|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- Siklai68
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Gumiszoba
Elkezdtem e-cigizni.... persze nikotin mentes, cherry izű liquiddel. Azt mondják hülye vagyok: nikotin mentest minek? De könyörgöm, én a sörben is az alkoholmenteset szeretem..... Na, azért a guminő nem játszik! Abból kell az eredeti!

- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Ezt nem értem. Ha előtte sosem dohányoztál, akkor minek kezdtél e-cigizni?rodymusic írta:Siklai, örülök, hogy el kezdtél elektromos cigizni ... Én is egy féléve forma használok elektromos cigarettát, bár én előtte sosem dohányoztam.
Hisz előtte sem dohányoztál "analóg cigivel".rodymusic írta:De mióta ezt szívom, még csak meg sem fordult a fejemben, hogy egy analóg cigire rágyújtsak.
Bocs Rody, de nekem ez nagyon nem logikus.
Üdv.: Apelláta
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 254
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Na drága barátaim, bő két hetes ösmerkedés után beleugrunk a mélyvízbe a bk9-cel, este 6-tól lagzi úgyhogy kicsit (NAGYON!!!!!) be vagyok tojva az estétől, ugyan mit fakítunk mi ketten.... ááááá, mintha az első lagzim lenne, komolyan úgy érzem magam...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 211
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Két hét??? Ez nekem több, mint sci-fi!
Nálam a két év inkább reálisabb!
Minden tiszteletem tiéd, Bazsi!
Nálam a két év inkább reálisabb!
Minden tiszteletem tiéd, Bazsi!
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 254
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Tomi, képzeld, már egy jó hét múlva olyan állapotban volt a gép hogy bevetésre készen állt. Amit meghangszereltem fülesben az egy az egyben úgy szólt ahogy kellett, vagy ahogy hallottam a fülesben! Az a midi meg stílushalom amit használok simán készen lett mióta a hangszer megvan. Ez természetesen csak vicc volt. Hát, kivert a hideg meg a meleg veríték felváltva 10-15-ször este beálláskor, szó se róla. Mert biza amit meghangszereltem fülesben, az közel se hozta azt amit szerettem volna. Nem azt mondom hogy hallgathatatlan volt, csak elsőre szimplán pocsék, de hogy félúton jártam egy erős kétségbeesés felé az biztos. Aztán jött az egyik remek húzásom a helyzet megmentésére: az egyik hangfal áthelyezése. Először beraktuk egy sarokba, és elkezdett a sírás kerülgetni mert iszonyat volt amit hallottam. Kezdődött a keverő tekergetése, ami semmiféle megoldást nem nyújtott. Aztán valami sugallat azt mondta: "tedd el onnan a sarokból...tedd el Balázs..." Átraktam, bejött a húzás, mert érezhetően jobb lett, de még nem jó (egész este nem értem el a "jó"-t) Aztán jött a második húzás: hangszer masterébe belenyúlás. Mély vissza, közép rá... Ekkor már éreztem hogy lehet belőle "énekes halott", ami lett is miután úgymond teljesen elfelejtettem hogy a G70-t hogy állítottam be korábban. Muszáj voltam elfelejteni, mert abszolút nem működött az a beállítás ami azzal jó volt. Totál más hangerőarányok és más eq beállítás a keverőn, más masterbeállítás a gépben, és azt éreztem kb 20 perc múlva, hogy a beállítás "egy rekesz szódával" már elmegy. Aztán kb 15 perccel a kívánt kezdés után tudtunk kezdeni. Jópárszor játszottunk már ebben a helységben, csak máshogy helyezkedve, és egész jó volt máskor. Úgy látszik elég ennyi meg egy új hangszer ahhoz hogy rövid idő alatt megőszüljek. Arra is rájöttem hogy hiába működik a new pop dobszett az egyik stílusban vagy file-ban remekül, nem mindenben működik, úgyhogy újabb két hét van előttem arra hogy tovább dolgozzak a műsoron, 20-án lesz a következő lagzi. Huh, látom előre nem fogok unatkozni az elkövetkező napokban, hetekben, hónapokban...