Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Te mivel játszod? Dalok kíséretautómatikával

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

Karesz
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Re: Te mivel játszod? Dalok kíséretautómatikával

Hozzászólás: # 48971Hozzászólás Karesz
2017.02.12. 19:56

AZ a baj ezzel,hogy itt felénk erre senki nem kíváncsi...csak a "grofókára,meg jollra"...ha ezekez nyomatnám,én is teli lennék bulival,de nekem sem ez az álmaim ne továbbja...de ezt már kibeszéltük egy párszor

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 48977Hozzászólás ---Qgli---
2017.02.12. 21:11

És ezért játsza mindenki a grófót meg a jollyt...ezért nem játszom én. Amit mindenki játszik az nem érdekes.

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 33
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 48978Hozzászólás almatom
2017.02.12. 21:22

Karesz írta:AZ a baj ezzel,hogy itt felénk erre senki nem kíváncsi...csak a "grofókára,meg jollra"...ha ezekez nyomatnám,én is teli lennék bulival,de nekem sem ez az álmaim ne továbbja...de ezt már kibeszéltük egy párszor
Ezzel egy picit szembe tud menni a zenész:
- nevezetesen ha egy zenész állandóan a mulatós-zenéket fogja szállítani a közönségnek, (csak azért, mert azt véli, hogy az kell a népnek) akkor azt a zenészt abba a kategóriába fogják besorolni és abból a vendégkörből is fogják megkeresni.
Ezek után meg nem is értem, hogy egy zenész miért panaszkodik az aktuális zenei ízlés ellen, mialatt pont, hogy azokkal a zenei ócskasággal szolgálja ki a nagyérdeműt, ami ellen maga is küzd, vagy küzdeni akar?!
Én (mi) teljes vállszélességgel ellene vagyunk mindenféle kisgrofós joliknak, ebből fakadóan nem is megyünk olyan helyre, ahol alapvetően ez az igényelt zenei szint. Kvázi aki minket keres, valószínű, hogy nem jolikára akar mulatozni. Salgótarján, Szerencs, Balotaszállás: kőkemény vidék, ahol például Salgótarjánban mindössze 1, azaz egy darab mulatóst kellett játszanunk az egész 10 órás lakodalom alatt!

Karesz
VIP
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 48979Hozzászólás Karesz
2017.02.12. 21:31

Tomi,erről beszéltem én is!Gyakorlatilag,nem is játsszok egyiktől sem semmit...így nem is nagyon hívnak olyan rendezvényre,ahol erre van igény...és ez nekem jól is van így...viszont azért,mert híre megy,hogy nem játsszok ilyen zenéket,megemelkedett azon rendezvények száma,ahol nem ezek a sztárok a menők..és ez megint csak jól van így..lassú,de kifizetődő folyamat lesz ez,de be kell vállalni.. :D :D :D

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48983Hozzászólás BodziLalikirály
2017.02.13. 05:44

---Qgli--- írta:Abból nem szabad kiindulni, hogy mi volt régen. Sok zenész ismerősöm van, aki azt mondja, hogy a zenéje régen is jó volt, volt is sok bulija most meg nem hívják sehová. Erre szoktam én azt mondani, hogy "Ma már nem régen van"! Aki visszafelé néz az megbukik. Nem a legjobb zenész marad életben, nem is a legjobban énekelni-zenélni tudó zenész, hanem, aki legjobban tudja tartani a lépést a kor zenei igényeivel.
El sem tudnám képzelni a bulijaimat Kowalski, Wellhello, GerryHalliwell, Cher ( vagy említhetnék még sokat a maiak közül ) számok nélkül.
Félreértetted a hozzászólásomat Gábor!
Természetes, hogy lépést kell tartani a kor fejlődéseivel, hisz épp ezért már nem a Yamaha PSR-12 + Casio CTXX kettőssel muzsikálok én sem. És nem is erről van szó.
Hanem arról, hogy pld. mikor a Yamaha PSR-4500-am volt azzal egy étteremben 2 szezont végig nyomtam péntek-szombat esténként úgy, hogy nem volt csak a gyári stílusai a hangszernek, s mégis az akkor éppen "menő" zeneszámokat is el lehetett játszani azokon a stílusokon. A kovalski-t, meg velhellót is el lehetett volna. :lol:
Hiszen azért mert mondjuk az eredeti dalt "Smoth-Jazz" stílusban játszotta egy zenekar, de nekem csak egy ritmikailag hasonló, kicsit más hangszerelésű stílusom van a hangszerben de eljátszható rajta a zeneszám úgy hogy azt fel is lehessen ismerni, akkor azt a gyári stílust lehet használni. :D

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 48994Hozzászólás ---Qgli---
2017.02.13. 08:07

Számomra vannak az úgynevezett tömegnóták. Azok a nóták, amit már feldolgoztak százezren és senki sem tudja, hogy milyen is volt az eredeti. Ilyenek a Szeretlek én jöjj vissza hozzám, A két szemét még most is látom vagy a Se veled se nélküled. Ezekről mindenki csak azt tudja, hogy beguine, swing vagy discopop stílus. Hogy ezeket milyen beguine-nel, vagy swinggel csinálod, az rád van bízva. Biztos, hogy tetszeni fog a közönségnek. Ezeket a nótákat el lehetett játszani stílusokkal.

