Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

KETRON - használhatósági tapasztalatok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 132
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: KETRON - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 62465Hozzászólás Asterix
2019.07.07. 14:48

Ez se semmi!!! Akinek ez alapján nem tetszik meg a hangszer...

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 62467Hozzászólás almatom
2019.07.07. 19:05

Gohstrider írta:
2019.07.07. 12:47
Valahogy Magyarországon nem akar össze jönni egy tartalmas Ketron bemutató. Amivel talán nagyobb tábora lehetne hazánkban.
És valójában ezért idegenkednek a zenészek a márkától.
Nem baj ez, sőt!
Sokkal jobb dolog szerintem “különcködni” mint “tucatból” dolgozni.

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 256
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 62468Hozzászólás HunHyper
2019.07.07. 19:59

Nem hinném, hogy ez a baj... :D

Ha bemégy egy nagyobb hangszerboltba, akkor mit találsz ott? Jobb esetben 2-3 márkát, amit a "tucatzenészek" használnak.
Nem igazán tud kipróbálni a zenész egy Ketront, amikor nincs is a boltokban... Volt olyan, hogy odamentem egy zenészhez egy
étteremben, majd beszélgetésbe kezdtünk... Mondtam, hogy szép hangszere van, megnézhetem-e? Egy Genos volt...
Amikor mondtam, hogy egy Ketron SD9-es van a tulajdonomban, megkérdezte, hogy az milyen hangszer?
Mert, hogy erről a márkáról még nem igen hallott... Amikor mondtam, hogy a Genossal simán felveszi a versenyt, hitetlenkedve
mondta, hogy "de a boltban azt mondták, hogy jelenleg ez a legjobb hangszer a piacon"... Persze, nem mondom, hogy nem a Genos
a legjobb bizonyos zenészeknek... Másoknak meg a Korg Pa sokadik X vagy éppen a Ketron SD valami... De hány ilyen lehet, hogy
az eladó szavára adva vesz meg valaki egy hangszert? Ráadásul nem is olcsó hangszert...
A mai világban, ha valaki komolyan akar valamit és nem sajnálja az időt, a netről bármilyen információt összeszedhet róla.
Amikor én megvettem az első Kertonomat, egy hangszerboltban kipróbáltam több gyártó mindenféle hangszerét is és már
úgy ültem oda mindegyik hangszerhez, hogy alap szinten egyből tudtam, hogy mit hol keressek... Mert ami érdekelt, megnéztem előre...

Egy ilyen bemutatóra szerintem azok mennének el, akik eleve Ketronosok, meg pár ember, akinek az ismeretségében van ilyen hangszer...
Aki Yamahás, meg Korgos, szerintem nem menne el egy ilyen előadásra...

De ez csak az én véleményem... A zenésztalálkozókon eddig meghiúsultak a Ketronos bemutatók... Ha egyszer eljutok valamelyik találkozóra,
elviszem a hangszert és az alap dolgokat spontán be tudom mutatni, mivel még én is alig ismerem a hangszert... :D
Na meg én vagyok az, aki erősen támaszkodik az arranger részre... Vigyázat, 3-4 akkorddal bármit el tudok játszani... :777
Csak erős idegzetűeknek... :lol: :lol: :lol:

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 62469Hozzászólás Asterix
2019.07.07. 20:18

Tomi!

Ezt te sem gondolod komolyan remélem!

Hány ember bukik százezreket a Ketron hangszereken, mert megtetszett nekik a hangja, megvették újonnan a hangszerboltban jelentősen túlértékelt áron, majd senki nem segített neki a használatban, a beállításokban, és hatalmas buktával kiszálltak a hangszerből...

Van olyan ember, akit én beszéltem rá az SD7-re még akkor, amikor nem volt a piacon SD9. Megvette. Azóta is dísz a szobájában... Nem zenész és megteheti. De akinek el kell vele menni muzsikálni minden hétvégén.

Ne legyen tucat hangszer... Rendben van, akkor ki kell állni a nyilvánosság elé, elmondani, hogy ez a hangszer sz@r, nem szabad megvenni és akkor nem lesz tucat hangszer... Csak szerintem egy normális gyártó azért tervez meg valamit, azért gyárt le valamit, hogy azt eladja. Az emberek meg legyenek elégedve vele és minél több fogyjon belőle, minél nagyobb hasznot termelve ezáltal a készítőjének.

