Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 34
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 50242Hozzászólás ---Qgli---
2017.03.20. 21:24

MMaestro írta:Minek kell naponta 20-szor dugdosni?
Én úgy csinálom a file-okat, hogy megszerkesztem a mankót meg a nagyjából dobsávot, utána pendrive-ra ki betölt a hangszerbe és feljátszok két-három fő ( basszus-zongora-gitár ) sáv valamennyi részét. Pendrive-ra vissza, Cw-be betöltöm és javítom alakítom. Aztán megint vissza hangszerbe valamennyit feljátszok, megint javítom. Ez megy oda vissza a fúvosbetétekkel stb. és van úgy hogy a végén kitalálok valamit, ami miatt egy adott részt újra feljátszok.
Ez pendrive csereberélés nekem úgy lenne egyszerűbb, ha a hangszert midi kábellel összekötném a számítógéppel és rögtön a Cw-be játszanám fel, de ez nem működik, mert a midi jel állandóan késik az XP miatt.

MMaestro
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: Yamaha PSR-S970
Adott köszönetek: : 36 alkalommal
Kapott köszönetek: : 213 alkalommal

Hozzászólás: # 50243Hozzászólás MMaestro
2017.03.20. 21:49

Értelek, én is játszok fel sávokat. Az XP-t alaposan átnéztem, mi az amire nincs szükségem, ne fusson a háttérben sem. Minél több processzoridő jusson a Cakewalknak. A hálózati kapcsolatot is bontom a MIDI-s munka idejére, így vírusirtó se kell ilyenkor. A nyomtatókábeles MIDI kapcsolat is gyorsabb, mint az optocsatolós tucheldugós. Így nekem nem késik az annyit, hogy baj lenne belőle.

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 50246Hozzászólás BodziLalikirály
2017.03.21. 04:33

powersparc írta:Tudom hogy megint utálni fogsz, de csak szerencséd volt! Ha írás közben rántod ki, sérül a fájlrendszere a flash meghajtóknak, meg még sok minden van a háttérben ami utána a windowst is kétvállra tudja fektetni, csak ez ide off. Anno a flopit se húztuk ki vaktában, s a mai pendriveokon már van hogy előbbiről is ismerős folyamatjelző led sem informál ilyesmiről.
A biztos az ha le van választva rendesen a pendrive, mert onnantól a windows már nem fér hozzá csak ha újracsatlakoztatjuk!
Soha nem használom a "leválasztást" pendrive használatánál, mivel a "csatlakoztatást" sem miután bedugtam! :D
Jogos az észrevételed a floppy meghajtóval kapcsolatban, s magam is sajnálom, hogy mostanság hiányzik a visszajelző led a pendrive-okról. :dash2:
Ami miatt igazából ezt már nem alkalmazzák az a chip-ek sebességének növekedése miatt történt.
Amíg másolsz egy folyamatjelző úgyis ott van a kijelzőn (azért közben meg már csak nem húzod ki?), majd a másolás után kb 2 ezred másodperc alatt be kerül az új file bejegyzése (induló szektor, lefoglalt terület, stb...) a FAT táblájába. Ez régebben a lassabb chip-eknél eltartott azért 2-5 másodpercig is (azokon lehetett is a led alapján ezt látni)!
És akkor itt megjegyzendő, hogy általában nem a felmásolt file ami sérült (bár ha a másolás sem fejeződik be....) hanem a FAT táblában a bejegyzés nem kerül be pontosan, így azt olvashatatlannak fogja ítélni.
Windows-nál nem használom a saját intézőjét, hanem Total Commandert és azon alapból nincs ott a leválasztás lehetősége. (vagy az én verziómban nincs benne).
A lényeg! Másolás után (főképp ha több file-t is másolsz fel) érdemes 1-2 másodpercet várni, hogy minden bejegyzés a helyére kerüljön és csak utána kivenni a csatlakoztatott eszközt. :)

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 50247Hozzászólás ---Qgli---
2017.03.21. 06:47

MMaestro írta: Így nekem nem késik az annyit, hogy baj lenne belőle.
Annyit nem késik, de mégiscsak késik. A hangszer viszont egy ezredet sem késik. Nem tudom, hogy vannak ezek a mostani oprendszerek, de nekem 20 évvel ezelőtt a Win95-tel a game portra csatlakoztatott midi csatlakozás semmit nem késett. Most nem tudtam megoldani az USB-n keresztül a késést, de már nem is foglalkozok vele. Beletörődtem, hogy sz@r.
A másik probléma, hogy az RX hangokat úgy sem tudnám csinálni a CW-vel, mert az nem ismeri ezeket, tehát mindenképpen szükségem van a hangszer sequencerére.

