Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 10490Hozzászólás Gyuley
2013.01.18. 08:24

Buba!
"A "megfull" nem értelmezhető, hiszen limiter védi a túlvezérléstől."

Egyszerűen megfogalmazva, összeomlik a végfok, és ezt a limiter sem akadályozza meg , a limiter csak túlvezérlésnél lép be, de ez nem ugyanaz ;)
Jól gondolja Zsolti, Pm1000 az már kellő dinamikával rendelkezik, szó szerint megesz 2 top-ot, meg 2 sub-ot,és még mindig marad tartaléka, nekem is jobban tetszik az A&H hangképre, de itt már csak tényleg ízlések kérdése a dolog, mert minőségben nem érheti kritika egyik kiemelt modellt sem ! :777
Ja és a titok csak annyi, hogy arra kell használni egy Pm600-at amire való, egyébként indokolatlanul túlárazottnak vélem személy szerint! ;)

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 575
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 10491Hozzászólás ---Qgli---
2013.01.18. 08:34

Gyuley írta:egyébként indokolatlanul túlárazottnak vélem személy szerint!
Ha megnézed, szinte az összes Dynacord cucc túlárazott.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 10492Hozzászólás Bubamara
2013.01.18. 09:14

Gyuley!
600W-ra nem kell ráakassztani 2500W hangrendszert és nem kell elvárni, hogy kihangosítson egy sportcsarnokot. :) max 50 főig használom a saját erősítőjét, kis rendezvényeken, klubokban. De ezt "mintha leírtam" volna fent. Utána jön a zúzda 1500W izommal és subokkal. :)
Érdemes elolvasni a hozzászólásokat a felhasználási területekről, és a hozzájuk rendelt hangosításról. Nekem nagyon bejött a kopakt kis méretével és súlyával, jó hangjával, nagyon jó ének effektjével és előfokjával, minőségi EQ-jával. Mi a gránátért hurcolnék másodmagammal a bulijaim 60%-ba feleslegesen egy pm1000-et a maga 22 kg tömegével és gigantikus fizikai méreteivel? ha nem használnám ki a töredéklét sem a teljesítményének? :) Hiszen ha falat akarok bontani elviszem és bedugom a vlp-t és elküldöm a fülészetre a vendégsereget. :)

Valóban, túlárazott, de idesorolhatjuk az összes felsőkategóriás korg, yamaha, ketron, billentyűt, minden electrovoice hangfalat. Nem sok egy billentyűért 1,2M? :) röhej.
Nekünk csóró kifacsart magyaroknak minden túlárazott, amikor arról vitáznak nagyjaink, hogy 70 vagy 80 ezer legyen a minimálbér. :hit2:
Azonban, ha sok sok évig, évtizedig magas minőségben, megbízhatóan teszi a dolgát abban ami a feladata, akkor már nem biztos, hogy irreális az ár. Sőt igencsak rentábilis.

qgli, természetesen nem éri meg. :) de gyűjtöm a használhatatlan és értelmetlenül drága dolgokat. :)
:777
Legyetek jók.
buba

Vigyázat a hozzászólásban leírt vélemények mások számára bőrirritációt, lázat, szívgyengeséget, és végső esetben agyhalált okozhatnak! Kérje nőgyógyásza véleményét. Soha ne próbálja ki otthon az itt olvasottakat! :)

Buba

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 10493Hozzászólás Adames
2013.01.18. 09:51

Jó kis cucc a Powermate 600-as! Nekem is volt! A 3-mas már nem szól olyan dinamikusan, és nem ér annyit amennyibe kerül.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 10494Hozzászólás ---Qgli---
2013.01.18. 09:56

Én a többi keverőerősítőhöz képest írtam, hogy drága!
Nagyobb teljesítményt, kicsit gyengébb minőséggel meg lehet venni negyede áron!

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 10495Hozzászólás Gyuley
2013.01.18. 10:09

Buba!

Igen, én is ezt mondom, mondtam is, hogy mindent arra kell használni amire való, és így beváltja a hozzáfűzött remény, egyébként a súlyról csak annyit, hogy a végem 25-30 kg, de nem akarom elveszíteni a hangját(mos-fet), nekem nem okoz problémát a súlya, és nem fogom egy fahangú digit végre cserélni csak mert az könnyebb, mert nekem ez nem szempont, csak meleg hangja legyen, bár őszintén, inkább csöves cuccokat használnék szívem szerint, ott nem sok kompromisszumot kellene kötni hangzásban ;)
Bár, lehet hogy majd egyszer talán, ha értelmét látom, akkor veszek egy H osztályú QSC végfokot megint, mert azoknak elég jó hangja van és 1400Watt (R.M.S)/13 kg nem rossz arány, csak itt jön képbe a van értelme megvenni nekem azt?!?
Persze, ha nem győznék buliba járni, akkor nem sajnálnám rá a pénzt, mert az a legkevesebb :D, de az irreális árakat nem tudom elfogadni akkor sem! :777 :777

Qgli!

Sokszor egyetértek veled ;) :777

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 10497Hozzászólás ---Qgli---
2013.01.18. 10:39

Gyuley írta:nem fogom egy fahangú digit végre cserélni csak mert az könnyebb
Ilyen kijelentésekkel vigyázz, mert ezért kapsz valakitől!
Gyuley írta:Persze, ha nem győznék buliba járni, akkor nem sajnálnám rá a pénzt, mert az a legkevesebb , de az irreális árakat nem tudom elfogadni akkor sem!
Ez a lényeg!

:777

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 10500Hozzászólás Gyuley
2013.01.18. 10:57

Qgli!

Én nem azért írtam, mert bárkivel is vitába akarok ebben a témában szállni, csak mint tényt közöltem, abban az árkategóriában lévő digit végek, igen is fa hangúak, ha valakinek ez tetszik, akkor bocsánat, és ez az én saját véleményem,és csak egyszerűen szeretem hallgatni a hangszerek lehető legtermészetesebb hangját!
Most nem azt mondom, mind szar, de amelyik már a tűrhető kategória, az árban nekem nem felel meg, analógban a minőség ár érték aránya sokkal jobb, és erről nincs ember aki meg tudna győzni, hogy nem így van! :777
De azért próbálkozni lehet ;)

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 10502Hozzászólás Adames
2013.01.18. 11:06

Az én keverőerősítőm meg vagy 35 kg-mos, de amennyi bulim van sajnos, oda el tudom cipelni, és legalább meglepetés sosem ér.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 10507Hozzászólás Bubamara
2013.01.18. 15:25

---Qgli--- írta:Én a többi keverőerősítőhöz képest írtam, hogy drága!
Nagyobb teljesítményt, kicsit gyengébb minőséggel meg lehet venni negyede áron!
De aki egyáltalán nem szeretne ebben a kérdésben kompromisszumot kötni, és egy picivel sem akar gyengébb minőséget magának, mert pont ez az amire szüksége van és amire ÉS ÉVEKEN ÁT VÁGYOTT, Egy DYNACORD POWERMATE 600.2 nagyobb teljesítményt és az azzal járó + tömeget pedig kimondottan nem tartja szükségesnek, valamint kipróbált már majdnem minden lehetséges "kicsivel gyengébb és negyedébe kerülő lomot, de nem tetszett neki, mert vérszegénynek találta..... azzal mi a túró legyen, ne vegye meg mert "túlárazott"? :cry2:

Buba

Új hozzászólás