Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Te mivel játszod? Dalok kíséretautómatikával

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Re: Te mivel játszod? Dalok kíséretautómatikával

Hozzászólás: # 49003Hozzászólás ---Qgli---
2017.02.13. 09:21

almatom írta:a mi ízlésünk szerint.
Számomra meg ez a lényeg mai zenélésben!!! Nem eredetiben kell, hogy szóljon a nóta, hanem saját ízlés szerint!

A másik dolog:
Régebben meghallgattuk egymást esténként, mert kíváncsi voltam, hogy a szomszédban zenélő Nándi milyen számokat játszik, milyen stílusokkal és milyen hangszínekkel oldja meg a szólókat.
Ma már ennek nincs létjogosultsága, mert mindenki berakja a greg-es midi file-t és így mindenkinek ugyanazok a hangok szólnak, ugyanaz a szóló és ugyanazok a számok!!!! Mert mindenki ugyanazokat a számokat tudja megvenni a greg-től! Ebből kifolyólag mindegyik zenész egyforma stílusban egyforma műsorral rendelkezik. Tökmindegy, hogy Roland, Korg vagy éppen Ketront használ. A hangszín kicsit más, de a hangok ugyanazok!

Ebből akartam én kiszakadni...

edmund
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: KORG PA 4X
Adott köszönetek: : 845 alkalommal
Kapott köszönetek: : 207 alkalommal

Hozzászólás: # 49007Hozzászólás edmund
2017.02.13. 10:17

Milyen jó, hogy mifelénk nem így van! Csíkban legalábbis. Mindenki stílussal zenél, ezért nincs két ugyanolyan beállítású hangszer, változatos, érvényesülnek az egyéni ízlések. :yahoo:

Piercarlo
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Yamaha PSR-SX700
Adott köszönetek: : 145 alkalommal
Kapott köszönetek: : 87 alkalommal

Hozzászólás: # 49008Hozzászólás Piercarlo
2017.02.13. 10:34

---Qgli--- írta:Számomra meg ez a lényeg mai zenélésben!!! Nem eredetiben kell, hogy szóljon a nóta, hanem saját ízlés szerint!
Úgy fogalmaztam régebben (sőt tulajdonképpen még most is), hogy én feldolgozásokat játszom, nem az eredeti számokat. Ahhoz meg kell némi kreativitás.
HunHyper írta:Egyszer aztán hallottam, hogy majdnem meglincselték, mert az adathordozó (hogy mi volt az, nem tudom... Floppy, cd, pendrive, stb.) vagy a lejátszó megadta magát a buli közepén... Csak egy szál szinti maradt... nos, ekkor kiderült, hogy ö gyakorlatilag egy lenémított billentyüt nyomkodott végig, játszani pedig szinte alig tud valamicskét...
Hatalmas sztori!

Nálunk egyszer a céges buliba a gitáros-szintetizátoros duó billentyűse egy Roland EM55-öst hozott. Mivel nekem meg épp az volt akkor, így beszélgettünk róla a szünetben. Kérdezte, hogy milyen tápot használok hozzá? Mondtam, hogy a gyárit. Erre azt mondta, hogy ő valamilyen másfélét, de melegszik tőle a hangszer, így gyakran ki is szokta kapcsolni a műsor alatt... Egy midi lejátszóról ment az egész műsoruk, csak a gitáros pengetett hozzá valamit. Szép, nem? Amikor egy ilyen céges rendezvény van, néha gonoszkodásból meg szoktam említeni a kollégának, hogy: tudjátok, hogy a zenész egy hangot nem játszik? Hát néznek is nagyokat!