papa1951
Újonc
Hangszer: Yamaha PSR 3000
Adott köszönetek: : 44 alkalommal
Kapott köszönetek: : 4 alkalommal

Hozzászólás: # 50248Hozzászólás papa1951
2017.03.21. 08:32

Kedves HunHayper! Nagyon nagy tisztelettel köszönöm neked a sok segítséget!
Az este nekiálltam a gumiérintkezők átvizsgálására az álltalad linkelt videó alapján, amit nem tudok elégszer megköszönni. Egyáltalán nem ördöngősség hozzáférni a gumiérintkezőkhöz valóban. Jól odafigyelve , óvatosan a videón bemutatott módszerrel igazán jól sikerült. Sajnos az ominózus "A" billentyű alatt lévő érintkező megvan szakadva és ez okozta a hibát. Mivel az öntelt Kaposvári hangszerjavítóval nem jutottam zöld ágra, mert egyértelműen meg akar kaszálni, amit nem csípek ezért most egyenlőre átcseréltem a jobb szélső gumisorral a hibásat ,mert az ottani magas A-t nem sűrűn használom, így ott el van egy darabig. Természetesen türelemmel várok arra amit írtál a megtalált gumiérintkezőkkel kapcsolatban és nagyon hálás vagyok az ajánlatodért. Bár nem várom el, hogy ingyen odaajándékozzad, valamilyen "akciós" árat mondhatsz, de ha odaadod ajámdékba, akkor tényleg rendes dolog tőled , én sem tennék másképpen. Átnéztem az összes többi érintkezőt és bár nem tudom , hogy milyennek kell lennie az újnak , jó rugalmasak és megvan rajtuk az a fekete valami, amitől van az érinkezés gondolom. Remélem, hogy kitartanak addig , amig nem tudom megoldani anyagilag az összes cseréjét, amit tervezek természetesen, mert akkor egy jó darabig nem lesz gond vele. Amúgy rengeteg szöszt, hajszálat , szőr szálat találtam és több mint 1 órig szedegettem ki csipesszel ezeket a koszokat. Valahogy állandóan előkerültek a billentyűk első részből és beleragadtak abba a fehér színű krém szerű anyagba és abból lógtak be az érintkezőkhöz.
De, maga a szétszerelés és összeszerelés nagyon jól sikerült és kicsit büszke vagyok magamra,hogy 65 évesen ezt is megértem, hogy tudok ilyet javítani. Úgyhogy most már remekül szól a szinti és miután kipróbáltam a felső "A" hangot nem tudtam elrontani,mert úgy szól mintha semmi baja sem lenne. Persze a szakadás nem múlt el, de lehet, hogy tetszik neki az új hely. :PPP Tehát hálásan köszönöm a segítségedet és türelmesen várok, ha majd el tudod küldeni a gumiérintkezőket, természetes az én költségemre, portósan.
Üdv. neked és mindenkinek aki segített valamilyen formában, nagyon örülök, hogy zenélgethetek tovább. :yahoo:

Joe83
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 95
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Hozzászólás: # 50260Hozzászólás Joe83
2017.03.21. 18:54

Szép estét mindenkinek!

Ugyan ritkán vagyok belépve az oldalra, de azért olvasgatom a fórumot..
Olyan dolgokat olvasok, hogy már kényszert érzek magamban, hogy írjak pár gondolatot....
Komoly eszmecsere folyik itt az USB pendrive használatáról......
Hallottátok azt a fogalmat, hogy Plug&Play eszköz??? Nos, az összes USB eszköz ilyen... Nem értem ezt a leválasztásos dolgot... Túl van misztifikálva...
Ahogyan korábban is írta Qgli, a hangszerben sincs leválasztási opció!! Miért is lenne, hiszen Plug&Play eszközt csatlakoztatunk, illetve távolítunk el. Így ha befejeztük a használatát, nyugodtan lehet kihúzni, nem lesz semmi baja...
A másik dolog, amit itt olvastam és majdnem lefordúltam a székről a nevetésről... "optocsatolós tucheldugós" :lol: :lol: :lol: Ilyen csatlakozót még az életben nem láttam... Tuchel dugót jól ismerem. van pár fajtája.
Olyan, hogy optpcsatoló szintén létezik, de semmi köze a tuchel dugóhoz... https://hu.wikipedia.org/wiki/Optocsatol%C3%B3

