Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat ![]() Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ![]() |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 872 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2277 alkalommal
Re: Gumiszoba
Nálam az ár emelése attól függött, hogy mennyi buli volt. Ha rengeteg buliba hívnak, akkor vagy azért hívnak, mert olcsó vagyok, vagy azért, mert szeretik amit csinálok. Mindkét esetben árat emelek!
Szerintem ezt nem lehet úgy csinálni, hogy "ha te emelsz, akkor én is emelek" mert nem vagyunk egyformák.
Ha úgy gondolod, hogy sok a buli, akkor emelsz az áron, de ha úgy gondolod, hogy neked annyiért is megéri zenélgetni, amennyiért eddig, akkor nem emelsz. Mindig azt nézd, hogy nekem mennyiért éri meg, mennyi a befektetésed, mennyi befektetett idő stb.
Attól is függ, hogy mennyi bulit szeretnél. Ha sokat szeretnél, akkor olcsón vállald a bulikat. Én például nem szeretnék sok bulit, hogyha havonta egy lagzi vagy bál van, az nekem bőven elég.
Másik: Ha hívnak buliba és bemondod az árat, akkor ott már a reakcióból érezhető, hogy sokallják az árat, vagy nem!
Szerintem ezt nem lehet úgy csinálni, hogy "ha te emelsz, akkor én is emelek" mert nem vagyunk egyformák.
Ha úgy gondolod, hogy sok a buli, akkor emelsz az áron, de ha úgy gondolod, hogy neked annyiért is megéri zenélgetni, amennyiért eddig, akkor nem emelsz. Mindig azt nézd, hogy nekem mennyiért éri meg, mennyi a befektetésed, mennyi befektetett idő stb.
Attól is függ, hogy mennyi bulit szeretnél. Ha sokat szeretnél, akkor olcsón vállald a bulikat. Én például nem szeretnék sok bulit, hogyha havonta egy lagzi vagy bál van, az nekem bőven elég.
Másik: Ha hívnak buliba és bemondod az árat, akkor ott már a reakcióból érezhető, hogy sokallják az árat, vagy nem!
- Sambácsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 73
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 625 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 406 alkalommal
Íme egy párhuzamos univerzum ...Nagykunság.
1.
7 évig hívtak, szenior egyesület, 35e Ft/ est, helyben, kb 3-4 est/év.
Ettől az évtől már nem, mert van 25e-ért olcsóbb zenész 30km-ről 25e-ért..
Se hűség, se barátság, se semmi.
2.
Szilveszter
50km-rel távolabb, másik megye, szálloda, 7 éve folyamatos, 100e./fő.
...Erre lehet gombot varrni, ugye?
1.
7 évig hívtak, szenior egyesület, 35e Ft/ est, helyben, kb 3-4 est/év.
Ettől az évtől már nem, mert van 25e-ért olcsóbb zenész 30km-ről 25e-ért..
Se hűség, se barátság, se semmi.
2.
Szilveszter
50km-rel távolabb, másik megye, szálloda, 7 éve folyamatos, 100e./fő.
...Erre lehet gombot varrni, ugye?
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 96
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 419 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 984 alkalommal
- Kapcsolat:
- ---Qgli---
- VIP
Vigyázz Józsi!
Attól függ, hogy kinek volt ez az ár évekkel ezelőtt.
Itt most is van olyan, aki 70-80-ért jár szilveszterkor, sőt még olcsóbb is van! Meg volt olyan is, hogy 2012-ben 450.000-et fizettek ki egy duónak, tehát elég nagy a szórás.
Nyugdíjas bulikban nálunk is van most, aki 30-40-ért jár.
Attól függ, hogy kinek volt ez az ár évekkel ezelőtt.
Itt most is van olyan, aki 70-80-ért jár szilveszterkor, sőt még olcsóbb is van! Meg volt olyan is, hogy 2012-ben 450.000-et fizettek ki egy duónak, tehát elég nagy a szórás.
Nyugdíjas bulikban nálunk is van most, aki 30-40-ért jár.
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 96
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 419 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 984 alkalommal
- Kapcsolat:
Nekem annó azt mondta egy kolléga, hogy: Mindenki annyiért jár zenélni, amennyiért akar, tud, hívják, és amennyire értékeli azt amit csinál!
Én azt gondolom, semmi sem kötelező!
Ha valahol nem adják meg, amit kérek, akkor nem engem akartak oda hívni, így ennek tudatában nem is vállalom el!
Az, hogy más olcsóbbért, vagy drágábbért elvállalja, az már nem az én hatásköröm!
Így vigyáznom sem kell, ahogy azt írtad!
Ja, javításként, vagyis inkább infóként: Ez az ár nálunk... mondatra értendően, a mi formációnkra vonatkozóan írtam, hogy: nálunk!
jujj még valami:
Úgy emlékszem, nekem az utolsó nyugdíjaok által szervezett és finanszírozott szilveszteri rendezvényem, 2001-ben volt, jó, mellette szól egyedül zenéltem, szólóban, akkor voltam 110 ezerért!
Más rendezvényen is ennyit simán ajánlottak, de mivel már foglalózva volt, így nem hallgattam meg a lehetőségeket a továbbiakat érintőleg!
Sajnos azóta a világ sokatt változott, az árak ösze-vissza, sok kókler ócccó pézé elvállalja, tudatlanul, felkészületlenül, így néhány kollégának, aki valóban minőséget ad, annak ez a megélhetését veszélyezeti (vagy már épp veszélyeztette, mert azóta abba hagyta)
Még egy gondolat a fentikehez kapcsoltan, valamint ahhoz a kérdéshez, amiből ez kialakult (ki mennyiért jár ...) nem erre kellene építkezni, hanem arra, amivel ezt a hozzászólást indítottam!
Én azt gondolom, semmi sem kötelező!
Ha valahol nem adják meg, amit kérek, akkor nem engem akartak oda hívni, így ennek tudatában nem is vállalom el!
Az, hogy más olcsóbbért, vagy drágábbért elvállalja, az már nem az én hatásköröm!
Így vigyáznom sem kell, ahogy azt írtad!

Ja, javításként, vagyis inkább infóként: Ez az ár nálunk... mondatra értendően, a mi formációnkra vonatkozóan írtam, hogy: nálunk!
jujj még valami:
Úgy emlékszem, nekem az utolsó nyugdíjaok által szervezett és finanszírozott szilveszteri rendezvényem, 2001-ben volt, jó, mellette szól egyedül zenéltem, szólóban, akkor voltam 110 ezerért!
Más rendezvényen is ennyit simán ajánlottak, de mivel már foglalózva volt, így nem hallgattam meg a lehetőségeket a továbbiakat érintőleg!
Sajnos azóta a világ sokatt változott, az árak ösze-vissza, sok kókler ócccó pézé elvállalja, tudatlanul, felkészületlenül, így néhány kollégának, aki valóban minőséget ad, annak ez a megélhetését veszélyezeti (vagy már épp veszélyeztette, mert azóta abba hagyta)
Még egy gondolat a fentikehez kapcsoltan, valamint ahhoz a kérdéshez, amiből ez kialakult (ki mennyiért jár ...) nem erre kellene építkezni, hanem arra, amivel ezt a hozzászólást indítottam!
- ---Qgli---
- VIP
Az ilyen gyöngyszemek miatt szeretem a Facebook-ot:
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.