Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Így szól az én hangszerem

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

almatom
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Re: Így szól az én hangszerem

Hozzászólás: # 70282Hozzászólás almatom
2025.02.18. 19:27

Bandi, szuper! :777

lukylac
Újonc
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Yamaha Genos / Kurzweil K2700
Adott köszönetek: : 17 alkalommal
Kapott köszönetek: : 65 alkalommal

Hozzászólás: # 70292Hozzászólás lukylac
2025.02.22. 18:09

Sziasztok!

Rég jártam erre, sok minden történt, de a zene iránti lelkesedés inkább erősödött, mint csökkent. Fogadjátok legutolsó bohóckodásom az egyik kedvenc előadómtól. A produktum nem egy az egyben hivatott reprodukálni az eredeti változatot, a dal részek viszont többé kevésbé megvannak az instrumentális verzió alapján. (Tomi, a dob nem profi :) ) A backing track nagyrésze a Motif XS-ből jön, még mindig ebben a hangszerben mozgom a legotthonosabban, ha össze kell lapátolni egy komplett zenét és nem stílussal lefedni. A Rhodes piano a Kurziból és egy kis lead szóló a Yamiból.

almatom
VIP

Hozzászólás: # 70296Hozzászólás almatom
2025.03.01. 20:31

Rock-kos szép estét!
Born to be Rock Style

lukylac
Újonc

Hozzászólás: # 70297Hozzászólás lukylac
2025.03.02. 12:38

Nem kérdés, hogy milyen lesz a végeredmény, ha Tomi elkezd valamit :) Dögös, vintage. Most piszkálom a Rhodes hangszíneket egy pici Lo-Fi hangzás érdekében. A Hi-Fi világában el akarom rontani :D Keresem a megoldást egy kis régi magnókazettás szalagnyújtós hangzáshoz, valószínű a LFO lesz a megoldás, mert a Kurzweil-ban nem találtam efektet ilyen célra.

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 58
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70313Hozzászólás galambjozsef
2025.03.28. 22:06

Sziasztok!

Egy röpke kis saját dalocska :)

Pa5x és azon lévő saját sampling anyag!

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

lukylac
Újonc

Hozzászólás: # 70314Hozzászólás lukylac
2025.03.29. 15:42

Sziasztok,

Hoztam ismét egy kis gereblyézést, a főszerepben alapvetően egy általam piszkált nem gyári 579 MB 1975 évjáratú Rhodes Mark I. Stage piano minta, amit próbáltam a kora ellenére még ütött-kopottabbá tenni egy kis LFO pitch-el, amolyan nyúlt magnószalag hatást szimulálva. A zengető eltúlzását valahogy szükségesnek éreztem, nélküle nem tetszett annyira az összhatás. A stílus latinos, túl sok bonyodalom nincs benne. Fogadjátok jó kedvvel :)

almatom
VIP

Hozzászólás: # 70316Hozzászólás almatom
2025.04.02. 19:06

Szia Lukylac,
A kurci K2700-as hangszereddel hogy vagy megelégedve?
Tudja ugyanazokat a dolgokat, mint anno a K2000? Ez is VAST szintézissel dolgozik?

lukylac
Újonc

Hozzászólás: # 70317Hozzászólás lukylac
2025.04.03. 16:29

Szia Tomi,

Személy szerint nagyon szeretem :) Picivel több, mint 2 hónapja ismerkedem vele. Mivel külön nincs Kurzweil topik a szintik között, ha a társaságot nem zavarja szívesen megosztom az eddigi tapasztalataimat itt. Az "öreg" K2xxx szériások azért kritikusabb szemmel illették a K2700 megjelenését, nem friss szinti már, 3+ éve dobták piacra, hivatalosan a PC4 utódja, de visszahozták a K sorozat következő tagjaként.
Kérdésedre válaszolva, igen, ez is a V.A.S.T engine-t használja, kibővített lehetőségekkel, ami alatt szerintem az algoritmusok kombinációját, szerkezstési lehetőségeit rejti. Nekem korábban csak egy SP2X volt, ez nem is szinti, inkább stage piano, én nagyrészt kontrollerként használtam, voltak buta hiányosságai (csak a midi 1 csatornán tudott vezérelni, ezt nem is értettem) illetve szomorú véget ért a kapcsolatunk, mert elfosta magát. Komoly utánajárást követően kiderült, hogy egészen a PC3 és még a Forte sorozatot is érintő Kurzweil Mara DSP chip az oka, ami a hűtés hiánya miatt szépen az évek alatt olyan szinten tud degradálódni, hogy egyszer csak beadja az unalmast. SZóval szinti lehetőségeit tekintve szerintem egészen jól el van látva, a V.A.S.T-n kívül:
- van FM engine, ez egy az egyben megeszi a gyári Yamaha DX sysex formátumát, mindenféle konvertálás nélkül.
- van VA1 engine, ami eredetileg egy prototipus Kurzi analóg szinti, ez marha jó, tesztelgetem, aki szereti az analóg szintiket itt kiélheti magát
- és persze lehet ezeket kombinálni egymással, nincs dedikált polifónia az adott enginekhez, mint pl. a Yamahánál, dinamikusan kezeli a hangszer.
- nem utolsó sorban kompatibilis visszafelé az összes Forte, PC és K szériák formátumával, mindenféle konvertálás nélkül megeszi az összes korábbi Kurzi hangszínt.

