tacso írta:A :G H Dis Fis az nem inkább 75b?Ja nem... Az Cis lenne!
Elfáradtam...
No meg a 7 az F hangot takarná...powersparc írta:Nem Csabikám, az enharmonikusan ugyan C#, de összhangzattanilag meg Db volna ha 5b!
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Moderátor: Moderátorok
tacso írta:A :G H Dis Fis az nem inkább 75b?Ja nem... Az Cis lenne!
Elfáradtam...
No meg a 7 az F hangot takarná...powersparc írta:Nem Csabikám, az enharmonikusan ugyan C#, de összhangzattanilag meg Db volna ha 5b!
A mai napig imádom a logikai játékokat így a matematikát is.Asterix írta:Gabi! Te már inkább matek tanár vagy, mint zenetanár, ahogy elnézem a harmóniáidat...
Gyuley írta:Ha jól hangzik egy akkord, akkor jó, ha nem akkor nem, nevezhetem én Cm9+5 nek is,nem fog jobban szólni.
És akinek nem adatik meg ilyen hallás? Annak nincs más választása, meg kell tanulni a zeneelméletet! És ha megtanulja, akkor gyenge hallással sokkal többre képes, mint az, akinek jó hallása van, de fogalma sincs a zeneelméletről!Gyuley írta:ellenben hallok minden disszonanciát,vagyis gondolom, amit hallok, az a jó,
Az tényleg lényegtelen, hogy mit ír ki, de amikor nem az szól, amit lefogtál és amire számítasz, az egy kicsit számomra zavaró.Gyuley írta:Az meg hogy melyik hangszer mit ír ki, mikor egy hármas, négyes, esetleg egy ötöshangzatot lefogunk, hát az szerintem lényegtelen.