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 49010Hozzászólás B.Bazsi
2017.02.13. 10:48

---Qgli--- írta:Számomra meg ez a lényeg mai zenélésben!!! Nem eredetiben kell, hogy szóljon a nóta, hanem saját ízlés szerint!
:yahoo: :yahoo: :dance: :dance: Ugyanezt gondolom én is, ezért van az hogyha elkezdünk játszani egy Afrikát vagy Pálinka dalt vagy sok mást arrangerrel, a dal kezdete után max 3 másodperccel felismeri a közönség a dalt, mert a stílust arra az adott számra hangszereltem meg vagy gyúrtam át vagy csináltam meg. Hasonlít az eredetire, de mégse ugyanaz, abszolút felismerhető de mégse tucat, úgy szól de kicsit mégis más.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 49011Hozzászólás B.Bazsi
2017.02.13. 10:57

Miben szól másképp egy optimizeren áteresztett midi mint egy át nem eresztett? Mit csinál vele ez a program?

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 33
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 49014Hozzászólás almatom
2017.02.13. 11:16

Na ez egy nagyon-nagyon jó kérdés, Bazsi!!!!!!!!!!!!!!!!
Mert bár rengeteg embertől azt hallom, hogy milyen zseniális program ez, de én a mai napig nem voltam képes megtalálni a program azon részét, amiért a többiek szeretik. Nekem kifejezetten egy buta programnak tűnik, mivel amire nekem kell(ene), arra nem jó.
Illetve amit én is szeretnék tudni, hogy amikor valaki "átengedi" a midifile-t ezen az optimizeren, akkor mi történik, ami után azt mondja a zenész, hogy: "nnna, ez az!"
Olyankor mi történik?

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 49017Hozzászólás ---Qgli---
2017.02.13. 11:22

rodymusic írta:Aki ott volt a fórumtalin, az làthatta hogy egy teljesen egyszerű szoftverről van szó, és viszonylag rövid idő alatt el lehet vele érni egy komplett master minőséget. És ehhez nem kellett más, csak egy Tyros 4.
Nem tudom Te mire gondolsz, de egy midifile megcsinálása nekem úgy kezdődik, hogy New Midi!

Sok embernek az a csinálás, hogy Open Midi!

Nekem is van olyan, hogy egy meglévő midi file-ból kimásolom egy ütemnek a controljait, de a hangok feljátszása az én kezem által történik a korg billentyűzetén.
rodymusic írta: Ha nagyon hajt a kíváncsiság, egésznap el tudok kínlódni egyetlen midivel.
Mindig is csodáltam azokat a zenészeket, akik egy nap alatt el tudnak készíteni egy file-t. Vannak ilyen profi ismerőseim, hogy gyakorlatilag nem kell neki sem Quantálni sem utólagoson hibákat javítani. Egyszer feljátssza pedál és karok használatával és hibátlan! Nekem sajnos egy file elkészítéséhez egy hétre is szükségem van ha napi 3 órát csinálom.

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 33
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 49021Hozzászólás almatom
2017.02.13. 11:40

---Qgli--- írta:Nem tudom Te mire gondolsz, de egy midifile megcsinálása nekem úgy kezdődik, hogy New Midi!
Pontosan erről van szó!!!
Az, hogy eq-zok egy midisávot, hangerőzök vagy éppen panorámázok, effektezek dobokat, az semmilyen megállapításban nem megcsinálása egy midifile-nak!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 49022Hozzászólás HunHyper
2017.02.13. 11:43

Pityu írta:Nincs meg a 6-os közkézen vándorló verzió?
Kipróbálni szerintem a Midifile Optimizer 8 demo a legjobb...
Azzal szinte mindent csinálhatsz mentésen kívül...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 49023Hozzászólás ---Qgli---
2017.02.13. 11:48

Az effektezés meg a panorámázás a midi file készítésének az utolsó ( kb. 2 százaléknyi ) lépése. A maradék 98 százalék az igazi készítés és ott is a legelső sáv feljátszása, amikor csak a mankó van meg a dobsáv és ezenkívül semmi! Ezt utálom legjobban feljátszani. Egyébként mostanában első lépésként azt csinálom hogy felzongorázok egy sávot a mankó mellé, amit a végén kitörlök.

Új hozzászólás