Pár éve mikor a rockzenekarba bele kezdtünk, akkor kezdtem el erősen elmenni abba az irányba amit most írsz. Meghallgattam az eredeti dalt amin dolgoztunk, majd meghallgattam kismillió koncert, élő verziót, de nem csak a zenekartól, hanem más zenekarok feldolgozását is. A többi tag is ezt csinálta és ha valamelyikből tetszett valami, azt sajátjává tette. Arra is rá kaptam már régóta hogy ha van egy dal - mondjuk Dido, White flag, ez például műsorunkon van, meghallgatom számos élő, koncert verziójat, és nagyon nagy részben lenyegesen jobban tetszik egy akusztikus, vagy élő koncert verzió, mint az úgymond eredeti, elektromos hangzású. Találtam olyat is mely ennek az ellenkezője, aminek az élő koncert verziója nekem élvezhetetlen, de a többség nem ebbe a kategóriába tartozik.---Qgli--- írta: ↑2026.01.09. 09:57
Sok számnál fontos volt számomra, hogy nem az eredetit csináltam, hanem ötletet loptam és ezeket az ötleteket mindig a koncerten loptam! ( Volt úgy, hogy hazamentem Charlie koncertről és még akkor éjszaka nekiültem és átraktam egy akkordot arra, amit ott ők újítottak rajta! )
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 254
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Re: Gumiszoba
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Amit készítettem magamnak mid ifile-ok, azokat mindegyiket koncertről koppintottam!
Tudod te, hogy hány ember jegyezte már meg, hogy az Azahroah-tól a 3Korty jobban szól, mint az eredeti! Jobban szól, igen, mert én a koncertről csináltam meg az alapot!
Tudod te, hogy hány ember jegyezte már meg, hogy az Azahroah-tól a 3Korty jobban szól, mint az eredeti! Jobban szól, igen, mert én a koncertről csináltam meg az alapot!
- B.Bazsi
- VIP
Magad uram, ha szolgád nincs, avagy csináld meg ha megvenni nem tudod.
Vettünk szöveg kijelzéshez egy kis tv-t, ám probléma adódott hogy hová, hogyan tegyük fel?! Műanyag konzolt tudtam venni hozzá , de a hogy hogyan hová tegyem fel, ez kérdés maradt. Van egy fény állványom, ez jó kiindulási alap volt, stabil, erős. Találtam laposvasat és saválló U-profilt, vettem pár anyát, csavart, alátétet, egy kis doboz festéket és neki álltam barkácsolni. Az U profil szélessége adott volt, ehhez a mérethez levágtám a laposvasat ami az állvány alja lett, majd két erre merőlegesen elhelyezett oldalt vágtam hozzá megfelelő hosszban. A két oldalsó vasat kifúrtam két helyen, egyik furat az U profil rögzítésére, másik a "központi furat" a forgására szolgál, amelyek a rögzítésre szolgálnak, azokba menetet vágtam. Berajzoltam az U profilra a formáját, flex-szel és reszelővel kialakítottam a formáját, a két oldalára két félkör alakú fület hagytam, itt rögzítettem a laposvas aljára. Ahol a rögzítés történik, fúróval és reszelővel egy ívet alakítottam ki, ebben helyezkedik el a rögzítő csavar. A laposvas aljára derékszögben középre egy erős csavart hegesztettem, megfelelő hosszúra levágtam, ez csúszik bele az állványba. A hátsó oldalát lereszeltem laposra, így egy csavarral fixálni tudom hogy ne forogjon el. A műanyag konzolt furatainak megfelelően kifúrtam az U profilt középre helyezve. Össze csavaroztam, pár helyen még rewszeltem, csiszoltam rajta, majd a végén az U profilt felérdesítettem a többi részt drótkoronggal át keféltem hogy egyrészt tiszta legyen a felület a festéknek, másrészt jobban tapadjon. Lefújtam matt fekete szórófestékkel, megszárítottam, majd megfelelően össze csavaroztam az egészet. Így lett kész egy dönthető tv tartó.
