Kedves HunHayper! Nagyon nagy tisztelettel köszönöm neked a sok segítséget!
Az este nekiálltam a gumiérintkezők átvizsgálására az álltalad linkelt videó alapján, amit nem tudok elégszer megköszönni. Egyáltalán nem ördöngősség hozzáférni a gumiérintkezőkhöz valóban. Jól odafigyelve , óvatosan a videón bemutatott módszerrel igazán jól sikerült. Sajnos az ominózus "A" billentyű alatt lévő érintkező megvan szakadva és ez okozta a hibát. Mivel az öntelt Kaposvári hangszerjavítóval nem jutottam zöld ágra, mert egyértelműen meg akar kaszálni, amit nem csípek ezért most egyenlőre átcseréltem a jobb szélső gumisorral a hibásat ,mert az ottani magas A-t nem sűrűn használom, így ott el van egy darabig. Természetesen türelemmel várok arra amit írtál a megtalált gumiérintkezőkkel kapcsolatban és nagyon hálás vagyok az ajánlatodért. Bár nem várom el, hogy ingyen odaajándékozzad, valamilyen "akciós" árat mondhatsz, de ha odaadod ajámdékba, akkor tényleg rendes dolog tőled , én sem tennék másképpen. Átnéztem az összes többi érintkezőt és bár nem tudom , hogy milyennek kell lennie az újnak , jó rugalmasak és megvan rajtuk az a fekete valami, amitől van az érinkezés gondolom. Remélem, hogy kitartanak addig , amig nem tudom megoldani anyagilag az összes cseréjét, amit tervezek természetesen, mert akkor egy jó darabig nem lesz gond vele. Amúgy rengeteg szöszt, hajszálat , szőr szálat találtam és több mint 1 órig szedegettem ki csipesszel ezeket a koszokat. Valahogy állandóan előkerültek a billentyűk első részből és beleragadtak abba a fehér színű krém szerű anyagba és abból lógtak be az érintkezőkhöz.
De, maga a szétszerelés és összeszerelés nagyon jól sikerült és kicsit büszke vagyok magamra,hogy 65 évesen ezt is megértem, hogy tudok ilyet javítani. Úgyhogy most már remekül szól a szinti és miután kipróbáltam a felső "A" hangot nem tudtam elrontani,mert úgy szól mintha semmi baja sem lenne. Persze a szakadás nem múlt el, de lehet, hogy tetszik neki az új hely.

Tehát hálásan köszönöm a segítségedet és türelmesen várok, ha majd el tudod küldeni a gumiérintkezőket, természetes az én költségemre, portósan.
Üdv. neked és mindenkinek aki segített valamilyen formában, nagyon örülök, hogy zenélgethetek tovább.