Erre itt van a frankó magyar hozzáállás: ne reklámozzuk, ne segítsünk a felhasználóknak, akkor mindenki Yamahát és Korgot vesz, és mi egyedileg fogunk szólni a Ketronokkal.
A közönséget elhiheted, marhára nem érdekli, hogy máshol hallott-e már Ketron hangszert. Nem érdekli, hogy a szomszéd étteremben is olyan hangszer szól-e, mint abban, amiben ő vacsorázik.
A hangszert a zenész magának veszi és nem a közönségnek és a Ketron a zenészekkel tol ki...
Egy ilyen cégnek csak azt tudom kívánni, hogy összesen 1 db hangszert tudjon eladni. És akkor biztosan nem fog senki más úgy megszólalni, mint az az 1.... :dash2: :dash2:

Roland!
Nem gondolod komolyan, hogy a hangszerboltok hibája, hogy nem veszik az emberek a Ketront. Az internet korában a kutyát nem érdekli, hogy a hangszerboltban milyen hangszer van. A hangszerboltok 99%-ban Genost sem találsz. 4xMuzikantot meg itthon egyben sem újonnan. És mégis sokkal többet eladnak, mint a Ketronból.

Akinek van, volt Ketron hangszere, az tudja, hogy nem 1 egyszerű hangszer és ráadásul elég problémás is. Olyan nagy dolog lenne elvárni az internet korában, hogy a hazai disztribútor valakit megfizessen, aki kiáll a kamera elé és elmondja, hogy ide figyelj, te hülye paraszt, ezt a hangszert így és így kell használni, különben nem fogsz örömet találni a hangszeredben és el fogod adni... Ha itthon újonnan az üzletben vetted, akkor hatalmas buktával...

A Ketron nem olyan hangszer, hogy átugrok a szomszéd községbe kispistához és majd ő segít. És ha ilyen a hozzáállás, akkor soha az életben nem is lesz olyan hangszer. De megérdemlik. Ne is legyen soha!!! :dash2: :dash2:

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 178
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 62471Hozzászólás almatom
2019.07.08. 00:50

Asterix írta:
Akinek van, volt Ketron hangszere, az tudja, hogy nem 1 egyszerű hangszer és ráadásul elég problémás is.
Nekem volt és jelenleg is Ketronom van, immáron 25. éve.
Szerintem hihetetlenül egyszerű és problémamentes a kezelése! Számomra a legegyszerűbb!
Azt elfogadom, hogy nem a logikád szerint fekszik neked egy Ketron SD9-es kezelése és éppen ezért lesz neked problémás a hangszer, de ez nem a hangszer hibája.
Ha Rolandként, Yamahaként vagy Korgként akarod használni a Ketront, akkor miért kell a Ketron? Más a gyártó, más a gondolatmenet. Ezt a logikát kell kövesd és akkor megérkeztél a hangszered elé. De ez ugyanígy igaz bármelyik márkára.
Érdekesség, hogy soha az életemben "nem tanultam" a Ketron logikáját és ennek ellenére most ebben a logikában dolgozom. Hihetetlenül egyszerű és logikus út nekem: kvázi ahogy én gondolkozok, pont úgy működik a hangszer is. Hát mi ez, ha nem a leglogikusabb hangszer?!? Nekem legalábbis mindenképp!
De mivel különbözünk, ezért tűnhet neked ez a logika problémásnak, mert neked a Korg fekszik. Nekem meg az nem......

Azt, hogy fel lehetne tornázni a Ketront egy kis promócióval/bemutatókkal, az minden bizonnyal így van! Ki tudja, mit hoz még a jövő......