Vettünk szöveg kijelzéshez egy kis tv-t, ám probléma adódott hogy hová, hogyan tegyük fel?! Műanyag konzolt tudtam venni hozzá , de a hogy hogyan hová tegyem fel, ez kérdés maradt. Van egy fény állványom, ez jó kiindulási alap volt, stabil, erős. Találtam laposvasat és saválló U-profilt, vettem pár anyát, csavart, alátétet, egy kis doboz festéket és neki álltam barkácsolni. Az U profil szélessége adott volt, ehhez a mérethez levágtám a laposvasat ami az állvány alja lett, majd két erre merőlegesen elhelyezett oldalt vágtam hozzá megfelelő hosszban. A két oldalsó vasat kifúrtam két helyen, egyik furat az U profil rögzítésére, másik a "központi furat" a forgására szolgál, amelyek a rögzítésre szolgálnak, azokba menetet vágtam. Berajzoltam az U profilra a formáját, flex-szel és reszelővel kialakítottam a formáját, a két oldalára két félkör alakú fület hagytam, itt rögzítettem a laposvas aljára. Ahol a rögzítés történik, fúróval és reszelővel egy ívet alakítottam ki, ebben helyezkedik el a rögzítő csavar. A laposvas aljára derékszögben középre egy erős csavart hegesztettem, megfelelő hosszúra levágtam, ez csúszik bele az állványba. A hátsó oldalát lereszeltem laposra, így egy csavarral fixálni tudom hogy ne forogjon el. A műanyag konzolt furatainak megfelelően kifúrtam az U profilt középre helyezve. Össze csavaroztam, pár helyen még rewszeltem, csiszoltam rajta, majd a végén az U profilt felérdesítettem a többi részt drótkoronggal át keféltem hogy egyrészt tiszta legyen a felület a festéknek, másrészt jobban tapadjon. Lefújtam matt fekete szórófestékkel, megszárítottam, majd megfelelően össze csavaroztam az egészet. Így lett kész egy dönthető tv tartó.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Toncsi30
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Genos,event
- Adott köszönetek: : 114 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 72 alkalommal
Sziasztok.esküszöm jó volt olvasni az utolsó 1-2 oldalt,hogy talán még van remény a zenében és a fórumon egyaránt.

- ---Qgli---
- VIP
És akinek kertes háza van, annak tudni kell gyalulni-szabni a fűrészárut, tudni kell újravezetékelni a lakást és tudni kell hegeszteni-flexelni, mert egyébként a gatyád rámegy egy lakásfelújításra, vagy egy apró munka elvégzésére.
- Mauglidyro
- VIP
- Blogbejegyzések: 7
- Hozzászólások a témában: 114
- Hangszer: Yamaha Genos 1
- Adott köszönetek: : 90 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 464 alkalommal
- Kapcsolat:
Ez utóbbi kettő remekül megy ...
Hiszen saját költségen már csináltam itthon komplett újra vezetékelést, és szerelvényezést.
Természetesen a fő lakáselosztóra már szerelő kötötte fel, és leellenőrizte ...
Idén következne a mi lakrészünk is ...
Időszerű lenne már szabványosítani is a mérőhelyeket, de cseszett sok pénz ... Nem értem mi kerül azon a fos műanyag doboz felszerelésében majdnem 1 millió forintba?
Szeretnék H tarifát is beköttetni, meg vannak már a klímák is hozzá, de ilyen árak mellett ...
Hiszen saját költségen már csináltam itthon komplett újra vezetékelést, és szerelvényezést.
Természetesen a fő lakáselosztóra már szerelő kötötte fel, és leellenőrizte ...
Idén következne a mi lakrészünk is ...
Időszerű lenne már szabványosítani is a mérőhelyeket, de cseszett sok pénz ... Nem értem mi kerül azon a fos műanyag doboz felszerelésében majdnem 1 millió forintba?
Szeretnék H tarifát is beköttetni, meg vannak már a klímák is hozzá, de ilyen árak mellett ...
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
- Pityu
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 81
- Hangszer: Studiologic SL88 Studio
- Adott köszönetek: : 691 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1149 alkalommal
- Kapcsolat:
- ---Qgli---
- VIP
- B.Bazsi
- VIP
Megadta magát a hangszer adaptere, találtam idehaza egy másikat aminek a polaritását cserélni lehet. Tud valaki segíteni hogy hogyan kell lenniük? Melyik a plusz, melyik a mínusz? A gyáriét nem látom hogy hogyan van. Ha nem jól kapcsolom kárt tehet a hangszerben? Hogyan csatlakoztassam, melyik a jó, 1-es vagy 2-es?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 304
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
Sziasztok!
Akit érdekel a Giglad,ajánlom figyelmébe a Facebook Giglad 5 csoportot,rengeteg olosságot lehet megtudni
Akit érdekel a Giglad,ajánlom figyelmébe a Facebook Giglad 5 csoportot,rengeteg olosságot lehet megtudni