa50 is 300ezer volt.)
És ahhoz képest természetesen sokkal több minden van benne.
Ennek ellenére első benyomásként saját véleményként írom...
- Kicsit komolytalan "gyerekes" a hangszer kinézete,
- külső borítás hát több mint érdekes.
- zsúfolt, rossz minőségű gombok (persze ki mihez szokott.)
- Billentyűzet...katasztrófális...(már akinek ez számít)
Ahogy a hangszert "közelítem, játszom rajta", nem érzem komfortosan magam.
találkoztam néhány igen jó hangszínnel,
de nagyon vékonyka "alap hangszínekkel" is pl. zongora..)
Stílusok jól össze vannak rakva.
A Kijelzője, érintős nagy stb.. profi.
A hangszer ára teljesen jó!

( A demo videók "csalókák" néha-néha, a hangszerrel való "személyes találkozás" általában
ront azon, mint amit "láttunk-hallotunk" a videókon.)

Üdv.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 16537Hozzászólás Asterix
2013.09.06. 11:42

sax.sax írta:A Kijelzője, érintős nagy stb.. profi.
A nagy és az érintős az stimmel. Bár az érintésérzékenység is elég nehézkes a 3x-hez képest. De a minősége az katasztrófa. Minek ilyen nagy kijelzőt beletenni, ha semmivel több adat nincs a kijelzőn, mint eddig volt és az is milyen minőségben. Nagyobb felbontást használhattak volna. :777

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 16538Hozzászólás marton1974
2013.09.06. 11:51

Látom megvetted a BK-9-et.Ha egyszer van kedved és időd mutasd már be légyszi ezt a hangszert... :777
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2013.10.29. 06:25-kor.

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 16539Hozzászólás marton1974
2013.09.06. 12:06

Szerintem a KORG az új arranger-eit /teljesen új "modernebb" effektezéssel adja ki gyárilag.A gyári stílusait is már teljesen új effektezéssel tölti fel.Ezért van az hogy más a fülünknek,furcsa,néha nem tetsző.Mert mást vár az ember.A KORG-okba úgymond bele kell "mászni",hogy az valamire való módon megszólaljon.Persze ez minden hangszerre igaz,de a KORG-okra különösen.Írdatlan sok munka egy KORG hangszer belőni,"felnevelni". :777
Még a KORG PA3X Musikantba is bele kell nem is kicsit nyúlni,hogy az a "dög"előjöjjön belőle...én személy szerint ezért szerettem a KETRON AUDYA-t.Azt a hangszert felteszed az állványra és az úgy szól mint semelyik!!!Nem veszel el az állítgatások sokaságában.Perszer azzal is foglalkozni kell,de megszólalásilag etalon,az arrangerek világában. :777

mamfi
VIP
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: fender stratocaster 60s classic player
Adott köszönetek: : 326 alkalommal
Kapott köszönetek: : 350 alkalommal

Hozzászólás: # 16548Hozzászólás mamfi
2013.09.06. 18:06

marton1974 írta:Igazad van sax.sax.A KORG PA600 igen gyenge konstrukció!Szerintem a PA80 símán "leszólja".Na de az egyik Made in China,a másik Italy.... :777
Nem gondolnám,hogy a Made in China a probléma. Sajnos az anyagfelhasználáson történő sporolás a gond. A szerencsétlen rizsa (China)azt csinálja és azokat az utasításokat követi amit a másik rizsa (Japan)mond neki. Hová lett az amitől a korg az korg? Régebben ez a márka egyenlő Volt a minőséggel, mint hangzásban, mint anyaghasználatban. Ma tovább küzdöttem a hangszerrel, de nem nyert. Egyenlőre várakzó státuszba állok,hátha beszalad valami jobb használt.

mamfi

[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 16551Hozzászólás Apelláta
2013.09.06. 18:40

[quote="Zongorista28" A Zongora hangja.... csapni valóan szar. Még csak meg sem közelíti...De ha jól tudom a PA3 sem büszkélkedhet jó Zongora hanggal,szerintem a PA-80-ba jobbat tettek. Fiúk ha ezzel hülyeséget írtam,vagy megbántottam valakit elnézést kérek!!! ;)
[/quote]

Józsikám!

Ne kérj elnézést, mert ezek tények. Mintha a saját szavaimat hallanám. Nem véletlenül én is a Pa80-am zongoráját töltöttem be a Pa3-ba, csak egy-két layer-rel kiegészítettem, melyeket a Pa3 zongorájából loptam, és így mentettem el.
:777

Üdv.: Apelláta

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 16554Hozzászólás Zeneboy
2013.09.06. 19:17

Tisztelt Kollégák!

