|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Roland - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Picasso †
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 36
- Hangszer: GW-8,
- Adott köszönetek: : 940 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 585 alkalommal
Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok
A GW8 összemidizve 1 harmonikával, közepes ritmusú csárdás video:
Picasso
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 65
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Szia Picasso!Picasso írta:A GW8 összemidizve 1 harmonikával, közepes ritmusú csárdás video:
Nem lehet esetleg ezt a stilust kimenteni a Gw-8-ból? Ha lehet légyszi tedd fel ide ,köszi !
Üdv. Miki!
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Szia Zajcsináló, a kérdésed teljesen jogos!!!!zajcsinalo írta:Szervusz B.Bazsi!
Ha csak a dobsávot csinálod meg és csak bass-t játszol bal kézzel, akkor minek a moll-szeptim?
A style nem tudja egy lenyomott billentyűből megállapítani a hangnemet!![]()
Meg nincs is rá szükség.
Minden rosszindulat nélkül csak kíváncsiságból kérdezem!![]()
Üdv, Bandi
Node....erre is gondoltam.A stílusszerkesztőben az említett 3 akkordfajtának meg lehet csinálni a variációkat, filleket, introkat, endingeket. Gyakorlatilag ezt azt jelenti hogy ha megdolgozom a stílusokat rendesen -hallható különbségeket viszek beléjük- akkor az 1-es variáció attól függően tud szólni hogy a 3 akkord melyikét fogom le éppen, ezáltal 1 variáció = 3 variáció. Ugyanez igaz a 2-es variációra, 3-asra, 4-esre, az összes fillre, introra és endingre. Ezután ki kell cselezni a gépet egy kicsit a következő okok miatt. 1.ok: arranger módban ahogy említetted egy hang alapján nem tudja megállapítani milyen akkordot fogok a másik kezemmel. 2.piano módban viszont a jobb kéz Up1, UP2 Up3 partja és a basszus part együtt szól, tehát egy katyvasz van az egészből ha beállítok balkézre egy basszust jobbra meg pl egy orgonát, mert piano módban nincs megosztva a billentyűzet, táhát minden part szól a billentyűzet teljes hosszában. Van viszont még a G70-ben egy split funkció, kijelölöm az up3 part tartományát hogy mettől meddig szóljon, -ez az UP3 part tudja azt hogy csak abban a tartományban szól amire beállítom ellentétben az UP1-2-vel- és erre már be lehet kapcsolni a manual basst, így az up3 jobb kézen szól a beállított tartományban, a billentyűzeten alatta pedig a man. bass. Így lehet megoldani, kipróbáltam, működik. Nem tudom mennyire érthető vagy mennyire bonyolult, lényeg hogy működik. Ennek van előnye is meg hátránya is. Előnye hogy elérem a célom, hátránya hogy csak az Up3-al műxik a dolog, ha rákapcsolom az UP1,2-t akkor megint jön az hogy teljes bil.. tartományban szól minden bekapcsolt part. Ha arranger üzemmódban használom és állítom be a jobb kéz-balkéz dolgot akkor az akkordokat nem érzékeli a gép hiába dolgozom ki külön a dúr, moll szeptim akkordokra a dobot. Csak kompromisszumokkal oldható meg a dolog, de megoldható, valamiért valamit.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
Ez pontosan így van zajcsináló ahogy leírtad. A korábbi csárdás amit csináltam is így van megcsinálva, de nem minden pattern, de pl a fill "4-ről vissza 3-ra" dúrban tamokkal fejeződik be, mollban pergő pergetéssel, szeptimben pedig kiállással.
