|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Személyes (zene/zenész) kedvencem
Moderátor: Moderátorok
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 46
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Bubamara
- Adminisztrátor
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Re: Személyes (zene/zenész) kedvencem
Elég érdekes kis videó
Egy stil a Ketron Audyán és Korg Pa3x-en keresztül szerintem meg állja a helyét mind2 de azért ........
[BBvideo 425,350][/BBvideo]
Egy stil a Ketron Audyán és Korg Pa3x-en keresztül szerintem meg állja a helyét mind2 de azért ........
[BBvideo 425,350][/BBvideo]
Ricsike
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 32
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Hát igen, az Audya ha őszinték akarunk lenni, magasabb jelszinttel lett felvéve. Így egy kicsit csalóka az összehasonlítás.
Ráadásul az arányok sem egyformán vannak beállítva. Az Audyán irreálisan ki van emelve a dob, így eleve dinamikusabbnak hallatszik.
A Korgnál az arányok szerintem jobbak, de kevésbé dinamikus, az előbbi két okból kifolyólag.
De majd fülesben is meghallgatom, mert most csak egy gagyi hangfalon hallgattam. Akkor a hangszínek jobban ki fognak jönni.
De szerintem ez a video nem egy korrekt összehasonlitás.
Ráadásul az arányok sem egyformán vannak beállítva. Az Audyán irreálisan ki van emelve a dob, így eleve dinamikusabbnak hallatszik.
A Korgnál az arányok szerintem jobbak, de kevésbé dinamikus, az előbbi két okból kifolyólag.
De majd fülesben is meghallgatom, mert most csak egy gagyi hangfalon hallgattam. Akkor a hangszínek jobban ki fognak jönni.
De szerintem ez a video nem egy korrekt összehasonlitás.
Üdv.: Apelláta
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Hát nem tudom, valószínű igazad van bár nekem nagyon bejönnek az audya stílusai de szerintem a korghozz meg több cucc van :/ am az audyában csak dobok van hangszinek is wav alapúak?
Ricsike
- Bubamara
- Adminisztrátor
Ezért írtam én egy másik topicban, hogy az összehasonlításnak nem alapja a videómegosztókról meg egyéb helyekről letöltögetett x minőségű felvételek kagylózása.
Tessék bedugni a Dynaccordba 1-1 szabad sztereó csatornára szükség szerint beállítani a jelszinteket és hadd szóljon. Ott megmutatja a két hangszer közötti különbséget a füled.
Tessék bedugni a Dynaccordba 1-1 szabad sztereó csatornára szükség szerint beállítani a jelszinteket és hadd szóljon. Ott megmutatja a két hangszer közötti különbséget a füled.
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Nekem a Pa2x-el volt egy cuccon az Audya. Toronymagasan verte az Audya a Korgot. És az audió stílusok veszettül jók. Nem csak a dob, hanem a basszus, gitár, zongora, pilinszka is lehet audió alapú.
A többi nem olyan nagy durranás már a Korghoz képest.
Viszont nem kell egy csomó stílust összeszedni, mert kiválasztasz egy dobot, hozzá egy basszust, a dobon kívül a basszus, a gitár, stb audió sávját a stílus leállítása nélkül tudod váltani. Így pillanatok alatt, menet közben teljesen más stílust kreálhatsz az eredeti stílusból. Stílusjátékban az Audya egy teljesen új kategóriát alkotott. Nem nagyon lehet és nem is érdemes a többi hangszerrel összehasonlítani. Ha ehhez a hangszerhez a Korg csinálná a szoftot, akkor verhetetlen hangszer lenne. Így sajnos nem az....
A többi nem olyan nagy durranás már a Korghoz képest.
Viszont nem kell egy csomó stílust összeszedni, mert kiválasztasz egy dobot, hozzá egy basszust, a dobon kívül a basszus, a gitár, stb audió sávját a stílus leállítása nélkül tudod váltani. Így pillanatok alatt, menet közben teljesen más stílust kreálhatsz az eredeti stílusból. Stílusjátékban az Audya egy teljesen új kategóriát alkotott. Nem nagyon lehet és nem is érdemes a többi hangszerrel összehasonlítani. Ha ehhez a hangszerhez a Korg csinálná a szoftot, akkor verhetetlen hangszer lenne. Így sajnos nem az....
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 32
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Meghallgatva fülesben, tovább erősödött bennem az összehasonlítás komolytalansága. (Bocsi Viskib, ez nem neked szól, hanem a videó készítőjének.)
1. Eltérő jelszint a két hangszer felvételekor.
2. Az Audya jobban (és szerintem eltúlzottan) kiemelt dobjai a Pa3-hoz képest, és e miatt dinamikusabb Audya hangzás. Ettől függetlenül tetszenek a dobhangszínek...
3. ...kivéve az Audya első variációja alatti káva hangszínt. Az nagyon gyatra. De biztos vagyok, hogy ennél jobb is van a hangszerbe.
4. Míg az Audyánál a kíséretben két jól kivehető gitár és egy strings szól, addig a Pa3-nál csak egy csenevész gitár szerű hang szól minden egyre. Akkor hol van az azonos stílus? Hiszen a Korgnál nincs meg minden sáv? Ráadásul az az egy gitár szerű hang is egy f.s. Gondolom senki sem hiszi el, hogy egy Pa3 ennyire futja. Ezt bizton állítom, hogy szintén nem a hangszer hibája.
