Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

YAMAHA - Használhatósági tapasztalatok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 984 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Re: YAMAHA - Használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 42075Hozzászólás ---Qgli---
2016.05.30. 06:56

Bár ez itt off téma, de én a Ketron-tól nem vágtam magam hanyatt. A Tomi demói alapján marha jól szól, de én a demókban nem hallottam olyan dolgot, amit én a korggal nem tudtam volna megoldani. Nekem ennél a hangszernél megint egy dolog jön le: Ezzel is sokat kell dolgozni, hogy jól szóljon!

Én már régóta szeretznék magamnak egy modult. Eddig a Bk7m volt a célpontom, de igazán sosem tetszett annyira, hogy pénzt adjak érte. Ha az Sd40-et jól árazzák be, akkor nálam esélyes lesz.

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3463 alkalommal

Hozzászólás: # 42076Hozzászólás Bubamara
2016.05.30. 07:10

Gábor!
Ezt rosszul gondolod.
Gyökeresen megváltozna a véleményed, ha lenne egy Ketronod és nem a netes demókat hallgatnád, vagy legalább átjönnél és belehallgatnál a hangszereimbe.

Buba

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 42077Hozzászólás ---Qgli---
2016.05.30. 07:11

powersparc írta:[
Sőt egyre inkább úgy vagyok, hogy mivel kiváltképp a szintisek akikkel legjobban a bolondját járatják a hangszergyártók sok sok éve már, talán jobb lett volna gitározni vagy trombirálni tanulni, mert ami itt megy...!
Ez egyértelműen így van, mert a hangszer hangzásán alapvetően nem tudnak javítani a felhasználók. Ha egy trombitán sokat gyakorolsz - mert rengeteg gyakorlás meg főleg hangképzés kell a jó trombitahanghoz - akkor egy amati hangszer is szépen tud szólni. Ha valakinek meg nincs "ansatz"-a, akkor vehet bármilyen Getzen-t vagy Bach-ot, akkor is bádoghang jön ki belőle.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 42078Hozzászólás ---Qgli---
2016.05.30. 07:14

Bubamara írta:Gyökeresen megváltozna a véleményed, ha lenne egy Ketronod és nem a netes demókat hallgatnád
Sosem hallgattam a net-es demókat, de ezt írtam is:
---Qgli--- írta:Tomi demói alapján marha jól szól,
Sőt! Nekem a korg dobkészletei még jobban is tetszenek, bár még nem próbáltam a hangszert! Attól hogy egyszer elmegyek hozzád, attól én még nem ismerem a hangszert. A hangszert akkor ismerném, ha használnám egy két évig. Azért írtam, hogy semmi olyasmit nem hallok benne, amit a korggal nem tudnék megoldani.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 42079Hozzászólás ---Qgli---
2016.05.30. 07:27

Nos, szerintem most érett meg a dolog megint egy "más-más a hangszerből mit lehet kihozni versenyre"!

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 42080Hozzászólás malko
2016.05.30. 07:30

almatom írta: De szerintem a hiba az "Ön készülékében" volt, és azon belül is a cakewalk őskövület programra saccolok………kiderül……….
Szia Tomi!

Bocsi de igazat kell adnom Robinak. Azért én sem most kezdtem ezt a midis témát és akár mi is volt az első verzióban akkor sem működött rendesen ez a bank váltás dolog. És láss csodát a szoftver frissétés után érdekes módon meg teljesen jó lett. Az,hogy cakewalk egy őskövült az lehet de kérdem én, hogy a ketron hangszín váltása nem az? Ez előtt 25 évvel is ugyan ez volt. A jó öreg GEM szériából lett áthozva ez az egész bank váltás dolog, ugyan azt a chip szettet használja mint az akkori Gem széria. Nincs ezzel baj de akkor sem volt jó az elején az tuti.
Ja és lehet szidni az öreg cakewalk 8.0 verziót de a héten egy almával dolgoztam egy midin Logiccal, és 3-szor annyi időt vett el tőlem a szerkesztés mint általában. Szóval én inkább maradok cakewalknál mert még almára olyan midi szerkesztőt nem írtak amivel gyorsan lehetne dolgozni.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 42082Hozzászólás ---Qgli---
2016.05.30. 07:46

Malkó!
Neked nem fagy a 8.0?

Ezt azért kérdezem, mert annak idején ( ha jól emlékszem 2002. környékén ) nekem is volt, de nekem is meg sok ismerősömnek is fagyott a 8.0, ezért én azt sosem használtam, de amikor megjött a 9.0 az már tökéletes volt. A mai napig azt használom.
A 9.0-vaé nekem az a bajom, amit le is írtam még régebben, hogy ha sok benne az NRPN160, akkor eltologatja a taktjeltől az információkat. Akkor azt mondta valaki ( lehet, hogy éppen Te mondtad ), hogy a windows okozza ezt a problémát. Azóta már kpróbáltam win8 alatt is és ugyanaz a probléma, sőt a Sonar3-mal is ugyanazt csinálja, tehát ez a hiba nincs megoldva számomra CakeWalk-nél. ( De meg tudom oldani az NRPN-eket más megoldással )

malko
VIP

Hozzászólás: # 42085Hozzászólás malko
2016.05.30. 08:01

---Qgli--- írta: Neked nem fagy a 8.0?
Nem fagy. Teljesen jól működik sohasem volt vele bajon ilyen téren. Win 8-nál ott már lehet vannak gondok de 7-sel hibátlan nálam.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1933 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 42087Hozzászólás Asterix
2016.05.30. 10:24

---Qgli--- írta:Nos, szerintem most érett meg a dolog megint egy "más-más a hangszerből mit lehet kihozni versenyre"!
Ez a mit lehet kihozni 1-1 hangszerből, ez addig értelmezhetetlen pusztán hangszer szempontjából, amíg nem ugyanaz az ember készíti minden hangszeren a dalokat. Valószínűleg nem rosszabb a 3xM-em a te hangszeredtől, mégsem tenném oda a te dalod mellé az enyémet, mert ott már biztosan megjelenne nem kis különbség.

malko
VIP

Hozzászólás: # 42089Hozzászólás malko
2016.05.30. 11:01

Nem bántani akarom a logicot mert egy nagyszerű program. Amira kitalálták majdnem az egyik legjobb. De azt azért valljuk be, hogy nem a midire van kihegyezve mint pl a cakewalk. A történet annyi, hogy volt nálam egy "alma". Remek gép, gyors teszi a dolgát, nem hisztizik, de nincs rá egy jó midi szerkesztő és ettől üt meg guta. Ha valaki cakewalk 8.0 használja már évek óta akkor elég nehéz át állni egy olyan progira ami igaz, hogy tud mindent amit a cake sőt még többet is de gyorsan dolgozni vele nem lehet!!!!!! Pl egy adott sávban mire hangszínt cserélsz, hangerő, panoráma, effect... stb a logicban, addig a cakewalkban az összeset megcsinálom. Csak ennyi a problémám vele.

Új hozzászólás