|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- galambjozsef
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Szia. Több mint valószínű hogy akkor az átalakítóban keresendő a hiba!
- herflis
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Rolang G800 Korg PA1000
- Adott köszönetek: : 55 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 29 alkalommal
Nem valószínű, hogy mindkét átalakító hibás. Gondolom a monitorodon bekapcsoltad, hogy külső forrásból fogadjon jelet.
Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána. /Miles Davis/
- zolly888
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg pa 3x LE
- Adott köszönetek: : 3 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1 alkalom
Kipróbáltam Korg pa 3x LE rca videó kimenetén, ahol rca vezetékkel mentem a pc monitorhoz és ott a monitorba bedugtam az átalakítót abba pedig a szintiből érkező rca kábelt, és szuper volt, szóval az átalakító vezeték működőképes. És igen, az AV 1 vagy AV 2 módokat is próbáltam.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Nos akkor úgy látszik meg is van a hiba!!zolly888 írta:Kipróbáltam Korg pa 3x LE rca videó kimenetén, ahol rca vezetékkel mentem a pc monitorhoz és ott a monitorba bedugtam az átalakítót abba pedig a szintiből érkező rca kábelt, és szuper volt, szóval az átalakító vezeték működőképes. És igen, az AV 1 vagy AV 2 módokat is próbáltam.
Ugyanis a te készüléked a kompozit videó jelet alakítja VGA videó jellé. És ha nem tudja a konverter mindkét irányt akkor ez pont az ellentétje annak ami neked a Yamahához kellene!!
De esetleg ha egy számítógéppel vagy laptoppal is kipróbálnád, hogy az abból kijövő VGA jelet átalakítja kompozit videó jellé? Ezt egy tv-vel ellenőrizni!!
Egyből kiderül, hogy a konverter oda-vissza konvertál-e!
A másik eshetőség, hogy a Yamaha VGA kimenetén hiányzik egy szinkron jel!!! Vagy nem arra a frissítési frekvenciára (70-90Hz között) van beállítva amit a konverter (50-70Hz között, a TV-k és külső monitorok a kompozit jelet nagy általánosságban 60Hz-en képesek zaj nélkül megjeleníteni!!!) ) értelmezni tudna!!!
Hirtelen ennyi jutott eszembe!!!
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 87
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
A Yamaha nem müködik ilyen átalakítóval... Csak Kompozit => VGA átalakítóval...
Még a két irányú átalakítókkal sem megy... Tapasztalat... Fél évig szívtam vele,
mire találtam olyan eszközt, amivel ment az S900...
Valami ilyenre van szükséged... A lényeg, hogy jól nézd meg, mert sok eszközön
a VGA nem kimenet, hanem bemenet!
http://kutyubazar.hu/digitalizalo-atala ... m-005.html

Még a két irányú átalakítókkal sem megy... Tapasztalat... Fél évig szívtam vele,
mire találtam olyan eszközt, amivel ment az S900...
Valami ilyenre van szükséged... A lényeg, hogy jól nézd meg, mert sok eszközön
a VGA nem kimenet, hanem bemenet!
http://kutyubazar.hu/digitalizalo-atala ... m-005.html
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- zolly888
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Korg pa 3x LE
- Adott köszönetek: : 3 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1 alkalom
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat!
Sikerült megoldani. Vettem egy konvertert, és ezzel simán viszi. Szóval küldi a képet ki rca-n, s-videon-n és még vga-n is, akár egyszerre 3 db készülékre is, vaagy ha még többre is, de ehhez már Y átalakitóra is szükség van, én az rca video kimenetbe bedugtam egy kis Y adaptert, amiből még 2 db rca mehet ki és így küldöm tovább a 2 db 7" monitorba. Szóval ha valaki hasonlóan küszköd, akkor ez a megoldás.

https://netrino.hu/termek_adatok.php?o= ... 42&nr=6274
Köszönöm a hozzászólásokat!
https://netrino.hu/termek_adatok.php?o= ... 42&nr=6274
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Egy jóbarátom szeretne hasonló megoldást: Tyros 5 video jelét (vezetékkel vagy vezeték nélkül) küldeni 2 db e-book olvasóra (nem fénylik, azért arra). Erre esetleg megoldási javaslat valakinek lenne???
