Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 10376Hozzászólás Gyuley
2013.01.15. 08:41

Qgli!

Lehetsz te a világ legjobb zongoristája is,ha egy szar cuccon szarul szólalsz meg, még szarabb beállítással, akkor egy három akkordos, vagy play királyt is jobbra fognak értékelni, ha jobban szól a cucca, hidd el nekem!
Én sem sokat költök hangtechnikára, mert én is azt mondom, hogy igen is, vannak olcsón jó dolgok, csak meg kell találni, ja és meg kell csinálni magadnak, és egyből fele annyiba kerül ;)

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 10379Hozzászólás malko
2013.01.15. 08:54

Teljesen igazad van Qgli, hogy sok valaki nem teheti meg azt, hogy komolyabb hangrendszere legyen, de az a zenész aki majd 1 milliót kiad hangszerre és akkor azon vacilál, hogy a 30-40 forintos keverőt vegye meg azt egy kicsit kiakaszt. A múltkor is leírtam már nem akarom még egyszer, hogy sajna ami jó azt meg kell fizetni.Beszélhetünk rcf, db, jbl kivétel nélkül szinte mindegyik cég egy bizonyos országból szerzi be a hangszórókat. Ha valaki volt most a hangfoglaláson ott láthatott épp egy ilyen durva példát. Adott volt egy turbo sound láda 12 colos hangszóró 1colos driver melynek ára 800.000 kemény forint, viszont ugyan ez ládát a srác árulta kínai változatban is ami csak 170.000-be került. Kérdeztem, hogy ez miért jó egy ilyen nagy nevű cégnek, hogy " egy ilyen gagyi ládát áruljon. Azt mondta, hogy akinek minőség kell az vegye meg az eredetit, de viszont gondoltak a kisebb pénzű emberekre is azoknak van a másik láda. Szóval száz szónak is egy vége ha minőséget akarsz bele kell nyúlni a zsebbe.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

malko
VIP

Hozzászólás: # 10380Hozzászólás malko
2013.01.15. 09:06

Igazad van Gyuley, lezongorázhatom én a csillagos eget és amikor bele szólok a mikrofonba meg egy borzalom jön ki azt azért már elég sokan meghallják. Ha nem az számít, hogy ki min játszik akkor minek cserélgetni a hangszert? Mert lehet, hogy Pista bácsi nem hallja a hátsó asztalnál, de azért ha 100 emberből 10 azt mondja, hogy de jól szólt a zenekar akkor már megérte. De ha egy kicsit magunkba nézünk akkor nem is nekik vesszük hanem inkább magunk miatt, hogy mi legalább élvezzük amit csinálunk.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 10381Hozzászólás ---Qgli---
2013.01.15. 09:08

Gyuley írta:Lehetsz te a világ legjobb zongoristája is,ha egy szar cuccon szarul szólalsz meg, még szarabb beállítással, akkor egy három akkordos, vagy play királyt is jobbra fognak értékelni, ha jobban szól a cucca, hidd el nekem!
Nem lep meg, hogy most ezzel támadsz vissza!
Mindig megpróbáljátok kiforgatni a bejegyzéseimet és szélsőséges példát hoztok, holott Te is tökéletesen tudod, hogy nem erre gondoltam, de engem ez nem zavar, mert nekem aztán teljesen mindegy, hogy ki hány milliót szán a cuccra én biztos nem fogok fölöslegesen költeni értelmetlen dolgokra, még akkor sem, ha mások megpróbálják ezt belémbeszélni!

Leírtam már ezt is egy párszor, hogy nem a leggagyibb hangfalra gondolok ebben az esetben, de van egy egészséges határ, ami fölött már nem érdemes rá költeni, mert kétféle cucc van:
1. Van, ami jó szól 800.000 forintért
2. És van, ami még jobban szól 1.500.000-ért

A vendég nem tud különbséget tenni!
Megéri a másfél millát???
Nekem biztos nem ( de ha nektek van fölöslegesen elkölteni való +700.000 forint, akkor tessék-lássék )

( Most gondolom azzal fogtok támadni, hogy én irigy vagyok, mert nekem nincs annnyi! De van! Csak én ésszel élek! )

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 10382Hozzászólás ---Qgli---
2013.01.15. 09:10

malko írta:De ha egy kicsit magunkba nézünk akkor nem is nekik vesszük hanem inkább magunk miatt, hogy mi legalább élvezzük amit csinálunk.
Én azt élvezzem, hogy új hangszerem van???
Én nem azt élvezem, hanem azt amit játszok!
Ha valaki nem tud játszani, akkor vehet bármilyen hangszert...

Egyébként én nem azt szeretném, hogy én élvezzem amit csinálok, hanem azt hogy a közönség is élvezze. A színpadon általában kevés, ha én élvezem...

malko
VIP

Hozzászólás: # 10383Hozzászólás malko
2013.01.15. 09:12

És az nem motívál egy kicsit sem, hogy ezt milyen hangszeren játszod?

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 10384Hozzászólás ---Qgli---
2013.01.15. 09:14

malko írta:És az nem motívál egy kicsit sem, hogy ezt milyen hangszeren játszod?
Engem az motivál, amikor a Desz líd hangsort oldom H lokriszire, vagy D-dórra...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ---Qgli--- 2013.01.15. 09:17-kor.

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 10385Hozzászólás Gyuley
2013.01.15. 09:16

Malkó!

Én ezzel egyetértek, de csak részben, 40-ezres keverő az felejtős dolog, ez nyilvánvaló!
De én sem adnék 8 kilót egy hangfalért, mert az már irreális ár, de szó szerint!!!
Azt a minőséget, és megbízhatóságot "megközelítően", az általad említett 170000-ből is el lehet érni, és ez nem túlzás, hanem realitás!
Az hogy ők egy gagyit adnak ennyiért :D azzal csak a márkát fizettetik meg a sok szerencsétlennel, már aki ennyiért megveszi, egyébként tényleg az egyik csúcs márka, bár itthon kevesen ismerik! :777

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 10386Hozzászólás Gyuley
2013.01.15. 09:18

Qgli!

Ne legyél már ilyen rosszmájú, meg sem fordult a fejemben hogy rád célozzak, azt sem mondtam hogy szar a cuccod, én ezt általánosságban írtam, és csak azért mert már találkoztam ilyen dologgal!!! :777

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 66
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 10387Hozzászólás doxaa
2013.01.15. 09:22

Srácok, akkor légyszi ajánljatok olyan 2+1 rendszert, ami aránylag jól szól, és ahol a felső aktív max.200e/db, és a mély sem kerül 250e-nél többe (számomra már ez sem kevés).

És még egy kérdés. A top-ok esetén kell a 12"-15", vagy elég a 2db 10"-os is egy 150-160fős teremben? A pakolás, valamint az autó helyszűke miatt kérdezem.

Előre is köszönöm.

Új hozzászólás