Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 21018Hozzászólás marton1974
2014.01.17. 10:00

A KETRON hangzás verhetetlen ez tény!De sajnos szoftveresen még mindig vannak gyerekbetegségei,sajnos ez is tény.Igen,léptek előre fejlesztésben,lásd érintő képernyő stb...de szofveresen még nagyon lassú,és nincs olyan stabil,mint egy pl.YAMAHA vagy egy KORG. :xx:
Még mindig vannak olyan funkciók a KETRON hangszereknél amikbe sajnos lefagynak!De a hangjuk,megszólalásuk főként a dobok és a basszus verhetetlen.Szóló hangszerek közül a fúvósók viszik a prímet,de a gitár szekció még azért fejlesztésre szorul...pl.a KORG és YAMAHA gitárjaihoz képest.
Ha vissza olvastok egy kicsit,tényleg minden jót leírtam erről a modulról.Ezek így is vannak.Tehát nagyon fain egy gép,második hangszernek a legjobb.De sajnos tapasztaltam nála egy párszor némely funkcióba,szerkesztés menüjébe,hogy lassú és sajnos lefagy. :xx:
600 ezerért azért már lehetne benne egy stabilabb szoftver a 21.században.Ha fejleszt rajta még a cég szoftveresen akkor szerintem sok zenész átváltana rájuk. :777

Tehát megint oda jutottunk hogy a gyártók csepegtetnek,de tökéletes arranger sosem lesz. :cry: Így a tábor marad megosztva.YAMAHA,KORG,KETRON stb.Kinek melyik hangzása,szolgáltatásai tetszenek jobban.Ezen kár is vitatkozni melyik cég arrangere a jobb.Megsúgom a titkot : Egyiké sem! :lol: Sajnos ez az egész egy parasztvakítás!Most a YAMAHA dobott egy zászlóst ki.Pár év múlva a KORG.És ez így megy majd tovább... :777 ;) :777

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 21023Hozzászólás manyus
2014.01.17. 11:04

marton1974 írta: A KETRON hangzás verhetetlen ez tény!De sajnos szoftveresen még mindig vannak gyerekbetegségei...........
Csak nem állhatom meg szó nélkül : kedves Marci !
Ezeket az infókat miért hallgattad el, mikor nemrég még Te is ilyen hangszerrel nyomultál ?
Akkor csak a pozitívumok hangzottak el a midjay pro-ról. Hümmmm....
Tényleg jó lenne , ha csak a tényszerű dolgok hangzanának itt el a fórumon, mert különben sok
ember falls infók alapján ítél meg egy adott hangszert,( akár vásárol is nem gombokért ) és pont ezért is jött létre EZ A FÓRUM,
hogy ez ne történjen meg, és csak a korrekt infók, tapasztalások hangozzanak el :!:
Ha meg csak az eladás miatt fényezed a hangszert, akkor azt a hirdetős újságokba tedd meg
légyszi, és ne itt :!:
:hit2:
Ketronos pacsi
manyus :777

Bazsi
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Yamaha psr s 710 , Ketron Audya 5
Adott köszönetek: : 4 alkalommal
Kapott köszönetek: : 21 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21033Hozzászólás Bazsi
2014.01.17. 13:34

Kollégák :) !

Én mindenkinek csak dicsérni tudom a hangszert ! Az Audya 5 aminek boldog tulajdonosa lehetek messze túlszárnyalja az összes hangszer tudását és hangzását ami eddig megfordult a kezemben !

Egy dolog van csak ami kicsit hibádzik hogy nincsenek styl-hoz rendelt hangszínek .... De meg lehet tanulni enélkül is élni :)

Nagyon megkérik az árát sajnos mindennek ami KETRON ! De egy pillanatra nem bántam meg a befektetést ! Lenyűgöz és meglep minden nap valami ha leülök elé !!!
MEGUNHATATLAN !!!

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21034Hozzászólás Rolandbk5
2014.01.17. 13:42

Sziasztok,

Marton1974 nem igazán értelek most már. Eddig melletted álltam, a Ketron háborúban, de úgy látom hiába.
Áruld el, hogy ezt a következtetést honnan szedted, hogy szoftver hibásak a Ketronok? Ja tudom, Asterix mondta.
Mit is lehet vásárolni 600.000-ért? Mondjuk Yamaha Psr S950. Remek hangszer. Vannak benne AUDIO stilusok ... :o :lol:
Hűűű de jó, mekkora találmány. Yamaha betudja mutatni, hogy a Spanyol viaszt többször is fel lehet találni ... :rolf:
Audio stílusok? Meg tudja mondani valaki, hogy a Ketron mióta csinálja úgy a hangszereit?
Mp3 lejátszó .... :o :rolf: Igen jó ... A Tyros 4 tudja az Mp3?
Azt veszem észre, hogy te inkább műgyűjtő vagy, mint felhasználó. Egyszer próbáld ki, hogy amit megvásárolsz használod is rendeltetés szerűen, nem mint azok, akik a nálam lévő Midjayt használták. Amikor hozzám került, egy rakat szar volt. Majd itt próbálkoztam, segítséget kérni, de senkinek nem volt ilyen jellegű problémája, csak egy embernek akinek szeretném itt is megköszönni a segítségét a Midjay rendbetételében, aki önzetlenül olyan infókhoz, és adatokhoz juttatott, amiket senki nem tett meg rajta kívül. Ja és nem kértem a segítségét, hanem Ő ajánlotta fel. Még egyszer Köszönöm szépen. Ekkor hol voltatok Ketron guruk???
Na itt jön az, hogy ki mihez ért.

