|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 279
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 214
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Gumiszoba
Minyisztert kell csinálni a Sanyából! 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Asterix
- Globális Moderátor
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 224
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 566
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Naná! Bár annyira nem tetszett a koncert. Elég "vidéki hakni" szagú volt.Asterix írta:Láttam, a Csuhai család kollektíve képviseltette magát a koncerten...
Charlie koncert "Mindenki valakié" nélkül???
- Asterix
- Globális Moderátor
Nekem a keverés nem tetszett. Az ének alig volt érthető, a szaxofont alig hallotam. Azt nagyon hiányoltam.
- Sztifler0301
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 68
- Hangszer: Yamaha Tyros5, Korg TR.
- Adott köszönetek: : 494 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
- Kapcsolat:
Apropó hangosítás, koncert keverés...
Fiatal főiskolás koromban, diákmunka gyanánt páran elszegődtünk a Kandó Kálmán koliból a Back II Black stage-ba hétvégi melóra. Volt pár koncert, egyetemi bál. Én nagyon zöldfülű voltam, és nagyon nem hallottam még akkor a dolgokat úgy, ahogy most hallom. Közgáz Gólyabál volt, fellépők: United, Zanzibár és Back II Black. (eleve a hangosító cég a dobosé, Glatz Gáboré és a gitárosé (nevét nem tudom) volt) Full NEXO cuccok úgy 2-3 kamionra való, meg pár RCF SUB és Top. Amikor a Mekibe és a Burgerban 100-200 Forintos órabérek voltak valamely diákmelós szövetkezet által, Gabiék már akkor 7000-et fizettek egy éjszakára egy "STAGE-HAND"nek (engem is ennek neveztek. Sokszor szem és fültanúja voltam a szakmai vitáknak (hangmérnökök és tulajdonosok), hogy melyik a legjobb, és melyik a legrosszabb banda élőben, stb... Bikini abszolút toplistás volt a minőségben, velük mindig jó volt melózni. Republikot nem szerették, örökké panaszkodtak, soha semmi nem szólt jól. (ez kb 2000-es évek eleje.)
Egy másik élő koncertes tapasztalatom vagy a Rióban, vagy a Zöld Pardonban volt... Nem tudom, hogy melyik melyik, de az a hely, amely a Szabadság híd déli részén van a budai hídfőnél. Ott rendszeresen voltak élőzenés koncertek. Crystal koncert - Kasza klán és Lajtai Kati élőben nyomták. Kasza Tibi két szám között állandóan utasításokat adott a hangmérnöknek, hogy miből mennyit és hova, stb... A fél koncert ezzel ment el, hogy állítgatták a motyót! Még akkor sem igazán hallottam jól a dolgokat, de nekem amúgy tetszett, Kati csinos volt, és még autogramot is sikerült kunyerálnom tőle.
Egy biztos: egy jó iskola, hogy ha egy érdeklődő be tud kerülni egy ilyen helyre, és tanulni dolgokat a hozzáértőktől.
Fiatal főiskolás koromban, diákmunka gyanánt páran elszegődtünk a Kandó Kálmán koliból a Back II Black stage-ba hétvégi melóra. Volt pár koncert, egyetemi bál. Én nagyon zöldfülű voltam, és nagyon nem hallottam még akkor a dolgokat úgy, ahogy most hallom. Közgáz Gólyabál volt, fellépők: United, Zanzibár és Back II Black. (eleve a hangosító cég a dobosé, Glatz Gáboré és a gitárosé (nevét nem tudom) volt) Full NEXO cuccok úgy 2-3 kamionra való, meg pár RCF SUB és Top. Amikor a Mekibe és a Burgerban 100-200 Forintos órabérek voltak valamely diákmelós szövetkezet által, Gabiék már akkor 7000-et fizettek egy éjszakára egy "STAGE-HAND"nek (engem is ennek neveztek. Sokszor szem és fültanúja voltam a szakmai vitáknak (hangmérnökök és tulajdonosok), hogy melyik a legjobb, és melyik a legrosszabb banda élőben, stb... Bikini abszolút toplistás volt a minőségben, velük mindig jó volt melózni. Republikot nem szerették, örökké panaszkodtak, soha semmi nem szólt jól. (ez kb 2000-es évek eleje.)
Egy másik élő koncertes tapasztalatom vagy a Rióban, vagy a Zöld Pardonban volt... Nem tudom, hogy melyik melyik, de az a hely, amely a Szabadság híd déli részén van a budai hídfőnél. Ott rendszeresen voltak élőzenés koncertek. Crystal koncert - Kasza klán és Lajtai Kati élőben nyomták. Kasza Tibi két szám között állandóan utasításokat adott a hangmérnöknek, hogy miből mennyit és hova, stb... A fél koncert ezzel ment el, hogy állítgatták a motyót! Még akkor sem igazán hallottam jól a dolgokat, de nekem amúgy tetszett, Kati csinos volt, és még autogramot is sikerült kunyerálnom tőle.
Egy biztos: egy jó iskola, hogy ha egy érdeklődő be tud kerülni egy ilyen helyre, és tanulni dolgokat a hozzáértőktől.
- tacso
- VIP
- Kapcsolat:
Ennél csak az mégjobb, ha egy jó stúdióba kerülsz be valami jó szaki mellé. Régen simán be lehetett kéredzkedni, nem volt gond. Manapság nem tudom...
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 566
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Rossz helyen álltál. A keverőpult előtt nagyrészt jól szólt minden. Azért nagyrészt, mert volt, amikor tényleg kevés volt az ének. A szaxofonos meg alig játszott. Vagy három számot nyomott.Asterix írta:Nekem a keverés nem tetszett. Az ének alig volt érthető, a szaxofont alig hallotam. Azt nagyon hiányoltam.