Bocsánat az okoskodásomért, de úgy éreztem, ezt le kell írnom.. :777

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

Joe83
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 95
Hangszer: Gonosz2 :)
Adott köszönetek: : 921 alkalommal
Kapott köszönetek: : 772 alkalommal

Hozzászólás: # 50263Hozzászólás Joe83
2017.03.21. 20:17

Nagyon elbeszélünk egymás mellett, de mindegy. Nem fogok ezen vitázni itt senkivel.
Olvass vissza, kicsit, mire írtam és mit...

" Az interface 5 pin DIN szabványú csatlakozóval biztosított általánosan. Az optocsatoló áramkör a csatl. aljzattól viszi át így a jelet, mert hogy galvanikusan el van választva és helyette kell vmi az adatfolyamnak..."
Ennek meg ugorj neki mégegyszer! mert ez egy katyvasz...

Bírom ezt a riogatást itt a fórumon.....
De ez jellemző a magyar politikára is, félelembe tartani a népet......

Yamaha Genos2, Allen&Heath CQ18T, 2db Behringer DR112 DSP, Austrian Audio OD505..

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 50265Hozzászólás ---Qgli---
2017.03.21. 21:33

Gohstrider írta:Nagyon elbeszélünk egymás mellett, de mindegy. Nem fogok ezen vitázni itt senkivel.
Ne is vitázz! Hagyd rá!

MMaestro
VIP

Hozzászólás: # 50267Hozzászólás MMaestro
2017.03.22. 00:19

Eredeti szakmámat tekintve műszerész vagyok. Persze hogy nincs köze az optocsatolónak a tuchel dugóhoz. Én nem is ezt mondtam, hogy optocsatolós a tuchel dugó. Kifejtem a gondolatmenetemet, ha félreérthető volt: Én a MIDI interface kábelről beszéltem, hogy az a bizonyos régi fajta, az az optocsatolós, tudjátok melyik, az a tuchel dugós, na az, a hagyományos MIDI kábel, amelyiknek 5 pólusú DIN (Tuchel) dugó van az egyik végén - ez ment a hangszerbe - a másik végén meg DB9 van, ami a hangkártya Joystick csatlakozójába ment. És én ezt a régi fajtát hasonlítottam a nyomtatókábelhez, átviteli sebesség szempontjából, hogy ez lassabb, mint amikor nyomtatókábelt alkalmazunk MIDI kábelként. (Csak olyan hangszerekhez, amelyeken van "To Host" USB aljzat).
Elnézést a pongyola fogalmazásért! (de szerintem aki akarta az meg is értette)
Üdv: MMaestro

MMaestro
VIP

Hozzászólás: # 50268Hozzászólás MMaestro
2017.03.22. 01:07

BodziLalikirály írta:Soha nem használom a "leválasztást" pendrive használatánál, mivel a "csatlakoztatást" sem miután bedugtam!.....Windows-nál nem használom a saját intézőjét, hanem Total Commandert és azon alapból nincs ott a leválasztás lehetősége. (vagy az én verziómban nincs benne).
Nálad is ketyeg az időzített bomba! Az, hogy valamiről nem tudsz, az még nem jelenti azt, hogy az nincs. Márpedig a Windows miatt van veszélyben a pendrájv, ha nem a biztonságos eltávolítással választjuk le. Ilyen, hogy "csatlakoztatás" ilyen nincs is, csak humornak szántad. "Hardver biztonságos eltávolítása és az adathordozó kiadása" viszont van, de nem kötelező használni, ha mindenáron kockáztatni akar valaki. Hajrá!
A Total Commanderben nincs, persze, hogy nincs, mert a Windowsban van.
A hangszerből azért lehet leválasztás nélkül kivenni a pendrájvot, mert a hangszerben nem Windows operációs rendszer fut.
Nincs itt semmiféle riogatás és politika. Nem kötelező használni a biztonságos leválasztást, ahogy vírusirtó programot sem kötelező használni. Mindenki dönts el saját maga, hogy mennyit ér a pendrájvja, illetve a rajta lévő adatok biztonsága. Lapozzunk!

Új hozzászólás