Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Gábor István
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 8
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2020.02.22. 01:38
Hangszer: Korg pa 1000 - Tyros 2
Tartózkodási hely: Ausztria
Adott köszönetek: : 1 alkalom
Kapott köszönetek: : 17 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 67548Hozzászólás Gábor István
2021.04.11. 07:46

Szia ! Köszönöm hozzászólásod ! 1 - Használtam a hangszerbenlévö STYLE CONVERTER BOT funkciót ! - 10 - böl aránylag 7 db stilust össze lehet hozni egy kis útómunkával..

2 . Telepitettem a Style Works programot : - Hogy Én tudjam megadni a variációk,Intrók,Fillek hosszát, mert sajnos a hangszerben a Style Converter Bot funkcióval ,autómatikusan adja ( Korg Pa 1000 )
3. Esetleg a hangszerben nem lehet,hogy Én adjam meg a Intro - k Fill - ek ,Variációk hosszát ???Gábor István
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 8
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2020.02.22. 01:38
Hangszer: Korg pa 1000 - Tyros 2
Tartózkodási hely: Ausztria
Adott köszönetek: : 1 alkalom
Kapott köszönetek: : 17 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 67550Hozzászólás Gábor István
2021.04.11. 09:15

Még egy kérdés ? Kimondottam a zene számra szeretnék meghangszerelni egy stilust .Pl . 1 variációra a REFRÉNT szeretném meghangszerelni a Style Work pregrammal beálitom a Refrén 8 ütemét és vissza teszem a hangszerben majd a STYLE EDIT funkcióban pl arz Acc1 paternre a hangszerben bejátszok betéteket - de akkor mit kell bejelöljek Fixed - Paralel - NO TRANSPOSE stb ,hogy az akkord változáskor hozza rendesen a ritmust ..... ne szóljon hamisan...Avatar
---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 13
Hozzászólások a témában: 292
Hozzászólások: 2578
Csatlakozott: 2011.12.12. 08:23
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 760 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2083 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 67553Hozzászólás ---Qgli---
2021.04.11. 17:50

Midiből stíluskonvertálásban nem tudok segíteni, mert egy mai közkézen forgó midi file sz@rul van megcsinálva. Innentől kezdve nincs miről beszélni. ( Ha a rossz midi filet stílussá konvertálod, az eredmény is rossz lesz. )doxaa
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 28
Hozzászólások: 266
Csatlakozott: 2012.11.24. 13:27
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 381 alkalommal
Kapott köszönetek: : 337 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 67624Hozzászólás doxaa
2021.05.10. 08:34

Üdv srácok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Biztos vagyok benne hogy sokatoknak ez bagatel lesz, de kérem nem megmosolyogni, mert nekem ez még új. Bár régóta korgot használok, de kábé a hangszínek változtatása, hangerő arányok, effektezés, stílus sávok másolása pontnál be is fejeztem. Nagyon a szerkesztésbe nem mentem bele és eddig a sampler dolgokkal sem foglalkoztam soha. Tudom, hiba, de legalább őszintén bevallom. :D
Szóval ha valaki leírná lépésről lépésre, azt megköszönném. :777

1) Miként lehet samplert törölni? Betelt sajna a 3x memóriája, viszont lenne egy-két hangminta amit felmásolnék. Tekergettem, próbálgattam az általam helyesnek vélt ablakokban, de semmi. Az adott mintát amit próbáltam kitörölni, ugyanúgy használni tudtam pad-ként.
És ha már itt tartunk. Azt lehet tudni valahonnan, hogy a billencsen fent lévő egy adott hangminta mihez van állítva? Hogy lehet ezt könnyen megnézni? Csak azért, mert nem szeretnék olyan samplert törölni, ami pl egy olyan stílushoz van beállítva, amit használok.

2) Miként lehet azt beállítani, hogy adott stílussávon a különböző variációkban különböző hangszerek legyenek? Pl Acc1 sávon intro1-trombita V1-zongora

3) Miként lehet oktávot állítani csak 1 sávon, csak egy variációban? Vagyis nem mindenhol, hanem pl csak a V1-ben csak az Acc1 sávban plusz/mínusz 1 oktáv.Avatar
galambjozsef
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 202
Hozzászólások: 626
Csatlakozott: 2012.03.16. 18:06
Hangszer: KORG Pa4X 61 - Musikant Updated v4.1.2 (MUP v4.1)
Tartózkodási hely: Kiskunlacháza
Adott köszönetek: : 364 alkalommal
Kapott köszönetek: : 804 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 67627Hozzászólás galambjozsef
2021.05.10. 17:37

Szia doxaa!

A: Samplerek törlése több lehetőség is van:
1- KORG PA MANAGER programmal, összerakod a saját SET-et, és majd azt töltöd be a hangszeredbe, egy Factory Restore után! (ez költséges, kell hozzá a KPM program, ami nem olcsó)
2- Kimented a teljes set-et, csinálsz egy factory restoret, majd csak azokat a dolgokat töltögeted vissza, amire szükséged van!
3- Van egy lehetőség a nem használt samplingek törlésére, de a pa3x-nél ezt sajna csak a dob samplinegknél tudod alkalmazni!
Kitörlöd a nem használni kívánt dobkiteket az user DK mappából, majd a Sampling editorban DELETE és NOT ASSIGNED... ez kiszedi a nem társított mintákat!
Sajnos a Soundoknál neincs ilyen lehetőség a pa3x-ben hogy a nem társított MultiSamplingeket törölje, ezt egyedül csak a Pa4x tudja!
((( Te esetedben inkább a 2. lehetőséget alkalmaznám ))) Annó én is ezt alkalmaztam a pa800 és pa3x-en
Azt nem tudod visszanézni melyik samling mihez van társítva, csak a KPM programmal!


B Style sávok változó hangszinei
- Style Edit módban (Element Track Control) Expression fülben tudod ezeket egyesével beállítani, mellette a hangerőket is külön (forgó potméterek a sávoknál)
megnyomod az adott elemnt gombját, amelyiken állítani szeretnél, közben tudod hallgatni a stylust is, ha akarod (csak Start/Stop gomb működik ilyenkor a Style indításához/leállításához)

C: Oktáv
- Style edit módban szintén (Element Track Control) Range fülben az adott sávban be tudod határolni melyik tartományban szóljon az adott kisérés, akkordozás, vagy díszítés)


Gray-Dove Zenekar

Új hozzászólás