Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
KURZWEIL hangszerek
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4455 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3458 alkalommal
KURZWEIL hangszerek
Kedves Kurzweil hangszereket használó zenészek!
Itt oszthatátok meg tapasztalataitokat, véleményeiteket, a Kurzweil billentyűtökről. Írjátok le a hangszerek tulajdonságait, a trükköket, tippeket a használat megkönnyítéséhez. Írjatok teszteket, leírásokat, személyes véleményeket, ezzel segítve zenésztársaitokat a hangszerről alkotott kép kialakításában.
Itt oszthatátok meg tapasztalataitokat, véleményeiteket, a Kurzweil billentyűtökről. Írjátok le a hangszerek tulajdonságait, a trükköket, tippeket a használat megkönnyítéséhez. Írjatok teszteket, leírásokat, személyes véleményeket, ezzel segítve zenésztársaitokat a hangszerről alkotott kép kialakításában.
Buba
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4455 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3458 alkalommal
Re: KURZWEIL hangszerek
SP4-7 billentyűt használ valaki? Esetleg tapasztalatokat, szívesen olvasnék róla.
http://kurzweil.com/product/sp4-7/audio/#Synth
http://kurzweil.com/product/sp4-7/audio/#Synth
Buba
- forissandor
- VIP
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 266 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1570 alkalommal
Szia Buba!
Én SP2x-et használtam pár éve pár hét erejéig. Amin berágtam és gyorsan eladtam az az volt, hogy elmentett dolgokat randomszerűen elfelejtett a hangszer, akár két nóta között is bekapcsolt állapotban, amúgy egy nagyon kezes, finom játékú hangszer volt.
Én SP2x-et használtam pár éve pár hét erejéig. Amin berágtam és gyorsan eladtam az az volt, hogy elmentett dolgokat randomszerűen elfelejtett a hangszer, akár két nóta között is bekapcsolt állapotban, amúgy egy nagyon kezes, finom játékú hangszer volt.
-
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: hammond
- Adott köszönetek: : 150 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 107 alkalommal
Helló !
A Kurzik nem vendéglátózó hangszerek,profiknak valók elképeszto programozási lehetoségekkel/igaz annak,akinek ideje van rá/.Az alap
presetek is már elképesztoen huek/lásd pl.templomorgona,stb/és valóban kitunnek a mixbol.
P.
A Kurzik nem vendéglátózó hangszerek,profiknak valók elképeszto programozási lehetoségekkel/igaz annak,akinek ideje van rá/.Az alap
presetek is már elképesztoen huek/lásd pl.templomorgona,stb/és valóban kitunnek a mixbol.
P.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Korg Pa80 / Pa3X
- Adott köszönetek: : 4572 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2489 alkalommal
Egyik zenész ismerősömnek PC3-asa van. Pár koncertjükön hallottam szólni, és nekem mindig olyan ormótlanak tűnt a hangja. Eddig azt hittem, hogy csak ők lövik be sz@rul a hangosítást, de akkor lehet, hogy ez Kurzweil jelenség? Bár nagyon szereti a hangszerét, de a zongorájával ő sincs kibékülve. Nekem sem tetszik.
Egyébként én a Buba által becsatolt demo-któl sem vagyok elájulva.
Viszont vagy húsz éve Pesten egyik hangszerboltba (talán a Coda) volt szerencsém pár percet nyomkodnom egy K2500-öt, és el voltam ájulva a hangjától.
Ott próbáltam ki az Alesis Q6-ot is.
Tatabányán a Skála Sztráda schillinges részlegében lévő hangszerboltban meg az Ensoniq SQ1-ért csorgott a nyálam.
Az amcsi szintik abban az időben egyértelműen verték a Japán vasakat.
Egyébként én a Buba által becsatolt demo-któl sem vagyok elájulva.
Viszont vagy húsz éve Pesten egyik hangszerboltba (talán a Coda) volt szerencsém pár percet nyomkodnom egy K2500-öt, és el voltam ájulva a hangjától.
Ott próbáltam ki az Alesis Q6-ot is.
Tatabányán a Skála Sztráda schillinges részlegében lévő hangszerboltban meg az Ensoniq SQ1-ért csorgott a nyálam.
Az amcsi szintik abban az időben egyértelműen verték a Japán vasakat.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
Buba!
Ezt a mázlit! Pár perce aktiváltam M@rtyn nick néven egy SP4-7 tulajdonost. Lehet, hogy fog is ide írni, vagy akár írj rá PÜ-ben. Aztán ossza meg a tapasztalatát már nyilvánosan ide.