És vannak a jellegzetes nóták. Amit lehet, hogy feldolgoztak, de mégis mindenkinek az eredeti van a fülében. Ilyenek a régiek közül a Hungária és a Neoton nóták nagy része, valamint mai zenék szinte száz százaléka. El lehet játszani ugyanazzal a discopop stílussal a Se veled se nélküled-et meg a Don Qujote-t, régen is el lehetett, mert akkor még nem volt más lehetőség és az emberek elfogadták, hogy itt úgy szól és kész, de amikor hátad mögött összesúgnak hogy: neked ilyen gagyiul szól Kovács Janikának meg úgy mint az eredeti, akkor egy kicsit ideges leszel, holott lehet, hogy Kovács Janika egy hangot sem üt le abban a nótában és mégis az övé a tetszetősebb.

A kilencvenes évek elején én is abból indultam ki, hogy mindent én akarok és fogok játszani stílussal, de amikor jöttek a helyi zenészek és két hónap után minden buliba őket hívták azért, mert nekik sokkal bulisabban szóltak a Chris-es midifile-jaik, akkor elgondolkodtam én is. Volt köztük olyan, aki nyíltan röhögve kijelentette, hogy automatával két nótát nem tudna játszani, mert fogalma sincs, hogy hogy milyen hangokból áll a C-dúr akkord. Ő volt akkoriban a legmenőbb itt a környéken, minden buliba őt hívták.

Ez volt a 90-es években, azóta már újítottak midifile-ok szerkesztésével mp3-as alapok használatával, de már ezek is elavult dolgok lesznek. Már megint másképp kell hozzáállni és gondolkodni...

Piercarlo
Kiemelt tag
Hangszer: Yamaha PSR-SX700
Adott köszönetek: : 145 alkalommal
Kapott köszönetek: : 87 alkalommal

Hozzászólás: # 48996Hozzászólás Piercarlo
2017.02.13. 08:30

BodziLalikirály írta:
---Qgli--- írta:Hanem arról, hogy pld. mikor a Yamaha PSR-4500-am volt azzal egy étteremben 2 szezont végig nyomtam péntek-szombat esténként úgy, hogy nem volt csak a gyári stílusai a hangszernek, s mégis az akkor éppen "menő" zeneszámokat is el lehetett játszani azokon a stílusokon.
Most így jobban belegondolva nagyon bátrak voltunk annak idején. Én is nekiestem úgy egy lagzinak a 90-es években egy szál magam, hogy összesen 64 gyári stílus volt a hangszeren... kemény! Hol vannak már azok az idők...

almatom
VIP

Hozzászólás: # 48999Hozzászólás almatom
2017.02.13. 08:47

---Qgli--- írta:Számomra vannak az úgynevezett tömegnóták. Azok a nóták, amit már feldolgoztak százezren és senki sem tudja, hogy milyen is volt az eredeti. Ilyenek a Szeretlek én jöjj vissza hozzám, A két szemét még most is látom vagy a Se veled se nélküled. Ezekről mindenki csak azt tudja, hogy beguine, swing vagy discopop stílus. Hogy ezeket milyen beguine-nel, vagy swinggel csinálod, az rád van bízva. Biztos, hogy tetszeni fog a közönségnek. Ezeket a nótákat el lehetett játszani stílusokkal.

És vannak a jellegzetes nóták. Amit lehet, hogy feldolgoztak, de mégis mindenkinek az eredeti van a fülében. Ilyenek a régiek közül a Hungária és a Neoton nóták nagy része, valamint mai zenék szinte száz százaléka. El lehet játszani ugyanazzal a discopop stílussal a Se veled se nélküled-et meg a Don Qujote-t, régen is el lehetett, mert akkor még nem volt más lehetőség és az emberek elfogadták, hogy itt úgy szól és kész,
Ez így igaz vastagon!!!!!!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 49000Hozzászólás HunHyper
2017.02.13. 08:53

---Qgli--- írta:...A kilencvenes évek elején én is abból indultam ki, hogy mindent én akarok és fogok játszani stílussal.......fogalma sincs, hogy hogy milyen hangokból áll a C-dúr akkord. Ő volt akkoriban a legmenőbb itt a környéken, minden buliba őt hívták...
Hogy mekkora igazságot írtál Gábor!!! :777
Akkoriban még bennem is több volt, mint mostanság... még én is jártam lakodalmakba, utcabálokra a környezö falvakba... volt egy srác, aki egyszer-egyszer eljött
velem zenélni, de neki nem tetszett, hogy mindent stílussal játszunk, mert hát mennyivel menöbb az, amikor pontosan ugyanúgy szól egy nóta, mint a CD-n... Egy idö után ö elkezdett szinte csak midikkel zenélni, mivel nem nagyon ismerte az alap akkordokat sem... Én persze tiltakoztam a midik ellen, ezért megszakadt a kapcsolatunk... Aztán szépen sorra vitte el a bulikat elölem, mondjuk nem is nagyon érdekelt, mert akkor göz erövel az egyetemre készültem...
Egyszer aztán hallottam, hogy majdnem meglincselték, mert az adathordozó (hogy mi volt az, nem tudom... Floppy, cd, pendrive, stb.) vagy a lejátszó megadta magát a buli közepén... Csak egy szál szinti maradt... nos, ekkor kiderült, hogy ö gyakorlatilag egy lenémított billentyüt nyomkodott végig, játszani pedig szinte alig tud valamicskét...
Plusz pontként felirható neki, hogy ezután az incidens után elment idösebb zenészekhez tanulni és késöbb nem jelentett neki gondott a stílussal való zenélés sem...

:D

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

almatom
VIP

Hozzászólás: # 49001Hozzászólás almatom
2017.02.13. 08:55

Piercarlo írta:Most így jobban belegondolva nagyon bátrak voltunk annak idején......
Ez így igaz!
Éppen ezért volt az, hogy 92'-ben elkezdtem írni a saját dalainkat a mi ízlésünk szerint. Már akkor sem szerettem az automatika korlátozott lehetőségeit......

Új hozzászólás