|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Régebbi hangszerek felé sosem evidens a kompatibilitás. Az lenne a furcsa, ha a Pa3x nem tudná olvasni a régi hangszerek dolgait. Bár abban is van egy-két csavar.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 121
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Szeretném megkérdezni, hogy akinek már Pa3-masa van, hogy mi az, amit e legjobban kiemelne benne az előző szériákhoz képest, hogy na, ezért aztán megérte megvennem! Tudom, hogy van sok, de mégis mi az, ami a leginkább?
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Adames!
Szerintem a leglényegesebb, a dob hangzása és a dob sávonkénti teljes editálhatósága.
Bár én Pa80-ról váltottam, nekem sokkal több pluszt nyújt, mint egy Pa1-2-ről váltó embernek.
Szerintem a leglényegesebb, a dob hangzása és a dob sávonkénti teljes editálhatósága.
Bár én Pa80-ról váltottam, nekem sokkal több pluszt nyújt, mint egy Pa1-2-ről váltó embernek.
Üdv.: Apelláta
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Szia Tamás!kovacstamas71 írta: Kérdésem:
Talán használt "kütyü" lesz, tehát nem biztos, hogy van hozzá bármiféle CD lemez driwe telepítő stb. Nem hiszem, hogy pont Korg Pa50-re találták ki, tehát, ha véletlen eddig PC-ben használták szerintetek beépíthető lesz a Korg Pa50-be?
Ha az előző kérdések mindegyike működő képes, fogom-e tudni például esetleges OS hibánál frissíteni USB-n keresztül, ha tudtommal a Pendriwe-ra rakható egyenként 1,44 Mb-re partíciózott mappákból kell a hangszernek kiválasztania az OS fájlt?
Ha nincs Emulátor program hozzá, hol szedjek le, és milyet hozzá?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem tudom milyen tipusod lesz,de nekem van hozzá komlett leirás,progi is.ha adsz egy mail cimet,áttolom szivesen.
- kovacstamas71
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Korg Pa 50
- Adott köszönetek: : 533 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 431 alkalommal
Karesz!
Előre is köszönöm! Elküldtem az elérhetőségem, Pü-ben!
Előre is köszönöm! Elküldtem az elérhetőségem, Pü-ben!
Üdvözlettel: Kovács Tamás
“Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.”
“Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni.”
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Adames/Ati!
Apellátával egyet értek! Az új DNC hangszínek-meg ami bele került, az új dobhangminták /ambiance/ dob környezet, azon belül a dobok teljes "editálhatósága"lásd dobkörnyezet, attact, cut, eq, külön 3 effekt dob patternenként, styl és song editen belül! A 8 effekt kör: egyszerre 6 vagyis 3 master+inzert...
Ami nekem minusz: a Tc helikonhoz biztos én vagyok kevés, de még mindig nem szól olyan szépen-számomra- mint a pa1-en volt! AZ eq érdekes dolgokat művel, nincs CUT filter, a zajzár része az effekt kört nem vágja le, csak a direkt MIC jelet érzékeli..
Apellátával egyet értek! Az új DNC hangszínek-meg ami bele került, az új dobhangminták /ambiance/ dob környezet, azon belül a dobok teljes "editálhatósága"lásd dobkörnyezet, attact, cut, eq, külön 3 effekt dob patternenként, styl és song editen belül! A 8 effekt kör: egyszerre 6 vagyis 3 master+inzert...
Ami nekem minusz: a Tc helikonhoz biztos én vagyok kevés, de még mindig nem szól olyan szépen-számomra- mint a pa1-en volt! AZ eq érdekes dolgokat művel, nincs CUT filter, a zajzár része az effekt kört nem vágja le, csak a direkt MIC jelet érzékeli..
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Adames
- Kiemelt tag
Meghallgatnék szívesen egy dalt még a régebbi szériából, és ugyanezt a dalt a Pa3-masssal. mennyire észrevehető a különbség. Mér ezek a dobok felcsigáztak engem. 
- Adames
- Kiemelt tag
Szerintem a legolcsóbb megoldás az az lenne, ha mindenki előtt ott lenne egy kottatartó állvány a szöveggel.
Aztán olyat is láttam már, hogy a szintiről volt kivezérelve a videó interfészről egy monitorra, amit olyan helyre raktak, amire a zenekar minden tagja rálátott.
Aztán egyesével laptopot is láttam már mindenki előtt.
A Pa500-as tényleg nem írná a szöveget? Ez fura....A Pa60-as is mutatta már.
Aztán olyat is láttam már, hogy a szintiről volt kivezérelve a videó interfészről egy monitorra, amit olyan helyre raktak, amire a zenekar minden tagja rálátott.
Aztán egyesével laptopot is láttam már mindenki előtt.
A Pa500-as tényleg nem írná a szöveget? Ez fura....A Pa60-as is mutatta már.
- Adames
- Kiemelt tag
Az Interfész az maga a videó kimenet, akkor nevezzük így. Ha nem csak a kimenet van meg, hanem maga a hardver is benne van a szintiben jobban mondva.
Olyat megoldást tudsz csak akkor csinálni, hogy vagy mindenki elé kottatartó állvány, vagy veszel egy olyan szintit amiről ki tudod vezérelni a szöveget egy monitorra, amit mindenki lát majd, vagy a laptop megoldás egyenként mindenkinek, vagy ha csak mondjuk 2-3 tagból áll a zenekar, akkor ha a szintid kijelzőjén menne a szöveg, akkor a többiek úgy helyezkednének el, hogy nagyjából ők is rálássanak.
Vagy.....megtanulja mindenki kívülről amiket előadtok!
Olyat megoldást tudsz csak akkor csinálni, hogy vagy mindenki elé kottatartó állvány, vagy veszel egy olyan szintit amiről ki tudod vezérelni a szöveget egy monitorra, amit mindenki lát majd, vagy a laptop megoldás egyenként mindenkinek, vagy ha csak mondjuk 2-3 tagból áll a zenekar, akkor ha a szintid kijelzőjén menne a szöveg, akkor a többiek úgy helyezkednének el, hogy nagyjából ők is rálássanak.
Vagy.....megtanulja mindenki kívülről amiket előadtok!
- Adames
- Kiemelt tag
Én a helyedben azt csinálnám, hogy mindenki előtt ott lenne egy kottatartón a műsorfüzet. Lenne külön az örökzöld daloknak, a csárdásoknak, minden stílusnak külön füzet. Egy idő után meg már akarva akaratlanul azt vennétek észre, hogy egyre kevesebbet kell nézni a szöveget, mert már annyit előadtátok a dalt, hogy meg is maradt a szöveg bennetek.
Vagy akkor vegyél egy olyan szintit, amiből ki tudod vezérelni egy monitorra a szöveget, hogy mindenki lássa. Ennyi....
Vagy akkor vegyél egy olyan szintit, amiből ki tudod vezérelni egy monitorra a szöveget, hogy mindenki lássa. Ennyi....