Tulajdonképpen teljesen véletlenül sodort a Kurzi felé az "élet", alapvetően a Motif XS frissítését tervezgettem, nem titok, hogy a Montage M6 volt a kiszemelt, de a konkurens gyártók társmodelljeivel kapcsolatban is kerestem infókat, a K2700 szinte a döntés előtt közvetlenül jött csak szóba, képbe, akkor kezdtem el a korábbi generációja után olvasni illetve a képességeit mustrálni és jó sok hanganyagot keresgélni, tud-e dögösen szólni :D. Azért gyakorlatilag ez már az a kategória, ahol nehéz rossz döntést hozni, mindegyiknek megvan a maga stílusa, maga húzóereje, a Fantomnak, a Montage-nak, a Kronos vagy Nautilus-nak. Szerintem a K2700 kicsit konzervatívabb, talán nem is egy az egyben konkurencia, kicsit oldscool, nincs tapi kijelző, szerintem a kezelése sem feltétlen olyan magával értetődő, mint egy touch kijelzős társa. De nálam az ár érték arány vitte el egyértelműen a döntést a Kurzi irányába, és szeretem az ismeretlent, tanulni mindig lehet, na meg szemtelenül jó áron jutottam hozzá.
Ami a gyári hangokat illeti, én nagyon e-piano, piano hangszín mániás vagyok, főleg mióta tudom, hogy létezik egy Rhodes nevű billentyűs hangszer. Szerintem marhajók a gyári akusztikus és e-piano hangszínek, a szinti hangszínek úgyszintén. Amiben szerintem annyira nem erős, az a gitár és a fúvósok, ha mondjuk a Yamahával hasonlítom össze, de ez nyilván egyéni ízlés kérdése. Nem rosszak azok sem, de nem kiemelkedő. Állítólag a vonósok a Kurziban a legjobbak, na ezt én pont olyan sűrűn nem használom és nem is tudom megítélni.
Ami nagyon tetszik, az a toló, tekerő potik illetve ezekhez tartozó funkció gombok illetve a padok, gyakorlatilag bármilyen funkciót, paraméter állítást hozzájuk lehet rendelni, ami állítható a hangszerben, korlátozás nélkül. Azóta kezdem belakni, nyilván az e-piano szekcióra feküdtem rá illetve van egy nagyon dög, testes akusztikus zongora mintám, 1,7 GB, ami csoda szépen szól, mivel flash memóriából olvas a hangszer, ezért gyakorlatilag rögtön betölt.
Azért a mai napig nem értem, hogy a már szinte filléres memória árak mellett miért nem tolna bele normális méretű flash tárhelyet? Mindegyik gyártóra igaz, kínlódnak itt a pár GB user tárhellyel, persze értem, 2-3-5-10 év múlva is kell valami újat tolni a nép elé, hogy azt vegyék majd meg... Köpködtékk a K2700 is, hogy gyári 4,5 GB hangszínkészlettel pattintották ki és a Forte 16GB volt 10 éve. Mondjuk ott két zongora hangszín el is vitt 8 GB-ot, ami nincs benne a K2700-ban, de azért fejlődött is picinykét, ráadásul az új Lena DSP chip kapott hűtést :)

Elnézést kérek a poszt hosszáért, tudnék még motyogni róla, ha bármilyen hangszínből kértek, nagyon szívesen rittyentek valami bénázást. Ami a gyári hangszíneket illeti még nem értem végig a listán, menet közben mindig elakadok, mert egyik-másik inspirál és elvagyok vele fél órákat, de ezért is szeretjük a hangszerünket.

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 90 alkalommal
Kapott köszönetek: : 464 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 70323Hozzászólás Mauglidyro
2025.04.22. 22:28

🎧 Apostol – Eladó-Kiadó (feldolgozás)
Egy kis múltidézés modern köntösben – gondoltam, megnézem, mit lehet kihozni az Apostol klasszikusából, ha kap egy friss hangzást.
Megérett már a vérfrissítésre a nóta! Aztán 4 hónapnyi kihagyás után (legalább is a legutóbbi fórumos feltöltés óta) most nemrég telibe kapott az ihletrengeteg, így az ünnepek alatt 4 általam feldolgozott dalból, most bemutatnék egyet.

A kiindulópont egy gyári MIDI, ami továbbra is Yamaha Genos-ból jön, ügyelve arra, hogy megfeleljek az elvárt követelményeknek – de azért néha szabadjára engedtem a kreativitást is.
Kapott egy szaxi szólót, aminek érdekessége, hogy egy környékbeli zenekar demójában hallható szaxofonosának játéka adta az ötletet, ezt próbáltam a lehetőségekhez képest levenni.
A Humanize algoritmus is kapott egy kis mozgásteret; bár megjegyezném, hogy az a plusz/minusz 30 Tick a 480-as felbontásnál nagyjából akkora jelentőséggel bír, mint szúnyognak a drótkerítés – de legalább megvolt az illúziója, hogy az egész ettől élő hatásúbb lett. Fun fact: amúgy én ettől nem hallom élőbbnek, de lehet hogy velem van a probléma😄

Sajnos Meződi Jóskabácsi (Apostol) és a vokalisták nem értek rá, így az eredeti dal vokálsávjait kölcsönöztem a szokásos trükkökkel. :D
Azóta már módosítottam egy keveset a hangszerelésen is, de a lényeg – remélhetőleg – így is át fog jönni.
Elado-Kiado.zip
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

lukylac
Újonc

Hozzászólás: # 70325Hozzászólás lukylac
2025.04.27. 15:17

Sziasztok,

Hogy kevésbé lógjak ki a kedvelt stílusaimmal, most egy kis klasszikust hoztam a 60-as évekből, The Shadows - Wonderful land. A Genos gyári stílusát használtam (60sShadowedPop) és egy picit megspékeltem vonós és fúvós szekcióval, nem mondom, hogy tökéletes, ezt Tomi tudná profin kivitelezni, főleg, hogy a stílus is megírja hozzá egy az egyben. Talán ez a verzió is hallgatható lett. :)

Új hozzászólás