Ezt a mázlit! Pár perce aktiváltam M@rtyn nick néven egy SP4-7 tulajdonost. Lehet, hogy fog is ide írni, vagy akár írj rá PÜ-ben. Aztán ossza meg a tapasztalatát már nyilvánosan ide.
- Apelláta
- Adminisztrátor
Valahol a neten olvastam még pár éve, hogy a Kurzweilnek van egy olyan szolgáltatása, hogy ha egy hangszínről egy felvételt elküldesz a gyári oldalukra, ők megcsinálják azt Kurzweilre. Bár gondolom nem ingyen.
- Apelláta
- Adminisztrátor
Az Alesis-eket meg azért gyűlölik a szervizesek, mert a belsejét telinyomják hőre olvadó ragasztóval. Az összes vezeték rögzítését azzal oldják meg, ráadásul az összes csatlakozást is összeragasszák. Így biztosan nem lesznek kontakthibásak, csak szervizelni ne kelljen egyszer.powersparc írta: Ismerem aki korábban szervizelte idehaza a Kurzweileket, hát ő se hitte néha amit lát, hihetetlen gány hangszerek voltak belülről,
- tacso
- VIP
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1898 alkalommal
- Kapcsolat:
Sopronban Hargitai Peti barátom rendelkezik a legerősebb Kurzweil szettel, egy PC3K7 és egy Artis van az állványán!
Az alábbi sajnos gyatra minőségű videókon szólnak a kezei alatt.
Ott voltam ezen a koncerten, nagyon jól szólt!
Személyes véleményem a márkáról, hogy mindenképpen karakter, amibe biztosan bele lehet szeretni, de nekem nem sikerült, pedig a MOX megvásárlása előtt a másik alternatíva ez volt...
Hit Space-ben ott vannak a márkák egymás alatt(Artis, Motif XF, Kronos), én rá szántam 3 órát és vég túrtam őket, de az Artis kéne a legkevésbé!
Az alábbi sajnos gyatra minőségű videókon szólnak a kezei alatt.
Ott voltam ezen a koncerten, nagyon jól szólt!
Személyes véleményem a márkáról, hogy mindenképpen karakter, amibe biztosan bele lehet szeretni, de nekem nem sikerült, pedig a MOX megvásárlása előtt a másik alternatíva ez volt...
Hit Space-ben ott vannak a márkák egymás alatt(Artis, Motif XF, Kronos), én rá szántam 3 órát és vég túrtam őket, de az Artis kéne a legkevésbé!
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
-
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Roland Juno DS
- Adott köszönetek: : 4 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 5 alkalommal
Sziasztok!
Először is szeretnék mindenkit üdvözölni, igyekszem majd hasznos taggá válni.
A Kurzweilről a kép................... nagyon vegyes. Igazából az előttem szólók jól látják a helyzetet, én szeretném csak a tapasztalati dolgokat megosztani.
Maga a hangszer alapjában véve tényleg profi (bár az enyém csak a belépő szint), egyszerű kezelőfelület, csak a legszükségesebbek. De a viszonylag kevés nyomógomb és a kicsi, egysoros kijelző miatt kissé szokni kell a kezelését, hogy a menükben biztosan mozogjunk. A különböző setupok összerakása jó sok időt igényel, de cserébe nagyon részletesen szerkeszthető minden és előhívni is könnyű a kész beállításokat. A színpadon azonban sokszor előfordulhat, hogy mégis bele kellene nyúlni valamibe (pl.: a különböző zónák hangerőarányai, hangszíncsere, tehát egyszerű dolgok), hát az minden csak nem könnyű. Mondjuk a nagyobbaknál más a helyzet de itt érdemes a műsorhoz (ha van ) összerakni a setupokat. Ebből a szempontból a vendéglátós zenéhez tényleg nem szerencsés, mert ha bemondanak egy zenét, akkor az átálláshoz tudnod kéne a hangszín sorszámát Bosszantó hogy egy setupon belül az összes zónára csak a kiválasztott fx-et lehet használni a több százból. Ezekre viszont megoldás lehet a Desktop editor (külön fizetős), amibe viszont már nem lehet belekötni. Nézegettem a demót, tényleg nagyon jó.
