|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- BodziLalikirály
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 13
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Sziasztok!
Kipróbáltunk pár programot tegnap a midi felvétel készítéséhez.
Sikerült is a Cubase-el és a Sekajuval is. Mindkettő tökéletesen teszi a dolgát. Majd a tulajdonosa eldönti melyik kézreállóbb neki.....
Így a korábbi kérdésem első része megoldódott.
Az, hogy a laptopot miként lehetne synth-modul (audio modul)-ként használni, még mindig nem megy.......
A midi lejátszásnál a bassmidi és a VirtualMidiSynth is megszólaltatja a soundfonton keresztül a zenét, de az átfűzés, hogy a hangszer álltal kiküldött (és a midifelvevővel tökéletesen felvett) 16 track (de igazából egyik sem) nem jut el a megszólaltató eszközig..... Ez (mint előzőleg írtam is) korábban már a MidiLoop nevű programmal nekem már egyszer működött sok-sok évvel ezelőtt, de most nem boldogulok..... Lehet kihagyok valami?
No majd előkeresem a régi programjaimat és leírásaimat is ha lesz időm ........
Ha sikerült, megosztom a megoldást!
Kipróbáltunk pár programot tegnap a midi felvétel készítéséhez.
Sikerült is a Cubase-el és a Sekajuval is. Mindkettő tökéletesen teszi a dolgát. Majd a tulajdonosa eldönti melyik kézreállóbb neki.....
Így a korábbi kérdésem első része megoldódott.
Az, hogy a laptopot miként lehetne synth-modul (audio modul)-ként használni, még mindig nem megy.......
A midi lejátszásnál a bassmidi és a VirtualMidiSynth is megszólaltatja a soundfonton keresztül a zenét, de az átfűzés, hogy a hangszer álltal kiküldött (és a midifelvevővel tökéletesen felvett) 16 track (de igazából egyik sem) nem jut el a megszólaltató eszközig..... Ez (mint előzőleg írtam is) korábban már a MidiLoop nevű programmal nekem már egyszer működött sok-sok évvel ezelőtt, de most nem boldogulok..... Lehet kihagyok valami?
No majd előkeresem a régi programjaimat és leírásaimat is ha lesz időm ........
Ha sikerült, megosztom a megoldást!
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 149
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Egy kérdés:
Cakewalk-nál lehet billentyűzetkiosztást csinálni különböző menüpontokra?
Pl az EDIT menü Slide-át szeretném ha egy billentyűvel előhívható lenne!
Cakewalk-nál lehet billentyűzetkiosztást csinálni különböző menüpontokra?
Pl az EDIT menü Slide-át szeretném ha egy billentyűvel előhívható lenne!
- Admin
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Ketron SD2, E-MU XBoard 61, Aria Excel
- Adott köszönetek: : 617 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1493 alkalommal
- Kapcsolat:
@---Qgli---, elvileg így lehet, de nekem most nincs telepítve, nem tudom ellenőrizni:
To search for key bindings
1.
Go to Edit > Preferences > Customization - Keyboard Shortcuts.
2.
In the Search box, type the text you want to search for.
To search for key bindings
1.
Go to Edit > Preferences > Customization - Keyboard Shortcuts.
2.
In the Search box, type the text you want to search for.
A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne...
-
HajnaliK
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Audya5
Sziasztok, egy kész midifile első 10 ütemét milyen progival tudom kivágni? Ami kezdők számára is átlátható. Ha magyar az még jobb lenne.
Köszi
Köszi
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
-
HajnaliK
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Audya5
Power: Ezzel a progival sikerült letörölnöm a dal számomra felesleges bevezetőjét de meg is változott a midi többi része is. Hogyan kellene akkor eljárni? köszi
-
Verklis
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg Pa50sd, Korg Pa600
- Adott köszönetek: : 37 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 38 alkalommal
"Hogyan kellene akkor eljárni?"
Egyetértek "powersparc" válaszával. Ha azt szeretted volna kérdezni, amire én gondolok, akkor talán segítség, amit írok!
Lehet, hogy csak egy periódussal rövidebb bevezetést szeretnél? Az általában 8 ütem. Én ezt Korg szintetizátoromon úgy vágnám ki, hogy nem az első 10 ütemet, hanem:
- A 3-10-ig ütemet vágnám ki, meghagyva az első kettőt azért, amit "powersparc" is írt.
- De ha olyan a bevezető, hogy 16 ütem (ilyen a legtöbb, amikor 8+8, aminek az első fele hasonló, csak a második fele más) akkor inkább az első periódus 4. üteme után vágnék ki 8-at. Főleg, ha nem egyre, hanem esetleg felütésre kezdődik a zene. (A legtöbb általam átszerkesztett midinél az első periódus első 4 üteme után a második periódus második 4 üteme teljesen jól öszeáll így.)
