Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat ![]() Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ![]() |
Buli műsor!
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 37
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 872 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2277 alkalommal
Buli műsor!
Ezt a topikot azért nyitottam, mert a zenésznek repertoárját mindig fejleszteni kell, de már nem tudom, hogy mi az a szám, amit megtanuljak.
1, Nekem főleg azért van ez, mert egy-egy új számot, ha megtanulok nem tudom, hogy fogja kivenni magát a buliban. Nem tudom, hogy ismerik-e ( ez a legfontosabb szerintem ), nem tudom hogy mennyire fognak rá bulizni, ezért mindig félve kezdek el játszani egy-egy újonnan megtanult nótát.
2, Az is nagyon fotos, hogy milyen számokat játszok egy blokkban. Pl a Ciao Marina után nem kezdek el játszani Pálnka dalt, mert abszolut nem egybe tartozik a két nóta ( szerintem ). A Ciao Marina után nálam pl biztos, hogy valami másik hungária nóta jön pl. Napfény a jégen.
3, Én úgy sem szeretek elkezdeni nótát hogy az egyik nóta véget ért F-dúrban a következő nóta meg indul H-dúrban. Nekem ez a két hangnem nagyon elüt egymástól és nem szól jól egymás után.
4, Az sem mindegy, hogy milyen közönségnek játszom a nótát. Van a környékünkön egy-két falu, ahol a műsor 80 százaléka csárdásból, foxokból és régi hagyományos roma nótákból kell, hogy álljon ( régi hagyonányos roma nóták alatt nem a Bódi Guszti - Nótár Mary féle nótákra gondolok ). Vannak viszont olyan környékek ( főleg a nagyvárosi bulik ), amikben viszont ciki lehet elkezdeni csárdásokat játszani. REmélem érthető, hogy mire gondolok.
Ezért azt várnám, hogy minden hozzászólás után mindneki írjon egy-két nótát, ami stílusilag az előzőekhez tartozik és bevált nóta, tehát buliztak rá az emberek. Én elkezdem a sort és azt mondom, hogy olyan nótékat keresek ,amiket a mostani igényesebb fiatalok szeretnek ( tehát Nótár Mary biztos, hogy nem tartozik ide )
Bevált nótáim:
Quimby: Ajjajaj
Magna cum laude: Vidéki sanzon
1, Nekem főleg azért van ez, mert egy-egy új számot, ha megtanulok nem tudom, hogy fogja kivenni magát a buliban. Nem tudom, hogy ismerik-e ( ez a legfontosabb szerintem ), nem tudom hogy mennyire fognak rá bulizni, ezért mindig félve kezdek el játszani egy-egy újonnan megtanult nótát.
2, Az is nagyon fotos, hogy milyen számokat játszok egy blokkban. Pl a Ciao Marina után nem kezdek el játszani Pálnka dalt, mert abszolut nem egybe tartozik a két nóta ( szerintem ). A Ciao Marina után nálam pl biztos, hogy valami másik hungária nóta jön pl. Napfény a jégen.
3, Én úgy sem szeretek elkezdeni nótát hogy az egyik nóta véget ért F-dúrban a következő nóta meg indul H-dúrban. Nekem ez a két hangnem nagyon elüt egymástól és nem szól jól egymás után.
4, Az sem mindegy, hogy milyen közönségnek játszom a nótát. Van a környékünkön egy-két falu, ahol a műsor 80 százaléka csárdásból, foxokból és régi hagyományos roma nótákból kell, hogy álljon ( régi hagyonányos roma nóták alatt nem a Bódi Guszti - Nótár Mary féle nótákra gondolok ). Vannak viszont olyan környékek ( főleg a nagyvárosi bulik ), amikben viszont ciki lehet elkezdeni csárdásokat játszani. REmélem érthető, hogy mire gondolok.
Ezért azt várnám, hogy minden hozzászólás után mindneki írjon egy-két nótát, ami stílusilag az előzőekhez tartozik és bevált nóta, tehát buliztak rá az emberek. Én elkezdem a sort és azt mondom, hogy olyan nótékat keresek ,amiket a mostani igényesebb fiatalok szeretnek ( tehát Nótár Mary biztos, hogy nem tartozik ide )
Bevált nótáim:
Quimby: Ajjajaj
Magna cum laude: Vidéki sanzon
- Adames
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Re: Buli műsor!
Azzal nincs gond Gabi, hogy felállítod magadnak a stratégiát előre, de sajnos buliban a közönség úgyis közbe avatkozik majd. De egyébként én sem szeretem azt mikor össze-vissza keverednek számonként a különböző stílusok.
Mi az éppen aktuális sláger? A magyarok az utóbbi időben nem nagyon erőltették meg magukat szerintem. Nem marad más, tanuld meg a Gannam Start!