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 70
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 62473Hozzászólás ---Qgli---
2019.07.08. 05:41

almatom írta:
2019.07.07. 19:05
Sokkal jobb dolog szerintem “különcködni” mint “tucatból” dolgozni.
Ez így van, de nemcsak a hangszer számít, sőt véleményem szerint nagy részben nem a hangszer számít. Nem mindegy, hogy valaki Jollyt játszik Genos-on, vagy "Fly me to the moon"-t. Ugyanakkor fordítva is igaz. Ha valaki eljátssza professzionálisan a Fly me ti the moon-t ketronon, vagy vagy eljátssza ugyanez az ember korgon, akkor ott sok különbség nem lesz, mert mindkettő jól fog szólni. Tomi! Abból indulj ki, hogy ha a te kezedbe ketront adunk vagy korgot, vagy akár yamahát, akkor valószínűleg minden jól fog szólni!
Asterix írta:
Az internet korában a kutyát nem érdekli, hogy a hangszerboltban milyen hangszer van.
Ez így van Laci, de azért nagy különbség van az között, hogy ki tudod próbálni a hangszert, vagy nem. Amit ki tudsz próbálni, azt sokkal könnyebben megveszed.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 62474Hozzászólás Bubamara
2019.07.08. 05:54

Sokszor tapasztaltam magam is, hogy a hangja miatt megvásárolt Ketron hangszertől a tulajdonosa azt várja el, amit a korábbi, előző Yamaha, Ketron, vagy Roland hangszere produkált felhasználás terén. De könyörgöm, miért?

Egyébként első találkozás alkalmával legalább annyi baj van egy KORG, vagy Yamaha hangszer menüjével, használatával (Bár a Yamaha menü egy faék)
De ha valaki a kézikönyv 5. oldaláig sem jut el és ha nem az ismerős látvány fogadja a kijelzőn pánikrohamot kap és kimenekül a hangszerből, az nem gondolnám, hogy a gyártó, vagy a gyártmány hibája.

Mi a gránátért tudok immáron 8 éve probléma mentesen megmaradni a KETRON mellett, 16 év fanatikus KORG felhasználást követően? Lehet, megismertem, mielőtt végleg leírtam volna?

Ha problémát, okozok a hangszer működésében a hiányos ismereteim miatt, azért ne a gyártót, vagy termékét okoljam.
Ha nekem a KORG, Yamaha fekszik, ne akarjak Ketront magamra erőltetni, mert beszarás lesz a vége....

De legalább ilyen fontos, hogy ne legyek igazságtalan. Ha balfasz vagyok egy hangszerhez, ne abban keressem a hibát és pláne ne ócsároljam, mert aki probléma mentesen használja megkérdőjelezheti a komolyságomat és szellemi képességeimet, aki pedig nem ismeri, meg sem próbálja majd megismerni.

Buba

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 90 alkalommal
Kapott köszönetek: : 464 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 62475Hozzászólás Mauglidyro
2019.07.08. 07:13

Ez mind igaz Buba, amit leírsz ...

Az utolsó 2 sorral kapcsolatosan csak annyit, hogy:

"Ha annyi pénzem lenne, ahányszor ilyet láttam ... "

Sajnos van az a felhasználói kör is, amelyik megragadt valahol a G70 és a Va76 között ...
Ezek a legveszélyesebb felhasználók, mert oké, hogy megtanultak egy adott hangszert jól kezelni a tizenpárév alatt,
meg szeretnének váltani, de sajnos tudni lehet róluk, hogy képtelenek a változásra ...

Manapság egyre több Roland hangszer kerül a piacra, és menekülnek át másik márkára. Sokan csak az MP3+g miatt vadásszák az új vasakat.

A baj az, hogy csak a Workshopon látottak-hallottak alapján veszik meg a hangszert ...

Csak látnotok kellett volna, hogy mi volt 2 éve a Genos bemutatón ... Ez a csoport úgy itta Neumann Balázs szavait, hogy már-már a hányinger kerülgetett minket.
Pedig ha tudnák, hogy mennyi munkával jár, mire az adott hangszer megszólal nem járkálnának csak úgy bemutatókra.
(Azért is hagytuk ott az egészet jó páran. Függetlenül attól, hogy voltak más gondok is a Workshop-al)

Amikor meg ismerkedni próbál a hangszerrel kettesben (mert volt olyan állat, hogy megvette), akkor jön rá, hogy itt nem elég a Gregán V7-es formátumú midit csak lejátszani, na akkor szabadulnak el csak a facebook-on az indulatok :D
Nem tetszik ez, nem tetszik az ...
Hiába nyújtanak segítséget, egyszerűen még azt sem fogják megérteni.
CC, Prg. Ch, PitchBend, SysEx, Nrpn, rpn ... "Mijjjaaazzzz??? Valami járvány???" c. válasszal abszolválják.
Aztán a vége az lesz, hogy visszatérnek a Rolandos hangzásvilághoz (de az kudarc lenne, ha visszavennék a régi hangszert) ... Megy a samplerezgetés ...
Roland Std. II-es dob, GM Picked Bass, Jc Clean Gtr, GM Koto, stb.
Ami kell a dáridóból nyúlt stílushoz, na ... vagy amit használnak ... Ezt nem tudni ...

