Ebben a topicban megoszthatjátok tapasztalataitokat, tesztjeiteket a különböző hangtechnikai eszközökkel és azok használatával kapcsolatban.
További kellemes időtöltést kívánok a Zeneszek.com-on a teljes csapat nevében!
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Moderátor: Moderátorok
És ha vennék egy aktív hangfalat és azt símán rákötném a szintire?Asterix írta:Most nézem a végfokodat. Ez sima sztereo végfok, így vagy 2 hangfalat kötsz rá, vagy feladod a sztereót és az egyik oldalával meghajtod a kifelé menő hangfalakat párhozamosan kötve 4 ohmon majd kétszer akkora teljesítménnyel, a másik oldalon 1 kontroll. Így tudod szabályozni külön a kontrollt és külön a kimenő jelet. Ha a kontrollt párhuzamosítod sztereóban a kimenő hangfallal, akkor elég kicsi a valószínűsége, hogy pont akkora hangerőre legyen szükséged, mint amekkora a kontrollnak kell.
Vagy veszel még egy végfokok, vagy keverőerősítőt, vagy aktív cucc vagy kimenőnek, vagy kontrollnak, vagy füles a kontrollnak.
Akkor elértettük egymást. Azt írtad, hogy 2 JBL hangfalpárod van. A hangfalpár az 2 db, ha abból van 2, akkor az 4 db. Ezért "okoskodtam" hülyeségeket.marton1974 írta:Üdv Asterix.
Te milyen kihangosítást használsz?
Nekem egy CREST AUDIO C4 végfokom meg 2 JBL JRX115 ös hangfalpárom van.
Mivel a 2x-en nincs hangszóró.
A bajom, hogy sajna nem hallom pontosan a hangokat mert ugye a két hangfal mellettem van és ha felém fordítom őket "megsüketülök" ha meg elfordítom akkor nem hallom csak a basszust...
Mi lenne a megoldás?
Kontroll hangfal?Segíts hogy kell a rendszerbe bekötni?Milyen árba vannak?
Kontrollnak a legkisebb is megfelel.marton1974 írta:Segítesz?Értem amit mondasz de akkor sem lesz kontrollom.Mivel sztereo az erőködöm és csak két kimenet van.
A párhuzamos kötést hogy kell eszközölni 4JBL??Nekem csak 2 jbl em van...
Most feladtam a sztereot és úgy kötöttem hogy az A kimenetre kötöttem az egyik jbl-t és éa azt kötöttem össze a másik jbl -el.Tehát összefűztem.Így lett két mono hangfalam.
Megmaradt a B hangfal kimenet az erősítőn.Ide jön majd a kontroll hangfal.
Kontroll hangfalat milyet érdemes venni?2 utas 3 utas?
szia marton megoldhatod egy aktiv hangfallal is a kontrollt ,nekunk egy jbl aktivbol szol a kevero aux1-bol es lehet kulon hangositani mindentmarton1974 írta:Tehát akkor azt mondod vegyek egy fülest és maradjon minden a régiben ,tehát a két jbl sztereóba kötve.
Nem zavaró a füles?Azért sokáig nem jó ha az ember fülén van nem?
És ha úgy használom a rendszert hogy megy monóban a két jbl 1 csatornán összefűzve és a másikon meg egy darab 3 utas kontroll középen felém?