években... Lényeg hogy lement a lagzi, a vendégek azt mondták nagyon jó volt, két társam hallotta kifelé azt mondták jó volt, én meg nem tudok nyilatkozni. Maga a hangszer szerintem remek, nagyon nagyon jól tud szólni, ezt a nagyon nagyon jót kéne mindenre belőni és akkor nagyon nagyon örülnék... Amit a stílusokon és midiken bűvészkedtem a két hét alatt: dobkészlet és/vagy dobhangcsere, effektezés, ha kell hangerőállítás. Basszuscsere, gitárcsere, szükség esetén ezek hangerőinek állítása, egyéb hangszínek cseréje ha kell. Stílusok mentése hangszerelés után, hangszínek beállítása o.t. beállításhoz, mentés user programba vagy music assistantba. 99%-ban olyan stílusokat és fileokat dolgoztam meg, melyeket jó eséllyel használni fogok buliban. A kezdeti nehézségek után -új gép kezelésével járó nehézségek- most már pár perc alatt elvégzek pár cserét és keverést, amely ahhoz szükséges hogy hangszerelés előtti állapotához képest hallhatóan jobban megszólaljon az adott stílus vagy file. Ehhez néha elég dobhangcsere, vagy hangerőállítás, effekt módosítása (pl. túlzott reverb visszavétele, lábdob vagy pergő eq-zása) de van olyan file ami szó szerint egy az egyben ugyanúgy szól mint a G70-ben! Tényleg! Elhanyagolható mennyiség ahhoz képest amennyinek neki kell állni, de van ilyen is. Amiket ide írtam az csak tűzoltó munka, finomítani szinte mindegyiken kell a tűzoltómunka után, de lagzikat nem mondhatok vissza, a finomítás úgymond ráér, nagyvonalakban legyenek meg a beállítások úgy vagyok vele. Ezeket csinálom gépcsere óta, úgy hogy volt hogy éjjel kettő után feküdtem le aludni, 3/4 5-kor meg keltem. Nagyon nagyon sokat dolgozok rajta, tényleg iszonyat sokat, de igazán jól tud szólni. Keveset alszok, sokat melózok, máshogy nem alakul. Most jön egy kis pihi mert még nem aludtam, aztán újra előveszem és gyúrom tovább.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 304
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni,laptop töltő zaj okozta problémában.2 villás a dugó,földeletlen elosztó,mégis nagy a laptop alapzaja kierősítve,ha töltőn van.Mi lehet ezzel a problémával kezdeni?Köszönöm!
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 21
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia,
Vegyél egy olcsó USB audió adaptert, azzal jó lesz.
Pl. egy ilyet. Ráadásul ezzel nem csak lejátszani tudsz majd jó minőségben, hanem akár felvételt készíteni is.
Vegyél egy olcsó USB audió adaptert, azzal jó lesz.
Pl. egy ilyet. Ráadásul ezzel nem csak lejátszani tudsz majd jó minőségben, hanem akár felvételt készíteni is.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR18, Sennheiser E865, E835, Electro-Voice RE510, Shure Sm58, Turbosound NuQ122-AN, QSC K12.2, QSC CP8, FBT X-SUB115 SA, dB Opera 10, LED-es PAR és robotlámpák, wifi-s fényvezérlő, füst, stb…
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Ezt egyből átléptem! nikotin mentes, gyümölcs aromás cucc, nem letüdőzve.... És így teccik! Előtte sem begóztam, eztán sem fogok... 
rodymusic írta:Siklai, örülök, hogy el kezdtél elektromos cigizni ... Én is egy féléve forma használok elektromos cigarettát, bár én előtte sosem dohányoztam. De mióta ezt szívom, még csak meg sem fordult a fejemben, hogy egy analóg cigire rágyújtsak.
Én személy szerint magamnak keverem a liquideket hozzá, nem veszek boltból mert nem vagyok hülye. Ebbe legalább tudom, mi van.
Bár ha te ex cigisként kezdted el, javaslom próbáld 6-os Nikotinnal, aztán szép lassan vidd le 0-ra. Meg te is próbáld magadnak keverni az eliquid-et. Akkor olyan mennyiségű, ízű, és erősségű liquidet keversz hozzá amilyet csak szeretnél.
Én ízben jelenleg most 5 félét nyomatok. Van is most összesen fel keverve majd csak 300ml, az nekem több mint egy hónapig be jár. Legalább is azzal a kazánnal amit én használok.
