MMaestro igaza van. Azért nem kell ezt túl lihegni mert kb két perces dologról beszélünk.powersparc írta: mert nincs beállitásátviteli lehetőség, szerintem ez kőkorszaki szaki.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
malko
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 37
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Más struktúra, más rendszer, ezáltal más hozzáállást kíván, mint amit megszoktál a KORG, vagy Roland hangszerekben. Simán lehet menteni egyébként nagyon sok funkciót, de tényleg nem érdemel sok szót, mert percek alatt saját rendszeredhez igazítod és többé nem kell elállítanod. Ott marad, tehát őrzi a beállításodat.
Én egyetlen "laza foggal" találkoztam, az a globális reverb volt. Ezt nekem soha nem sikerült mentésre bírnom. Ha a belső keverőben pl a song reverb értéket beállítottam a kívánt mértékűre, az sajnos minden bekapcsoláskor újra visszaállt 64-re. Ez sem tragédia, csak számolni kell vele és minden bekapcsoláskor egyből beállítani. (T1)
Én egyetlen "laza foggal" találkoztam, az a globális reverb volt. Ezt nekem soha nem sikerült mentésre bírnom. Ha a belső keverőben pl a song reverb értéket beállítottam a kívánt mértékűre, az sajnos minden bekapcsoláskor újra visszaállt 64-re. Ez sem tragédia, csak számolni kell vele és minden bekapcsoláskor egyből beállítani. (T1)
Buba
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Azért van a korlátlan mennyiségű regisztrációs hely, hogy oda bements minden beállítást az adott dalhoz, vagy hangszín beálláshoz. Pl a billentyű start is ide mentődik el, meg számtalan egyéb a hangszerre globálisan ható beállítás.
Az összes mai hangszerben megtalálható a többi gyártók által használt funkciók, legfeljebb nem ott, nem olyan néven, nem abban a menüben, stb... Ez nagy általánosságban igaz az összes cuccra. Aztán, ha valaki elkezdi használni, ne lilára izguljon, hanem tanulja meg kezelni előbb.

Az összes mai hangszerben megtalálható a többi gyártók által használt funkciók, legfeljebb nem ott, nem olyan néven, nem abban a menüben, stb... Ez nagy általánosságban igaz az összes cuccra. Aztán, ha valaki elkezdi használni, ne lilára izguljon, hanem tanulja meg kezelni előbb.
Buba
- MMaestro
- VIP
- Hozzászólások a témában: 64
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Látom kezd fodrozódni az állóvíz. Nem gondoltam, hogy fontosabbá válhat a Vocal Harmony paraméterek mentése, mint csak a beállítása. A Vocal Harmony menüjében semmilyen Save lehetőség nincs, tehát onnan nem lehet kimenteni valamilyen névvel. Ezt továbbra is fenntartom. DE! Utánanézve be kell ismernem, hogy a Regisztráció megjegyzi a paraméter beállításokat is. Tehát lehetséges készíteni egy Regisztrációt, ami tartalmazza az alábbiakat:powersparc írta: Pont ez a hangszer kiismerésének tárgya, nem az hogy legyintünk rá egyet.
- Vocal Harmony be, vagy ki van kapcsolva
- Vocal Harmony tipusa
- Vocal Harmony paraméterei
ezzel megoldható az otthoni hangszer Vocal Harmony beállításait bevinni az étterembe a második ugyanolyan hangszerünkbe.
Hogy ez betölthető-e egy másik típusú hangszerbe azt válaszolja meg valaki más. Vannak Regisztráció kezelő, szerkesztő, más hangszerre átalakító programok, ezeket nem ismerem, nem használom, véleményezni nem tudom:
http://psrtutorial.com/util/best.html
http://www.heikoplate.de/mambo/index.ph ... &Itemid=56
http://www.robbys-hp.de/RM_Tools.html
http://www.gfs-music.de/
http://www.kwmusik.dk/Tyros/?id=1
Üdv: MMaestro
- Joe83
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 95
- Hangszer: Gonosz2 :)
- Adott köszönetek: : 921 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 772 alkalommal
Szép napot kívánok!
Ha már ennyire "hiba" ez a Yamaha hangszerben, akkor ilyen szempontból a Korg is "hibásan" működik. Mert például a Korg PA1X Pro hangszer mikrofon beállítások nem vihetőek át Korg PA2X Pro hangszerre! Saját tapasztalat! Akkor a Korg is rossz hangszer lenne?