Köszi
Siki
Egy jóbarátom szeretne hasonló megoldást: Tyros 5 video jelét (vezetékkel vagy vezeték nélkül) küldeni 2 db e-book olvasóra (nem fénylik, azért arra). Erre esetleg megoldási javaslat valakinek lenne???
Köszi
Siki
- MMaestro
- VIP
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Szia!zolly888 írta:Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat!Sikerült megoldani. Vettem egy konvertert, és ezzel simán viszi.
2017 okt 11-én 11:46-kor linkeltél 2 kütyüt. Én úgy értettem abból a hozzászólásodból, hogy ezeket vetted meg és ezekkel nem sikerült a kapcsolat a Tyros5 és az RCA bemenetű 7"-os monitor közt.
2017 okt 12-én 11:46-kor linkelted újra az elsőt és írod, hogy sikerült.
Akkor most - ha tényleg ezeket akartad linkelni - a tanulság az, hogy nem jól dugtad össze előző nap? Vagy nem jól állítottad be? Vagy mi nem volt jó? (És akkor a másik kütyü is jó lett?)
Ha nem a megfelelő linkeket tetted ide, akkor légyszi erősítsd meg, hogy melyik a jó!
(ez nem kötözködés, csak kíváncsi vagyok)
Köszönöm!
Pacsi: MMaestro
- herflis
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Rolang G800 Korg PA1000
- Adott köszönetek: : 55 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 29 alkalommal
Igen, én is így látom. A VGA és a kompozit video szabványos jelek, ezért ha azt írják a bemenet VGA, a kimenetek között ott van a kompozit video, akkor annak "elvileg" működni kell.
Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána. /Miles Davis/
-
jacksony95
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 39
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 208 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 238 alkalommal
Sziasztok !
Van valaki aki Yamaha Style Creatorban haladó vagy profi szinten van ?
Olyan problémába ütköztem amilyet még nem láttam és közel 35 emberrel beszéltem akik szintén nem tudtak választ adni a viszonylag baromi egyszerű problémámra....
Ha behívtok egy gyári stílust kikapcsoltok minden csatornát csak a CHD1 marad ,hogy jól kivehető legyen miről van szó...
A mollra befogjátok a képen látható szűkítést hozza gyönyörűen úgy ahogyan kell...Akármilyen akkordot fogtok így a jó....
Ha viszont CHD2 re kézzel felütitek ugyanazt , bármilyen beállítást amit eddig próbáltam csődöt mond nem UGYANAZOKAT a harmóniákat hozza !
hasonlítsátok össze a gyári CHD1 harmóniáját az álltalatok felütöttel nem lesz ugyanaz vagy én vagyok béna
Nekem az lenne a FONTOS, hogy ugyanazokat a hangokat halljam élesben a kíséretben ,amely billentyűket lenyomom !
Használj képméretezést feltöltés előtt! Most átméreteztem Én. Pityu!
Van valaki aki Yamaha Style Creatorban haladó vagy profi szinten van ?
Olyan problémába ütköztem amilyet még nem láttam és közel 35 emberrel beszéltem akik szintén nem tudtak választ adni a viszonylag baromi egyszerű problémámra....
Ha behívtok egy gyári stílust kikapcsoltok minden csatornát csak a CHD1 marad ,hogy jól kivehető legyen miről van szó...
A mollra befogjátok a képen látható szűkítést hozza gyönyörűen úgy ahogyan kell...Akármilyen akkordot fogtok így a jó....
Ha viszont CHD2 re kézzel felütitek ugyanazt , bármilyen beállítást amit eddig próbáltam csődöt mond nem UGYANAZOKAT a harmóniákat hozza !
hasonlítsátok össze a gyári CHD1 harmóniáját az álltalatok felütöttel nem lesz ugyanaz vagy én vagyok béna
Nekem az lenne a FONTOS, hogy ugyanazokat a hangokat halljam élesben a kíséretben ,amely billentyűket lenyomom !
Használj képméretezést feltöltés előtt! Most átméreteztem Én. Pityu!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
A zene szabaddá tesz....