Na meg "Ha nincs midi, jó lesz az MP3 is" mentalitás ...
Mert össze lehet mindent lopkodni Canadahun-ról ami csak kell.

De ezek még fizetni is hajlandóak érte a stúdióknak, hogy úgy szoljon az a hangszer, mint ha a komplett G70 lenne előttük SRX kártyával.
Az más kérdés, hogy továbbra sem értenek a hangszerhez, de hát ami manual-ból tanulható, az talán később megragad rajtuk.
De végül azt fogják elérni, hogy lesz egy drága G70-es MP3 lejátszóval.
Na :dash2:

Megosztanám veletek, hogy hány ilyen próbálkozást rejt a facebook-os leveles ládám, de nem szeretnék ebből vitát generálni.
Na meg az EU-nak hála, van GDPR is ...
A lényeg:
Nem számít, hogy a Workshop-on miket mutatnak be ...
Amíg egyes csoportja a zenészeknek nem ismeri az általános dolgokat (midi és stílus szerkesztés, Midifile optimizer 8 alapismerete) , addíg tök mindegy mit vesz, mert nem fog vele boldogulni.

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 62476Hozzászólás Asterix
2019.07.08. 07:26

Én a problémás hangszert nem úgy értettem, hogy Korgként akarom-e kezelni, vagy sem, és nem is Korgos hangzást várok el, hiszen a Ketronnál jobb nincs...
De én magam is jó pár pontba szedtem azokat a gondokat anno, amik az SD9-el voltak, és vannak is, mert azóta a cég sz@rt rá és nem adott ki javítást. Persze ez meg van a Korgnál is, Yamahánál is. Csak ott igyekeznek minél gyorsabban javítani a hibát...
Amikor betettem egy fájlt a hangszerbe és egyik buliban lejátszotta, a másikban nem, vagy ami még rosszabb elindította, majd menet közben leállt... És erre az volt a válasz, hogy miért akarsz ilyen fájlokat lejátszani??? Ez azért van, mert Korgként akarom használni a hangszert??? És ez csak 1 a 8-10 pontból...
Itt Tomitól megy megint a nesze semmi fogd meg jól! Hogy úgy kell gondolkodni, ahogy ő gondolkodik. Amit biztosan tud egy hangszer, azt használom, amit bizonytalanul, azt meg nem használom...
Én is nagyon szeretnék már egy SD90-et a Korg mellé, mert nagyon hiányzik egy csomó megszólalás, ami meg volt az SD9-ben, de volt egy ráncfelvarrás is azóta, mióta eladtam az SD9-et??? NEM!!!! :dash2: :dash2:

Gabi!
Egy Genost hol engednek kipróbálni? Megrendelésre hozzák mindenhova a nagy értékű hangszereket és ki sem bontják, hogy a gazdája bontsa ki...
Egyébként köszönöm a hétvégi lehetőséget! Én a helyedben ide egy zongorával és egy SD90-el mennék. Ehhez a zenéhez annál jobb nincs... És itt még nem jönnek ki a Ketron hibái sem... :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 70
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 62479Hozzászólás ---Qgli---
2019.07.08. 07:56

Asterix írta:
Egy Genost hol engednek kipróbálni? Megrendelésre hozzák mindenhova a nagy értékű hangszereket és ki sem bontják, hogy a gazdája bontsa ki...
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy pl. kipróbálhatsz egy Genost, vagy próba nélkül egy SD9-et. Biztos,hogy a Genost választja a vevő!
Asterix írta:
Egyébként köszönöm a hétvégi lehetőséget!
Én köszönöm a segítségedet! Ma még hívlak és megbeszéljük a hetet!
Asterix írta:
Én a helyedben ide egy zongorával és egy SD90-el mennék.
A zongora stimmel, az SD90 helyett még a korg van, de valószínűleg marad is. Gyertek el valamelyik este!

Új hozzászólás