Mi az éppen aktuális sláger? A magyarok az utóbbi időben nem nagyon erőltették meg magukat szerintem. Nem marad más, tanuld meg a Gannam Start!

- ---Qgli---
- VIP
- Adames
- Kiemelt tag
Nekem a Kincs ami nincs a bevált nótám!
próbáld ki majd egyszer! Akármi van, arra mindenki felfigyel! 

- Adames
- Kiemelt tag
- ---Qgli---
- VIP
Én nem beszéltem arról hogy mit melyik hangnemben játszom....zajcsinalo írta:Én meg a dalokat abban a hangnemben játszom, amiben még a legmagasabb hangot kényelmesen ki tudom énekelni
Én azt mondtam, hogy F-dúros nóta után ( Pl. Napfény a jégen - ez itt kényelmes ) nem játszok H-dúros nótát ( Pl. Lehettem volna - ez itt kényelmes ). Ezt így biztosan nem csinálom...
Egyébként én nem így szoktam beállítani a hangnemet, hanem úgy hogy hol a legkényelmesebb énekelni és hogy hol szól jól.
- Adames
- Kiemelt tag
Az a baj, hogy sok olyan dal is van ami zeneileg nem valami szépen szól, de ott ahol meg szép lenne ott meg nem bírod kiénekelni.
- najanek
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 11
- Hangszer: Korg PA 50 Sd
- Adott köszönetek: : 249 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 117 alkalommal
Kedves Adames!Adames írta:Nekem a Kincs ami nincs a bevált nótám!próbáld ki majd egyszer! Akármi van, arra mindenki felfigyel!
Ezt egyszer ki próbálom majd!

Egyébként mikor még a régi zenekaromban, mint gitáros játszottam, nagyon bejött a közönségnek a Mary Lou. Próbáltunk mindig változtatni a dalokon (nem midiztünk, élőben játszottunk mindent) és új dalokat becsempészni a repertoárba egy-egy előadótól. Pl: Republictól mindenki a környékünkön a Ha itt lennél velem számot játszotta, mi játszottuk még a Csak a szívemen át számot is, ami szintén bejött.
De például ilyen volt a The Shadows-Theme for young lovers nótája, amit kis lazítás -képpen játszottunk. De említhetném még a Bojtorjántól a Csavargó dal és a Vigyázz magadra fiam című számokat kicsit áthangszerelve, saját képünkre formálva.
- Adames
- Kiemelt tag
Zenei stílusok közül pedig az esetek 90%-ban a Rock mindenkinek bejön. Aki a mulatóst szereti annak is, aki a diszkót annak is, aki másabb stílust még annak is akad kedvére való belőle. Buliban (Nem étteremben evés alatt) a rock pezsdíti fel a legjobban a közönséget. Ez az én személyes tapasztalatom! 

- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
A "rock"-os műfaj az kell mindenhová, ez tény!
Amire viszont legtöbbször mozdulnak, legalábbis én így tapasztaltam: Republik: Szállj el kismadár
Magna Cum Laude: Vidéki sanzon, Pálinka dal...
Tnt: Kicsi gesztenye....
Máté Péter: Majdnem szerelem volt...
Hungária:Csók király...
Beatrice: 8 óra munka, Azok a boldog szép napok...
Bikini: Közeli helyeken,Mielőtt végleg elmegyek....
És még sorolhatnám reggelig, mert sok ilyen dal van még, ezeket csak úgy kiemeltem a tömegből
Amire viszont legtöbbször mozdulnak, legalábbis én így tapasztaltam: Republik: Szállj el kismadár
Magna Cum Laude: Vidéki sanzon, Pálinka dal...
Tnt: Kicsi gesztenye....
Máté Péter: Majdnem szerelem volt...
Hungária:Csók király...
Beatrice: 8 óra munka, Azok a boldog szép napok...
Bikini: Közeli helyeken,Mielőtt végleg elmegyek....
És még sorolhatnám reggelig, mert sok ilyen dal van még, ezeket csak úgy kiemeltem a tömegből

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"