Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 322
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 32335Hozzászólás Asterix
2015.04.16. 12:42

forissandor írta:Ha a Ketron fejlesztő csapatában dolgoznék, az alábbi dolgokat venném át más hangszerekből:

- Egy döntött kijelző a kényelemért.
- Külön gombra kitenném a bal kéz hangszíneit, Upper 1, 2, 3.
- Midi lejátszása közben a dobon kívül semmi mást nem tudsz kitenni külön outputra.
- Próbálnám összemosni az elég éles kontrasztot a midi lejátszás és az arranger között.
- Hardvresen valami combosabb alap kellene bele, a szoftverrel szerintem már nincs olyan nagy baj.
Szerintem Sanyinál van a pont. Teljesen egyetértek. Én a 4-es gondolatjelhez tenném a felkiáltójelet. Ha az megoldódna, akkor nekem is Audya figyelne az állványomon. De addig be kell érni a Musikanttal és mellé a vArr. modullal.
Én még a kottakijelzést is hozzá tenném fejlesztésként. Nekem az is hiányzik... :777

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 111
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 32336Hozzászólás forissandor
2015.04.16. 13:28

Laci!
Nekem ami nem tetszett az Audya midijèben, az a dob. Kitettem külön outputra a dobot, külön csatornán hangszinelem ès tettem rá compressort ès gate-et. Ha erre jársz egyszer gyere fel, majdnem Korg. :-)

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 32339Hozzászólás marton1974
2015.04.16. 14:14

Igen.A KETRON SD7 meg a MIDJ PRO midis része sokkal jobban szól az Audya midis részénél.Ezeknél már nincs különbség a midi és stílus megszólalás között mert ugyan azokkal a hangszerekkel lehet dolgozni mind a két résznél.Az AUDYA viszont stílusokban verhetetlen...

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 32345Hozzászólás Bubamara
2015.04.16. 15:50

almatom írta: Én azt mondom, hogy a zenének két pillérjének kell, hogy nagyon nagyon jók legyenek, ezek pedig a dobok és a basszerek. Ha ez a kettő jól szól, akkor már érzetre jó zene van. Mellé játszik az ember egy akármilyen fostalicska hangszínnel a keze alatt és kész az élvezhető zene!
100 % Tomi. Ugyan ezt gondolom a témáról. :777

Buba

Rolandbk5
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 334
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 32346Hozzászólás Rolandbk5
2015.04.16. 15:55

Bubamara írta:Gondolom az árat 6k magasságában valahová, érzésem szerint. Mert ha 7 fölé megy soha nem adja el. Az már Audya közeli ár.
Én nem bánnám, ha 6,5 oktávos hangszóró nélküli verzió készülne belőle SD1 méretben és házban. Úgy esetleg 2-3 év múlva használtan vennék egyet magamnak belőle, ha már bizonyítottan rendben lesz a vas és a soft. Nekem az sd5 se hangjában, sem felszereltségében, sem pedig billentyűzet tekintetében nem tetszett az SD1plus mellett.
A hangrendszer csak többletsúly minden buliban, a billentyűzet sokkal fontosabb.
Buba szerintem több lessz 6k-nál, mivel a Midjay pro annyi. Hol lenne akkor az üzlet számukra?
forissandor írta:Ami minden hangszernél hátrány, hogy a main kimeneteken kívül a többi outputon nincsenek effektek. Ezt állíthatóvá tenném.
A Yamaha Tyros és a Pa800- 900 már nem - de nagyok tudják efekttel.

Nem rossz ez a próbálkozás a Ketrontól, bár mint említettem, én tartok a magas ártól, amit mondjuk egy Midjay plus már jól ki tud szolgálni.
Nekem a Ketron Magyarországon lévő márka képviseleti kezdeményezésben látom a legnagyobb hibát. Ma éppen egy Ketron Midjay plus-ra alkudtam rá, és a sráccal egy csomót beszélgettünk a Ketron-ról, nem mellékes, hogy van neki egy Pa3xpro-ja is. Volt egy Audaya hangszere is és olyan sztorit mesélt, hogy rendesen lepadloztam.
Vásárólt egy Ketron Audaya eszközt a Magyar képviletet vezetőjétől - direkt nem mondom a nevét - . Majd egy máűés fél hónap múlva ez az eszköz olyan csúnyán lefagyott, hogy szervízbe kellett volna vinni. Felkereste a szóban forgó képviselet vezetőjét, majd azt a választ kapta, hogy "NINCS GARANCIA" a hangszerre, mind ezt 1 1/2 hónap után. A tulaj berágott, és feljelentette a fogyasztó védelemnél. Majd elvitte Anda Zolihoz, hogy segítsen megjavítani a hangszerét, és hála Istennek Anda Zoli meg is tette, de sajnos ennek volt anyagi vonzata is. Majd sikerült eladni a hangszer, de volt tárgyalása is az ügynek, majd a képviselet vezetőjét arra kötelezték, hogy minden felmerülő költséget megkell neki téríteni. Ezt mind addig fizette is, amíg a tulaj felnem adta a harcot, és vissza vonatta a feljelentés, után a vezető uriember eltünt, és azóta sem rendezi a sarát.
Azt is hallottam, hogy Pécs mellől megkeresték a vezetőt, és kicsit meg lett fenyítve, hogy tegye rendben a dolgokat. Ez egy másik sztori, de ez is legalább ennyire tanulságos.