Erre nagyon egyszerű a magyarázat. Azonos típusú hangszereknél lehetséges a beállítások mentés és átvitele, hiszen megegyeznek a hardver és szoftver feltételek! Ezért nem lehet áttenni például Yamaha PSR 3000-ről Tyros 2-re. Más a hardver és szoftver a hangszerben. Ez igaz a Korgra is és szerintem ez összes hangszer gyártóra. Ahogyan már korábban leirták előttem mások is, mindenkinek saját magának kell be állítani a saját hamgjához, mikrofonjához stb....
Ha már ennyire "hiba" ez a Yamaha hangszerben, akkor ilyen szempontból a Korg is "hibásan" működik. Mert például a Korg PA1X Pro hangszer mikrofon beállítások nem vihetőek át Korg PA2X Pro hangszerre! Saját tapasztalat! Akkor a Korg is rossz hangszer lenne?
Erre nagyon egyszerű a magyarázat. Azonos típusú hangszereknél lehetséges a beállítások mentés és átvitele, hiszen megegyeznek a hardver és szoftver feltételek! Ezért nem lehet áttenni például Yamaha PSR 3000-ről Tyros 2-re. Más a hardver és szoftver a hangszerben. Ez igaz a Korgra is és szerintem ez összes hangszer gyártóra. Ahogyan már korábban leirták előttem mások is, mindenkinek saját magának kell be állítani a saját hamgjához, mikrofonjához stb....
Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 37
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Max 5 vokál beállítás jó bőven elég egy yamiban. Ettől többnek semmi értelme sincs.
Ha ez meg van akkor ezt el lehet menteni a regisztrációban és ennyi.
Ha ez meg van akkor ezt el lehet menteni a regisztrációban és ennyi.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
-
Gocz.Feri
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: yamaha Genos
SZiasztok koszonom a befogadast
Yamaha Genos om van
nincs utmutato magyarul szeretnem ha tudnatok tanacsot adni mert eleg roszul tudom kezelni a workstationt.
Koszonom
Yamaha Genos om van
nincs utmutato magyarul szeretnem ha tudnatok tanacsot adni mert eleg roszul tudom kezelni a workstationt.
Koszonom
- claasy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 53
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Szép napot!
Yamaha psr 9000-ről vélemények, tapasztalatok valakinek vannak?( mennyi a valós értéke?) Kezelhetőség,megbízhatóság, stb. Köszi előre is.
Yamaha psr 9000-ről vélemények, tapasztalatok valakinek vannak?( mennyi a valós értéke?) Kezelhetőség,megbízhatóság, stb. Köszi előre is.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 171
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Nekem volt mind a kettő hangszer.
Szerintem a mai napig megállja a helyét. Nekem jobban bejött a hangja, mint a Tyrosoknak. A hangszórós nagyon jól szól a hangszóróján. Egy kisebb étterem háttérzenéjének bőven elég. A nagyobb a legjobb billentyűzettel rendelkezik, bővíthető, 6 kimenet. Abszolút profi.
Értéke nagyon állapottól függő. Kb. 120-200e forintig.
Szerintem a mai napig megállja a helyét. Nekem jobban bejött a hangja, mint a Tyrosoknak. A hangszórós nagyon jól szól a hangszóróján. Egy kisebb étterem háttérzenéjének bőven elég. A nagyobb a legjobb billentyűzettel rendelkezik, bővíthető, 6 kimenet. Abszolút profi.
- claasy
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 53
- Hangszer: YAMAHA PSR S670
- Adott köszönetek: : 427 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 197 alkalommal
Melyik mindkettő, Psr9000 és a 9000Pro? Találtam gyári állapotú psr9000-et. (hirdetésben ez van írva legalább is) Erősen gondolkodom rajt, de ott a Korg Pa300 is. Nehéz dió lesz úgy gondolom. Volt Pa300-am, nem sokáig de volt. Viszont psr 9000 és 9000 Pro még nem volt a kezeim közt. Megmondom őszintén nézegetem még a Tyros 1-et is. A Hd ami a hangszerben van mennyire nehezíti meg a hangszer kezelhetőségét? Gondolom nem annyira egyszerű mint a pendrájvos hangszerek kezelése. Vagy igen?Asterix írta:Nekem volt mind a kettő hangszer.