A hangszínekről lehetne vitatkozni de nem érdemes. Akinek tetszik (mint én), az képes éjszakákon keresztül dzsúdózni a géppel és nem törődik azzal, hogy milyen időrabló a programozása (............. nem biztos hogy egész normális dolog). Az elsőre talán tompának, fénytelennek tűnő hangszínek sokadjára is azok maradnak De ezek nagyon is használhatóak (a blues harp nagy kedvenc). És az is igaz, hogy nagyon jól kivehető a zenében, nem veszik el benne. Szóval nekem személy szerint a hangzás rendben van. Ha a kezelés már megy akkor gond nem lehet, öröm,boldogság..........
DE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az összeszerelés és az alkatrészek minősége egyértelmű csalódás volt. A billentyűk az elejétől kezdve zajosak, lötyögősek és néhány hang velocityjével is gond van. A múltkor, amikor a tokjába tettem észrevettem hogy valami kis alkatrész el van benne szabadulva (soha nem esett le). Külföldi fórumon olvastam, hogy néha a festés kis pöttyökben leválhat. Megnéztem és nálam is Nem feltűnő de egy olyan hangszernél, amit kimondottan színpadi környezetbe gyártottak ez elég gáz. Én mindig kínosan ügyelek a hangszereimre és nagyon vigyázok rájuk, ezért is idegesítő ez.
Igazából csak az utóbbiak miatt nem tudom nyugodt szívvel ajánlani de ez csak az sp4-7, esetleg4-8-ra vonatkozik, nem az összes Kurzweilre.
Először is szeretnék mindenkit üdvözölni, igyekszem majd hasznos taggá válni.
A Kurzweilről a kép................... nagyon vegyes. Igazából az előttem szólók jól látják a helyzetet, én szeretném csak a tapasztalati dolgokat megosztani.
Maga a hangszer alapjában véve tényleg profi (bár az enyém csak a belépő szint), egyszerű kezelőfelület, csak a legszükségesebbek. De a viszonylag kevés nyomógomb és a kicsi, egysoros kijelző miatt kissé szokni kell a kezelését, hogy a menükben biztosan mozogjunk. A különböző setupok összerakása jó sok időt igényel, de cserébe nagyon részletesen szerkeszthető minden és előhívni is könnyű a kész beállításokat. A színpadon azonban sokszor előfordulhat, hogy mégis bele kellene nyúlni valamibe (pl.: a különböző zónák hangerőarányai, hangszíncsere, tehát egyszerű dolgok), hát az minden csak nem könnyű. Mondjuk a nagyobbaknál más a helyzet de itt érdemes a műsorhoz (ha van ) összerakni a setupokat. Ebből a szempontból a vendéglátós zenéhez tényleg nem szerencsés, mert ha bemondanak egy zenét, akkor az átálláshoz tudnod kéne a hangszín sorszámát Bosszantó hogy egy setupon belül az összes zónára csak a kiválasztott fx-et lehet használni a több százból. Ezekre viszont megoldás lehet a Desktop editor (külön fizetős), amibe viszont már nem lehet belekötni. Nézegettem a demót, tényleg nagyon jó.
A hangszínekről lehetne vitatkozni de nem érdemes. Akinek tetszik (mint én), az képes éjszakákon keresztül dzsúdózni a géppel és nem törődik azzal, hogy milyen időrabló a programozása (............. nem biztos hogy egész normális dolog). Az elsőre talán tompának, fénytelennek tűnő hangszínek sokadjára is azok maradnak De ezek nagyon is használhatóak (a blues harp nagy kedvenc). És az is igaz, hogy nagyon jól kivehető a zenében, nem veszik el benne. Szóval nekem személy szerint a hangzás rendben van. Ha a kezelés már megy akkor gond nem lehet, öröm,boldogság..........
DE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az összeszerelés és az alkatrészek minősége egyértelmű csalódás volt. A billentyűk az elejétől kezdve zajosak, lötyögősek és néhány hang velocityjével is gond van. A múltkor, amikor a tokjába tettem észrevettem hogy valami kis alkatrész el van benne szabadulva (soha nem esett le). Külföldi fórumon olvastam, hogy néha a festés kis pöttyökben leválhat. Megnéztem és nálam is Nem feltűnő de egy olyan hangszernél, amit kimondottan színpadi környezetbe gyártottak ez elég gáz. Én mindig kínosan ügyelek a hangszereimre és nagyon vigyázok rájuk, ezért is idegesítő ez.
Igazából csak az utóbbiak miatt nem tudom nyugodt szívvel ajánlani de ez csak az sp4-7, esetleg4-8-ra vonatkozik, nem az összes Kurzweilre.