Nincs a Ketronnak Magyarországon hivatalos szervize? :o :shock:
Ha vásárolok egy modjuk Midjay pro-t, akkor ha meghibásodik, hogyan lesz rendben? Talán saját költségen vigyem ki az Olaszokhoz és úgy hát ha sikerrel járok?
A vezető nem fél a komolyabb esetleges atrocitástól?
A vezető egyáltalán vezető?

És itt jegyezném meg, hogy egy jó marketinggel, és egy jó stratégiával, nem mellékesen Magyarországi folyamatos itt tartozkodással, igen komoly eredményeket lehet elérni. Szerintem...
Ha kell beülök az autóba, majd a Ketron cégig megsem állok, egy tolmáccsal, és rendbe teszem a dolgokat. Persze könnyebb azt mondani, hogy " nem lehet", mint dolgozni az ügyön.
Én azt gondolom, hogy sokkal több Ketronos lenne itthon, egy jó demonstratörrel - Almatomi - sok bemutatóval, és megfelelő kipróbálsi lehetőséggel.

Amíg ezek a feltételek nem valasulnak meg, addig ez a Ketron eszköz, csak mende-monda alapján lesz megítélve.

( gondolkozom, hogy beszélek a Ketronnal .... és .... )

:777

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 111
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 32347Hozzászólás forissandor
2015.04.16. 17:15

RolandBK5!

Nekem T2, T4, SD1 és Audya volt a kezem alatt, ott nem tudtam effektel kihozni semmit más outon a hangszerből a main out-on kívül, de emlékeim szerint Va76-ban sem. A Korg nagyágyúit nem ismerem.

Hát az igazad megvallva ha hivatalos hangszer szervizelést nézünk, akkor a Rolandon kívül nem is nagyon volt egyik hangszernek sem komoly "szakszervize" Magyarországon.
De azt tegyük hozzá, a garanciális szervizelés sok elektronikai eszköz esetében is hagy kívánni valót maga után. Pl veszel egy TV-t a Tescoban, egyáltalán nem biztos, hogy a Tesco szervizeli, hanem a garanciapapíron van egy cég, aki végzi a szervizelést garancia alatt. Ez a sajnálatos dolog, amit leírtatok a Ketronnal kapcsolatban sajnos nem egyedülálló, garanciában nem szívesen dolgozik senki, abban nincs üzlet.... A suliban interaktív tábla adta meg magát, a garanciális szervizelése több mint egy évig tartott...

Ha lejár a garancia, akkor el kell gondolkodni, kire bízod rá a hangszered. De ha nem jár le, úgy látszik akkor is. Ha egy ilyen kaliberű hangszer, mint az Audya vagy egy PA3 nem rendeltetésszerűen működik, ugye hardveres vagy szoftveres probléma lehet. Ha szoftveres, egy kis netezéssel vagy egy jó fórumon ki tudod javítani a hibát saját magad is. A hardveres résznél ha gond van, kis dolgoknál egy forrasztópáka és egy ónszívó jó barát, egy mostani mikrokapcsoló cserét én is bevállalok, de ha nem, egy műszerész segít a bajban. Ha egy táp ment tönkre, vagy egy kijelző, ott is vannak alternatívák. Ha benéztek pl egy Yamahás fórumba, úgy cserélgetik a srácok a kijelzőket, mint más a zokniját.
Beszűkült a világ... vagy kitárult. Nem sokkal kerül többe Anda Zolinak kiküldeni egy hangszert javításra, ha nagy a baj, mint elküldeni Pestre egy szervízbe. Ha alkatrész kell, az ebay sokmindent megold.