Ez egy Kayfun 3.1, tipikusan Szájból-tüdős tank, szűk levegőzésű, aki megkóstolta belőle a liquidet, idáig mindenki azt mondta, pont olyan érzés mintha analógot szívna az ember.
Előtte ilyen 2-3 eft-os eGO szettem volt, és arra jöttem rá, hogy az nem az én világom, nagyon olcsó minőségű cucc volt, aki elkezd elektromos cigizni nem ajánlom egyáltalán ezt a fajtát, mert az íz visszaadása pocsék, levegőzése nagyon gyatra, a felújítható kazánját körülményes karbantartani, nem mindegy milyen drót, milyen üvegszál kombóval használja az ember. Bár lehet kazánbetétes verzióban is lelni ilyeneket, pl Aspire, Kangertech, de ezek sem megfelelőek, sokat kell velük szenvedni és előfordul, hogy gyári hibásan jönnek ki.
Nálam, ez a Kayfun vált be idáig a legjobban, egy Eleaf Istick Pico-val meghajtva. 1 Ohmos kazán ellenállással még sosem mentem 8Watt fölé. Itt a legkellemesebb az íz és gőz élmény
Ha akarsz tanulni egy kicsit az elektromos cigiről, nyugodtan keress fel privátban, illetve nézd meg Youtube-on a Darth Vaper videóit, egész részletesen, de konyhanyelven magyarázza el neked, hogy mit és hogy érdemes csinálni.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Sziasztok... Ahogy nézegetem a használt hangszer piacot, ott is elsö sorban az Y-S770, Y-S970, K-SD7 vonalat,
egy érdekes dolog állt elö... Osztrák és német hirderési oldalakon azt látom, hogy Y-S770-et már 650 Euróért
is adnak garanciával, Y-S970-et 1300 Euróért is lehet venni, szintén garival... Söt, láttam olyat is, hogy S970-et
kínáltak, garival, kemény tokkal, K&M állvánnyal és rengeteg Expansion pack-kal...
Tehát, a Yamahák ára az elmúlt 6 hónapban hatalmasat zuhant...
Viszont, ami a legfurább!!!!!!
Az SD7 ára az új oprendszer óta emelkedett, illetve szinte teljesen eltüntek a hirdetésekböl a használt SD7-esek...
Régebben, amikor én vettem, volt vagy 15 db a német oldalakon, ma csak egyet találtam, azt is 2400 Euróért...
Én fél éve 1800 Euróért vettem... Az osztrák oldalakon meg egyáltalán nincs is most...
Érdekes...
Gondoltam, megosztom veletek ezt az észrevételt... Üdv...

Uí: Ami meg még érdekesebb, több hírderésben láttam, hogy csere SD7-re lehetséges...
egy érdekes dolog állt elö... Osztrák és német hirderési oldalakon azt látom, hogy Y-S770-et már 650 Euróért
is adnak garanciával, Y-S970-et 1300 Euróért is lehet venni, szintén garival... Söt, láttam olyat is, hogy S970-et
kínáltak, garival, kemény tokkal, K&M állvánnyal és rengeteg Expansion pack-kal...
Tehát, a Yamahák ára az elmúlt 6 hónapban hatalmasat zuhant...
Viszont, ami a legfurább!!!!!!
Az SD7 ára az új oprendszer óta emelkedett, illetve szinte teljesen eltüntek a hirdetésekböl a használt SD7-esek...
Régebben, amikor én vettem, volt vagy 15 db a német oldalakon, ma csak egyet találtam, azt is 2400 Euróért...
Én fél éve 1800 Euróért vettem... Az osztrák oldalakon meg egyáltalán nincs is most...
Érdekes...
Gondoltam, megosztom veletek ezt az észrevételt... Üdv...
Uí: Ami meg még érdekesebb, több hírderésben láttam, hogy csere SD7-re lehetséges...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 211
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Szia Roli!
Ha belegondolsz, ez csak természetes:
-amióta meghallották a twist stílusomat, mindenki SD7-est akar!

Ha belegondolsz, ez csak természetes:
-amióta meghallották a twist stílusomat, mindenki SD7-est akar!