Nincs ebben semmi furcsa, a pa2xpro esetében egy sorozat hibás panellal jött ki, erről anno a gyár is beszámolt a sorozatszámok megadásával. akkor kijavították a hibát. A jelenség az, hogy elmegy egy led, majd, még egy mejd egyre több végül szinte mind. az orvoslása a panel cseréjével lehetséges, melynek anyagköltsége 35-40000 + munkadíj. a sorozatszámot érdemes vásárlás előtt kontrolálni, Zoliék megadják ha valaki kéri, hogy meddig volt a hibás sorozat és le kell informálni a hangszert, hogy volt e javítva benne a hiba, mert ha nem előjön előbb utóbb. _ami nem egy nagy tragédia, de azért pénzbe fog kerülni.---Qgli--- írta:Ez így igaz. Asterixnek a Pa 2X-ben egy pár led kiégett. Amikor nála voltam akkor is ki volt égve vagy kettő és akkor Asterix mondta, hogy már másodjára viszi a szerelő sráchoz ezzel problémával.Mcmiki írta:az is biztos,hogy ha hibát keresünk,mindegyikbe fogunk találni
Előfordulhat, egyszerű porosodás, vagy pára hatására bekövetkező oxidáció, mely aztán a használat során letisztul, de ha egyidőben töb gombnál jelentkezik váratlanul, majd abbamarad, az lehet a panel befogatásának kisebb hibája.---Qgli--- írta: nekem meg hol egyik gomb hol másik gomb sz@r@kodik a hangszeren. Emlékszek tavaly előtt a per basszus gombot kellett erősen nyomni, hogy működjön - aztán három hónap után magától rendbejött. Tavaly a kurzort felfelé mozgató gombbal volt baj, azóta ez is rendbe jött. Mostanában a 3-as variáció gombja érintkezik nehezen, de majd megunja és rendbe jön.
)
A mikrokapcsoló azért van, hogy javítható legyen a hanszer, ha a kontaktus beáll. Ez egy profi megoldás. Fontos, hogy a kapcsoló cseréjekor, ne spóroljunk az áron, hanem a legjobb minőségű, legtöbb kapcsolási számot tudó és lehetőleg nagyobb éramerősségre gyártott tact kerüljön a hangszerbe. Hiszen ezek 100 Ft-os tételek, nem spórol az ember rajta semmit, mert ha egy év múlva újra darabokra kell bontani miatta a hagszert az az igazi költség. Ja és ha 10-20 db kontaktus bizonytalan már, akkor mindet cseréltessük ki, mert egy félév múlva újra szerelőhöz kell vinni.
Én javaslom az EC5 pedált minden KORG-hoz, melyen van aljzat, mert a leggyakrabban használt gombokat ki lehet tenni rá, illetve egy tact hiba esetén a funkciót kiválthatjuk vele. (bár van néhány gomb, melyet nem lehet kihelyezni pedálra)
A grafitos gumi kontaktussal ellátott mókaládákat nehéz lesz javítani.