1 dolgot szögezzünk már le! Hány év van a pa80 és a pa600 között?? Én már más fórumon is megjegyeztem Yamahásnak aki azt állította olyan dögösen szól a Psr2000-es mókaládája, hogy mehet a csudába a psr 900 meg tyros..

Max a füle szokott hozzá ahhoz a hangzáshoz! De az még messze van a jótól! A korg is így van, hogy rengeteg mindent újítottak! Volt pa80 3évig, pa1xpro 5 évig, mikor megvettem a pa3-at 1,5 óra múlva felálltam és elmentem aludni, kicsit becsapva éreztem magam! Aztán csak előjöttek a dolgok belőle! Bő fél éve a pa600at megnyomkodtam Pesten 1 órán át, és betöltöttem a pa3-as dolgaimat! Az alap hangszertől ott is többet vártam! Még a pa3-as dolgaimat is csavargatni kellett, hogy elkezdjen tetszeni a dolog! Viszont azt gondolom, hogy munkával egy nagyon is használható hangszer! Itt ha jól olvastam van aki fél napokat tekergeti úgy, hogy pa80után tér át! Nem is ismeri a hangszert...Hiába volt korgot ha az pa50-60-80 az más széria más logika volt valamilyen szinten! Ott még nem volt songbook meg társai! Sokkal több lehetőség áll megcsinálni készre szabni, ja hogy kérem munka van vele... :dash2:

Aki olyat ír, hogy made in chine összefüggés van, hát gondolkozzon el mekkora butaságot írt! Ezért a pénzért jelenlegi gazdaságban ezt kapod! Szidhatjuk a gombokat, de ebben a kategóriában más márka mit ad??? Tessék jobban elmélyedni a hangszerben és csak utána leszólni! :!:

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 16566Hozzászólás Bubamara
2013.09.06. 21:23

Nos igen. 300 E Ft-ért ennyi jár. Se több se kevesebb. A hangja pedig hamisítatlan KORG, aki mást mond az nem ismeri a KORG hangokat. :)
Ja hogy műanyag kaszni, meg piricka gombok, hát tessék venni egy előző generációs zászlóshajót, vagy legalább egy felső középkategóriás pa800-at, azon nem lesz piricka a gomb. 300-400 között rengeteg nagyon jó hangszert lehet venni. De a pa600 az csak a legalja a KORG arrangereknek. Nem kell tőle azt várni műszaki megoldásokban mint az 1.000.000.- Ft-os pa3x76-tól. ez egy psr s710, bk5 kategória, azokat meg lehúzza a WC-n. Hangzásban meg "majdnem" 3x sőt ha van egy csak a név miatt pa3-at használó ember hangszere és egy a hangszeréhez értő pa600 tulaj cucca, azzal biztosan haza lehet vele vágni, de legalább is nem teszel különbséget. Mert nagyon hasonló a hangkészlet és a szintézis. Ez is csak egy vélemény persze. Aztán mindenki gondol amit akar. :) Korgot meg csak az vegyen aki dolgozni is szeret és akar a hangszeren, mert ezekkel bizony kell. De ez a jó a KORG-ban.

Még valami a piricka gombokról, a felső középkat. S910, S950 ugyan ilyen állag nélküli miniatűr radírgumikkal van felszerelve. :) 500-600 E az új áruk. Épp a duplája. Milyen érdekes. :)

Buba

mamfi
VIP
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: fender stratocaster 60s classic player
Adott köszönetek: : 326 alkalommal
Kapott köszönetek: : 350 alkalommal

Hozzászólás: # 16569Hozzászólás mamfi
2013.09.07. 07:10

Igen,értem én,hogy 300 ezer forintért ezt kapom és Pont. De miért is kell 300e vagy 1millás új hangszert állítgatnom? és Most nem a finomítgatások,Midik áthangszereléséről,stlusok izlésesebbé tételéről beszélek, hanem a komplett hangzásvilágot kell változtatnom. Én azt gondolom nem lenne szabad csalódotan felállni ezektől a gépektől. Igenis azt várom, hogy leülök és játszok,élvezem a zenélést a hangszer alap beállításaival. és Majd a saját izlésemhez igazítom. De könyörgöm ne már, hogy az első pillanattól csak ingatja az ember a fejét. Az mèg tényleg szégyen a gyártoktól, hogy a pa 600 árkategóriás gépek az elmondásaitok alapján még ezt a szintet SEM érik el. Meg a billentése katasztrófa, nem tudom , de úgy emlékszem a pa50 jobb Volt, pedig az is belépőszint.Elnézést kérek azoktól akik ilyen hangszert használnak, lehet a csalódotság beszél belölem. Nagyon akartam már hétvégén játszani.

mamfi

[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]

Új hozzászólás