- B.Bazsi
- VIP
Picasso, el tudnád nekem küldeni ezt a csárdás tipikus jellemzőivel bíró gw8-as "CSARDAS"-t....?Picasso írta:Szia Bazsi,
A gw8 " CSARDAS" stílusa egész tűrhető és használható varrógép csárdás. A csárdás tipikus jellemzőivel bír....![]()
![]()
Pacsi
- Picasso †
- Adminisztrátor
Anno, kiszedtem belőle és GW8 magyar. rar-ként fenn van a neten.... De újra kiszedem neked ha nem találom meg valahol.B.Bazsi írta:Picasso, el tudnád nekem küldeni ezt a csárdás tipikus jellemzőivel bíró gw8-as "CSARDAS"-t....?Picasso írta:Szia Bazsi,
A gw8 " CSARDAS" stílusa egész tűrhető és használható varrógép csárdás. A csárdás tipikus jellemzőivel bír....![]()
![]()
Pacsi![]()
Pacsi, Picasso
Picasso
- Picasso †
- Adminisztrátor
Zajcsináló barátom!
Én nem haragszom, de ebben nincs benne.... Amit én feltettem az ilyen néven fut: Picasso GW8 magyar Stl. rar
Abban benne van minden, mivel én másoltam ki először a GW-ből a stíleket az országban... BeeJay Budai barátunk 1 nappal maradt le tőlem...
Viszont az istennek nem találom..
Én nem haragszom, de ebben nincs benne.... Amit én feltettem az ilyen néven fut: Picasso GW8 magyar Stl. rar
Abban benne van minden, mivel én másoltam ki először a GW-ből a stíleket az országban... BeeJay Budai barátunk 1 nappal maradt le tőlem...
Viszont az istennek nem találom..
Picasso
- B.Bazsi
- VIP
Sziasztok Rolandos kollégák! Akiknek G70 van, nekik írnám a következőt. Ha megvan valakinek a Kocsis Jani által használt csárdás stílus, de nem úgy szól a dobja ahogy esetleg szeretné annak tudok mutatni egy trükköt. Az enyémben ugyanis egy az egyben úgy szól mint a régi E-sorozat "standard 1"-es dobja. A lábdob, pergő, tamok, cinek, minden, a régi jellegzetes Roland Standard dobhangon szól. A dobkészlet neve CM-64/32L, ne keressétek a dobkészletek között mert nincs, és nem is az SR-G01-es kártyán van, kártya nélkül is szól így. Sikítson ha valakit érdekel a trükk és itt leírom hogy mit kell csinálni. Akinek E-50, 60 van, azok is jelezzenek már, próbálják ki ők is, kíváncsi vagyok hogy az ő gépükben is működik-e a dolog! Ezt a dobkészlet MIDI-kben is szól, stílusokban is. Ha már mindenki tudja csak nekem "újdonság" ez, akkor én kérek elnézést...

- Picasso †
- Adminisztrátor
- B.Bazsi
- VIP
Kedves E50 és E60 tulajdonos kollégák! A G70-ben van 2 darab rejtett dobkészlet, amit a listából nem lehet elérni, csak ha a stílusszerkesztőben vagy a szekvenszerben átírom a dobkészlet kódját. Lehet hogy van még benne több is, majd utánanézek... Figyelem! A stílusszerkesztőben minden divíziót-variációt át kell írni hogy az egész stílusban ez a készlet szóljon, tehát külön-külön az Intro1 min,maj,7-es variánsait, az Intro2-vel is ugyanígy, stb...!! Az alábbiakban leírom a két készlet nevét és kódját:
CM 64/32L
CC0(Bank Select MSB)0
CC32(Bank Select LSB)1
Program Changes 128
Standard 3
CC0(Bank Select MSB)0
CC32(Bank Select LSB)3
Program Changes 3
Próbáljátok már ki legyetek szívesek hogy a ti hangszereitekben benne vannak-e ezek a dobkészletek?!
CM 64/32L
CC0(Bank Select MSB)0
CC32(Bank Select LSB)1
Program Changes 128
Standard 3
CC0(Bank Select MSB)0
CC32(Bank Select LSB)3
Program Changes 3
Próbáljátok már ki legyetek szívesek hogy a ti hangszereitekben benne vannak-e ezek a dobkészletek?!