Azt biztos, hogy egy jó marketing sokat segít az eladási statisztikák javításában. Ha azt mondom, a "jó bornak nem kell cégér" , akkor nagyképűnek néztek? :diablo:

Tegnap Bubával megszámoltuk, hány Audya tulaj van az országban. Mert meg tudtuk számolni. Sokan nem vágnak bele a Ketronba csupán csak azért, mert ezt-azt hallottak róla. Ha a mendemondákból indulunk, ebbe az országban senki sem járna francia autókkal, dízel Passáttal, nem kezdene szőke nővel, nem használna windows-t és nem telefonálna Nokiával. Meg nem zenélne Ketronnal. Nézzetek szét Európában, főleg dél- nyugat Európában és Angliában, illetve az USÁban, hányan nyomulnak Ketronnal.

ui: Amióta feltettem az új oprendszert az Audyára, az audió dob akadások száma minimálisra csökkent, gyakorlatilag teljesen elhanyagolható kategóriába esik.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 91
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 32353Hozzászólás Apelláta
2015.04.16. 19:20

forissandor írta:Hát az igazad megvallva ha hivatalos hangszer szervizelést nézünk, akkor a Rolandon kívül nem is nagyon volt egyik hangszernek sem komoly "szakszervize" Magyarországon.
A Korgnak régóta van (én 18 éve vagyok Korgos, és az alatt biztos) hivatalos szervize. Korábban az Atec Magyarország, manapság meg az azzal rokon kapcsolatban álló Hangszerviz. Emellett a Bagodi Syncopa is szervizel Korgot, Rolandot, Kurzweilt, Alesist és talán Yamahát is, de ez nem biztos.

A Ketronnak meg Bécsben van egy nagyon jó szerviz bázisa. Ezt több helyről hallottam már. Közép- és Nyugat-Magyarországról annyi oda eljutni, mint Nyíregyházára. Persze egy itthon vásárolt hangszer ingyenes garanciális megjavítására ez nem megoldás. De lehet venni Bécsben is Ketront, és akkor már igen. És lehet, hogy olcsóbban meg is kapod ott, sőt még ki is próbálhatod, mert nyugaton még vannak felszerelt hangszerboltok. ...gondolom én.

Üdv.: Apelláta

bendimusic
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Ketron Midjay Pro - Yamaha MX 61 - Studio Logic SL
Adott köszönetek: : 17 alkalommal
Kapott köszönetek: : 47 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 32354Hozzászólás bendimusic
2015.04.16. 19:30

slyer írta:Én vettem egy optimizer 8-at ,ami dongléval működik,azzal teljesen meg lehet csinálni minden midi-t,sd1000,midjay pro stb-re.Így meg lehet jól szerkeszteni ,mert ha jól tudom,nem is igen lehet a ketronban midi-t helyre rakni!Mi kellhet még?Mi hiányozhat belőle?wave ,mp3 van,akkor?
Mennyiért sikerült megvenni a progit ?

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 32355Hozzászólás tacso
2015.04.16. 19:38

A Bécsi Ketron szervízről már én is hallottam, állítólag nagyon drága! :|
De ha valakinek van akut Ketron javítani valója, tudok érdeklődni. Hargitai Peti barátom, (aki pont ma birtokolt be egy új Kurzweil Pc3A8 hangszert), a Bécsi Klangfarbe billentyűs részlegének az eladója.
Ürmössy Laci barátom pedig, aki jelenlegi munkastátusza szerint midi filé készítő és egy német cégnek dolgozik be, kapott a munkájához ajándékba néhány Ketron vasat. (Ilyen is van kérem...)
Ő is javíttatott már kint!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 32357Hozzászólás Bubamara
2015.04.16. 19:52

Rolandbk5 írta: Buba szerintem több lessz 6k-nál, mivel a Midjay pro annyi. Hol lenne akkor az üzlet számukra?
Nincs olyan, hogy egy középkategóriás 5 oktávos izét eladsz 7-800 e Ft-ért. Akkor a nyakukon marad az tutti.
Középen fél milla egy vas, vagy picit több.
A felső kat. pedig miska, vagy több. Szerintem. Szóval ez nem audya. :D
Az, hogy egy modul azonos árban vagy picit alatta van egy billentyűs verziónak, nem ritka dolog. Sőt az i40M anno drágább volt Mint az is40, vagy is35, pont a kis kompakt méretbe berakott azonos tudás miatt. De a Rolandnál is volt rá példa, meg más gyártónál is.

De ne találgassunk, majd kiderül napokon, heteken belül. :777

Buba

Új hozzászólás