Szerintem legyek objektívek, se mint szubjektívek, és olyan emberek véleményére hallgassatok, akik nem csak pufogtatnak, és nem műgyűjtők, hanem igazi felhasználók.

Üdv.
Zoli

Bazsi
Újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21036Hozzászólás Bazsi
2014.01.17. 14:04

Hát független szakértőként azt tudom mondani a hogy aki benne van ebben és használja a hangszereket az nagyon jól tudja hogy teljesen mindegy mivel jár yamahával rolanddal korggal vagy esetleg ketronnal ... a tisztelt egybegyűlteknek vendégeknek teljesen mindegy ... én egy 15 éves korg i5s-el is nagyon jó bulikat csináltam meg a ketronnal is ugyan ez a helyzet .... Szerintem ez a nagy új hangszer hajhászás önös érdekekből megy ... legalább is én magamnak vettem a hangszerem ... táncolni ugyan úgy táncolnak akár mivel csináljuk :D

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 21037Hozzászólás manyus
2014.01.17. 14:26

Bazsi írta:H Szerintem ez a nagy új hangszer hajhászás önös érdekekből megy ... legalább is én magamnak vettem a hangszerem ... táncolni ugyan úgy táncolnak akár mivel csináljuk :D
Ebben van igazságod :777 , de hát minden normális ember célja a tökéletesebb elérése,
főleg, ha ebbe nem kevés munkát, pénzt, időt is fektet!
Legyen bármiről is szó (nemcsak egy adott hangszer), de nagy dolog ha ebből valami össze is jön
a mai magyar valóságban :!:

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 21038Hozzászólás marton1974
2014.01.17. 14:34

Nagyon szeretem a KETRON megszólalását!Számomra azok a hangszínek"főleg a fúvósok"a dobok,a basszusok egyértelműen viszik a prímet.Én nem azt állítom hogy a KETRON hangszerek szoftverhibásak!Csak azt hogy nem annyira megbízható,kiforrott mint a konkurens cégeké.Lásd.A cég kidobta az AUDYA-t,és még évek teltek el mire használható lett a szoftvere.Most a legújabb szoftverrel is le lehet fagyasztani a hangszert a BLOCK REGISZTRÁCIÓ-nál.A MIDJPRO-t meg a DJ FUNKCIÓ-nál...stb.Tehát nem kiforrott,stabil az op.rendszerük.
Egy gyors ki-be kapcs. viszont megoldja a problémát. :shock:
Nem azért mondom,mert Asterix is ezt mondja.Hanem mert ezt én tapasztaltam eme hangszereknél.
Ettől még persze el lehet velük muzsikálgatni!
SŐT!Ha igazi élő zenekari megszólalás kell,akkor nem is jöhet szóba más hangzásilag mint a KETRON hangzás! ;)

Bazsi
Újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21039Hozzászólás Bazsi
2014.01.17. 14:41

A mai magyar valóságról annyit, hogy mikor én elkezdtem akkor még megéltem ebből... csak zenéltem mert volt pénze embereknek esküvőre, szerveztek egy évben 20 bált , minden 2. étteremben péntek szombat élőzene , és eszembe se jutott hogy ennek valaha vége lesz .... sokan inkább házba vagy kocsiba fektetik azt a másfél milliót amibe egy 80 -100 fős esküvő kerül... :dash2:
És ugye 1,1 milliós hangszer megtérülését azt évekre kell kalkulálni ... régen egy másfél év alatt 0 -ra lehetett volna hozni ... most 4-5 év !!!!

Bazsi
Újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21040Hozzászólás Bazsi
2014.01.17. 14:45

Körülbelül 25-30 fellépésen vagyok túl az Audya-val soha nem tapasztaltam lefagyást és semmilyen hibát... mondjuk én csak stylusokat használok, és nem csak a ketron szól egész este .... fele-fele arányban játszom át az estét a yamahámmal ...

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 21042Hozzászólás Bubamara
2014.01.17. 15:12

Bazsi írta: Egy dolog van csak ami kicsit hibádzik hogy nincsenek styl-hoz rendelt hangszínek .... De meg lehet tanulni enélkül is élni :)
Meg vannak a lehetőségek a KETRON hangszerekben is a stílus és hangszínek összekapcsolására, csak ezt rád bízza a gyártó. nem sts funkcióban gondolkodnak a fejlesztők, hanem pl a single registration ahol a teljes beállítást elmented hangszínekkel, akár vokállal, tempóval, vagy ha használsz olyat transzponálással. A műsorod stílussal eljátszható részeit ide mentsd le dalcímekkel és készen kapod a behíváskor. A másik nagy dobássa, ami lényegesen nagyobb lehetőséget nyújt az sts funkciónál a Voice list, SD1 plus esetében style setting névre hallgat. a lényege a gomb megnyomását követően, hogy minden hangszer csoport gombhoz hozzá van rendelve egy 10 hangszínből álló készlet, tehát NEM 4 STS, hanem 10db hang minden stílushoz, mely a következtő hangszíncsoportgomb megnyomásával, újabb 10 hangszínt tesz a kezed alá.

Biztosan le lehet fagyasztani mindent, de azért nekem 2 év alatt az sd1 plust nem sikerült egyszer sem lefagyasztanom, sem műsorban, sem pedig szerkesztésben, beállításkor. Ezzel nem fényezni szeretném, sem más hangszer elé helyezni (pedig úgy is ott van. :) ) csak mint tényt említem meg.
Nem árt ha az ember ismeri a hangszere képességeit, tudását és korlátait.
:777

Buba

Új hozzászólás