Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat ![]() Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ![]() |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 561
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2447 alkalommal
Re: Gumiszoba
Ezért minek is zenélnék, erre tökéletes a legolcsóbb DJ pult is.
Szarjunk bele az egész világba mi is és kész. Én nem rúgok be, nem nyomkodom a telefont, nem live-ozok, nem instázok, de beleszarni én is bele tudok, csakhogy én pénzt is kérek érte. Már mindenhol ez megy. A zeneiskolában ezt azért nem teszem meg, mert él még bennem a remény, hogy ezt meg tudom változtatni legalább annál a pár tanítványomnál, akikkel foglalkozok, de sok kolléga már ezt sem teszi meg, mert beleszarnak a tanításba is!
Szarjunk bele az egész világba mi is és kész. Én nem rúgok be, nem nyomkodom a telefont, nem live-ozok, nem instázok, de beleszarni én is bele tudok, csakhogy én pénzt is kérek érte. Már mindenhol ez megy. A zeneiskolában ezt azért nem teszem meg, mert él még bennem a remény, hogy ezt meg tudom változtatni legalább annál a pár tanítványomnál, akikkel foglalkozok, de sok kolléga már ezt sem teszi meg, mert beleszarnak a tanításba is!
- forissandor
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 224
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Pontosan!
Kicsit leegyszerűsített a dolog, de tényleg ez a helyzet.
Egyébként minden tiszteletem a tiéd, ha van benned annyi kitartás és elv, hogy közvetítsd a tudást a tanítványaid felé. Nálam is vannak elvi kérdések pl az iskolában, de a vendéglátásban már nincsenek.
Az olcsó lejátszó nem jó, mert gagyin is szól, meg szét is pereg a második bulin.

Kicsit leegyszerűsített a dolog, de tényleg ez a helyzet.
Egyébként minden tiszteletem a tiéd, ha van benned annyi kitartás és elv, hogy közvetítsd a tudást a tanítványaid felé. Nálam is vannak elvi kérdések pl az iskolában, de a vendéglátásban már nincsenek.
Az olcsó lejátszó nem jó, mert gagyin is szól, meg szét is pereg a második bulin.
- Mauglidyro
- VIP
- Blogbejegyzések: 7
- Hozzászólások a témában: 108
- Hangszer: Yamaha Genos 1
- Adott köszönetek: : 87 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 450 alkalommal
- Kapcsolat:
Megjelent az új üdvöske ...
SX720 és SX920
https://usa.yamaha.com/products/musical ... index.html
Árban hasonló kategória mint az SXx00 széria, következzen pár újítás:
- Sa+ hangszínek megjelenése
- Felhasználóbarátabb Voice Edit GUI ..
- Dedikált Chord Looper gombok ... ÉS NEM A STYLE START/STOP MELLETT VAN ... köszönöm Istenem!
- Címezhető kapcsolókból 2 ledes!
- SX720 belső tárhelye 1GB, Sampler memória 1GB! ...
- SX920 belső tárhelye 4GB, Sampler memória 2GB! ...
- Smart Chords funkció ... Lényegében a lefogott alapakkordokat kiegészíti előre definiált zenei stílusok skálái szerint leginkább odaillő hangokkal. Pl. Cm helyett Cm9 stb.
SX720 és SX920
https://usa.yamaha.com/products/musical ... index.html
Árban hasonló kategória mint az SXx00 széria, következzen pár újítás:
- Sa+ hangszínek megjelenése
- Felhasználóbarátabb Voice Edit GUI ..
- Dedikált Chord Looper gombok ... ÉS NEM A STYLE START/STOP MELLETT VAN ... köszönöm Istenem!
- Címezhető kapcsolókból 2 ledes!
- SX720 belső tárhelye 1GB, Sampler memória 1GB! ...
- SX920 belső tárhelye 4GB, Sampler memória 2GB! ...
- Smart Chords funkció ... Lényegében a lefogott alapakkordokat kiegészíti előre definiált zenei stílusok skálái szerint leginkább odaillő hangokkal. Pl. Cm helyett Cm9 stb.
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Qu16, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
- ---Qgli---
- VIP
Annak idején a Rolandnál volt egy olyan stílus, ahol fogtam egy C dúr akkordot és szólt egy C6. Halálra idegesített, hogy nem az szól, amit én fogok, na dehát ma már nem azt a világot éljük, hanem azt, amikor már nem kell tudni fogni az akkordokat, sőt azt sem kell tudni, hogy egyáltalán milyen akkordok vannak. Elég lefogni egy D-t és már szól is a félszűk...
Akkor nem tudom mi van ha én oda nem félszűket szeretnék, hanem mondjuk egy dúr alapú akkordszármazékot...
Akkor nem tudom mi van ha én oda nem félszűket szeretnék, hanem mondjuk egy dúr alapú akkordszármazékot...
- SzJosef
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 45 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 19 alkalommal
Szerintem teljes mértékben igazad van a nagyon rossz irányú fejlesztéssel kapcsolatban! Szomorú, hogy ez a "fejlődés" iránya! Viszont az 1 - 4 GB memória nagyon szép egy középkategóriás szintinél, és gondolom a hangja sem rossz. Ha nem akarod, hogy más szóljon mint amilyen akkordot szeretnél, ahhoz valószínűleg elég ha nem kapcsolod be ezt a Smart Chord Setting funkciót, vagy ki - be kapcsolgatja akinek kell, amikor akarja.---Qgli--- írta: ↑2024.09.11. 03:05Akkor nem tudom mi van ha én oda nem félszűket szeretnék, hanem mondjuk egy dúr alapú akkordszármazékot...
- ---Qgli---
- VIP
Igen, az 4 GB memória tényleg jó lehet annak, aki ilyeneket használ.
Én azt sem tudom az enyémben mennyi van, mert nekem egy pár dobhang van csak a memóriába. Igazából én egy jó akusztikus dobkészletet szeretnék, de olyat még nem találtam, ami tényleg jó volt. Az EVENT-ben nagyon jók a dobok, de az meg nincs samplerezve. Igazából a Ketronból mindegyik hangszín jó lenne, de egy sincs még samplarezve...
Én azt sem tudom az enyémben mennyi van, mert nekem egy pár dobhang van csak a memóriába. Igazából én egy jó akusztikus dobkészletet szeretnék, de olyat még nem találtam, ami tényleg jó volt. Az EVENT-ben nagyon jók a dobok, de az meg nincs samplerezve. Igazából a Ketronból mindegyik hangszín jó lenne, de egy sincs még samplarezve...
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 451 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1103 alkalommal
- Kapcsolat:
Én mecsinálnám, de egyenlőre senki nem hozott ketron event-et hozzám .... Ha lenne valaki, akkor mindenképp készülni efféle cucc, hasonló megoldásban mint a Revo Drum's, ami szintén nálam készült el KORG Pa-ra!
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 276
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1893 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2908 alkalommal
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 451 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1103 alkalommal
- Kapcsolat:
- zajcsinalo
- VIP
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 225 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 775 alkalommal