Ezek egytől-egyig nem a hangszerek, hanem mind a demonstrátor számlájára írható hibák, amik lehetnek szándékos eredetűek, de lehet csak pusztán felületesség következményei. Bár annyira feltűnő és egyértelmű bakik, hogy számomra egyértelmű az oka. Ez a videó nem tükrözi a hangszerek valós képességeit, és itt nem a valós képességeik alapján hallható gyengébbnek a Korg hangzása. Mert el kell ismerni, hogy az a gyengébb ezen a videón. Ettől még persze lehet, hogy egy korrekt összehasonlítást követően hangzásban számomra is az Audya jönne ki győztesen, mert tényleg jó hangszer. Csak én is Bubával értek egyet.
1. Eltérő jelszint a két hangszer felvételekor.
2. Az Audya jobban (és szerintem eltúlzottan) kiemelt dobjai a Pa3-hoz képest, és e miatt dinamikusabb Audya hangzás. Ettől függetlenül tetszenek a dobhangszínek...
3. ...kivéve az Audya első variációja alatti káva hangszínt. Az nagyon gyatra. De biztos vagyok, hogy ennél jobb is van a hangszerbe.
4. Míg az Audyánál a kíséretben két jól kivehető gitár és egy strings szól, addig a Pa3-nál csak egy csenevész gitár szerű hang szól minden egyre. Akkor hol van az azonos stílus? Hiszen a Korgnál nincs meg minden sáv? Ráadásul az az egy gitár szerű hang is egy f.s. Gondolom senki sem hiszi el, hogy egy Pa3 ennyire futja. Ezt bizton állítom, hogy szintén nem a hangszer hibája.
Ezek egytől-egyig nem a hangszerek, hanem mind a demonstrátor számlájára írható hibák, amik lehetnek szándékos eredetűek, de lehet csak pusztán felületesség következményei. Bár annyira feltűnő és egyértelmű bakik, hogy számomra egyértelmű az oka. Ez a videó nem tükrözi a hangszerek valós képességeit, és itt nem a valós képességeik alapján hallható gyengébbnek a Korg hangzása. Mert el kell ismerni, hogy az a gyengébb ezen a videón. Ettől még persze lehet, hogy egy korrekt összehasonlítást követően hangzásban számomra is az Audya jönne ki győztesen, mert tényleg jó hangszer. Csak én is Bubával értek egyet.
Üdv.: Apelláta
- Bubamara
- Adminisztrátor
Egyébként ha a Ketron komolyan gondolná az Audiát, már pedig minden érdeke azt diktálja, hogy vegye komolyan azt a hangszert amelyből profitálni akar, elkészíttethetné a korggal, a szoftot vasra. Hiszen a Korg-nak sem jelentett problémát a pa1xpro bevezetésekor, hogy egy másik gyártó énekeffektjét építette be a hangszerbe. Csak az a kérdés, hogy a Korg-nak lenne e ilyen irányú akusztikus megszólalásra építkező hangszerben tapasztalata. Az biztos, hogy sokkal nagyobb fejlesztő csapata és sokkal több pénze van a fejlesztésekre. Azonban az audia egy új út a hangszerek terén, a technológia talán 3-5 év elteltével standard lesz a többi arranger gyártó felső kategóriás hangszere esetében is. Feltéve, hogy járható út és nem zsákutcába visz, vagy oldalág a hangszerfejlesztés fáján.
Kicsit bizonytalan vagyok ebben a kérdésben. Hiszen már talán közel 5 éve piacon van. Az első évet ne vegyük figyelembe, mert más gyártóknál is eltekintünk nagyvonalúan a gyermekbetegségektől. De mára már hibátlan összefogott, kiegyensúlyozott szerszámként kellene tennie a dolgát. Arrangerként és playerként amire ezeket szánják és gyártják, a vendéglátó és szórakoztató zenében. Bár ha hajlandó lenne újra zenélni a közép európai zenésztársadalom a songok és mp3 alapok helyett, akkor ideálisabb hangszer aligha akadna. (De most ne kanyarodjunk el ebbe az irányba, mert akkor mesét írok reggelig.) Az azért nem nyugtat meg, hogy csak gigamunkával lehet a songplay módban a stílusjátszóhoz hasonló hangzást elérni, az pedig kifejezetten aggaszt, hogy az ismeretségi körömben legalább két darab úgy fagyott le, (egy Magyarországon egy pedig felvidéken) hogy fel sem állt többé a szervizbe szállításig.
Kicsit bizonytalan vagyok ebben a kérdésben. Hiszen már talán közel 5 éve piacon van. Az első évet ne vegyük figyelembe, mert más gyártóknál is eltekintünk nagyvonalúan a gyermekbetegségektől. De mára már hibátlan összefogott, kiegyensúlyozott szerszámként kellene tennie a dolgát. Arrangerként és playerként amire ezeket szánják és gyártják, a vendéglátó és szórakoztató zenében. Bár ha hajlandó lenne újra zenélni a közép európai zenésztársadalom a songok és mp3 alapok helyett, akkor ideálisabb hangszer aligha akadna. (De most ne kanyarodjunk el ebbe az irányba, mert akkor mesét írok reggelig.) Az azért nem nyugtat meg, hogy csak gigamunkával lehet a songplay módban a stílusjátszóhoz hasonló hangzást elérni, az pedig kifejezetten aggaszt, hogy az ismeretségi körömben legalább két darab úgy fagyott le, (egy Magyarországon egy pedig felvidéken) hogy fel sem állt többé a szervizbe szállításig.
Buba