Általában a fő szerkesztést hangszeren végzem, számítógéppel inkább csak azokat a javításokat, amiket a hangszeren nem tudtam megoldani, de gondolom számítógépen is lehet úgy kivágni, ahogy írtam.
Egyetértek "powersparc" válaszával. Ha azt szeretted volna kérdezni, amire én gondolok, akkor talán segítség, amit írok!
Lehet, hogy csak egy periódussal rövidebb bevezetést szeretnél? Az általában 8 ütem. Én ezt Korg szintetizátoromon úgy vágnám ki, hogy nem az első 10 ütemet, hanem:
- A 3-10-ig ütemet vágnám ki, meghagyva az első kettőt azért, amit "powersparc" is írt.
- De ha olyan a bevezető, hogy 16 ütem (ilyen a legtöbb, amikor 8+8, aminek az első fele hasonló, csak a második fele más) akkor inkább az első periódus 4. üteme után vágnék ki 8-at. Főleg, ha nem egyre, hanem esetleg felütésre kezdődik a zene. (A legtöbb általam átszerkesztett midinél az első periódus első 4 üteme után a második periódus második 4 üteme teljesen jól öszeáll így.)
Általában a fő szerkesztést hangszeren végzem, számítógéppel inkább csak azokat a javításokat, amiket a hangszeren nem tudtam megoldani, de gondolom számítógépen is lehet úgy kivágni, ahogy írtam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Verklis 2020.03.07. 14:31-kor.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 53
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Én a következőképpen szoktam eljárni ilyen esetekben:
Yamaha XG Works programot használok.
A NOTE üzeneteken kívül mindent az 1. ütembe teszek. (Általában ez ott szokott lenni. Néha átnyúlik a 2. ütemre, akkor azt áthelyezem az 1. ütembe. A sorrendre érdemes odafigyelni!!!)
Ezután megnézem a Master tracket. A tempó beállításokat ellenőrzöm. Ha csak az 1. ütemben van tempó megadva, akkor nincs gond. Ha azonban több helyen van a dalban tempóváltás, akkor, utólagosan állítanom kell majd a tempón, mert annyi ütemmel el fog csúszni a tempóváltás, amennyi ütemet a dalból kivágok. A Master track tempó üzeneteit az XG Works nem vágja automatikusan. Vagy csak én nem jöttem rá, hogy kellene beállítani.
Ezután összes sáv kijelöl, majd kivág. A megmaradt 2 rész, az 1. ütem és a többi összeillesztés. És kész.
Ezt leírni sokkal tovább tartott, mint megcsinálni...
Yamaha XG Works programot használok.
A NOTE üzeneteken kívül mindent az 1. ütembe teszek. (Általában ez ott szokott lenni. Néha átnyúlik a 2. ütemre, akkor azt áthelyezem az 1. ütembe. A sorrendre érdemes odafigyelni!!!)
Ezután megnézem a Master tracket. A tempó beállításokat ellenőrzöm. Ha csak az 1. ütemben van tempó megadva, akkor nincs gond. Ha azonban több helyen van a dalban tempóváltás, akkor, utólagosan állítanom kell majd a tempón, mert annyi ütemmel el fog csúszni a tempóváltás, amennyi ütemet a dalból kivágok. A Master track tempó üzeneteit az XG Works nem vágja automatikusan. Vagy csak én nem jöttem rá, hogy kellene beállítani.
Ezután összes sáv kijelöl, majd kivág. A megmaradt 2 rész, az 1. ütem és a többi összeillesztés. És kész.
Ezt leírni sokkal tovább tartott, mint megcsinálni...
-
Trebor
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Tyros4
- Adott köszönetek: : 247 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 223 alkalommal
Sziasztok!
Cakewalk-ban szeretnék csinálni egy kitartott, de lecsengő hangot. (Decrescendo)
Ezen a felületen jó helyen járok? Mert az Istenért nem tudom lehúzni a végét.
Mi a menete ebben a programban?
előre is köszönöm!
[attachment=0]IMG_20200406_163542.jpg[/attachment]
Cakewalk-ban szeretnék csinálni egy kitartott, de lecsengő hangot. (Decrescendo)
Ezen a felületen jó helyen járok? Mert az Istenért nem tudom lehúzni a végét.
Mi a menete ebben a programban?
előre is köszönöm!
[attachment=0]IMG_20200406_163542.jpg[/attachment]
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Bár fogalmam sincs ehhez a programhoz, de szerintem az alsó résznél kell tudni "rajzoljál" egy lejtős vonalat a kívánt hangjegy alá, ami szerintem lesz az expression 011-es kontroller és így fogja kiadni neked a kívánt decrescendo-t.....