|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron stílusok, hangszínek - Kérések
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 974 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2461 alkalommal
Re: Ketron stílusok, hangszínek - Kérések
Én nem degradálnám le ennyire az arrangeres játékot. Nem rossz az. Egy átlagos standard nótát jól elelehet játszani arrangerrel. Én például az Autumn Leaves-et ,vagy a Fly me to the moon-t nem játszanám alappal. Olyan jó swing stílusok vannak a hangszerekben, hogy azokkal ele lehet játszani és hogyha megunom a Fly me to the mooon-t swinggel, akkor játszom bossa-val. Hol így hol úgy mindig az adott hangulatomhoz választom a stílust. A másik dolog, amiért szeretem a stílust, hogy nincs megkötve, hogy hány versszakkal énekelem és hány kör impro megy a dalba. Annyi kör megy amennyihez kedvem van.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal
Korg hangszer esetében annyi markert teszel a midibe, amennyit akarsz, így mindent tetszőleges sorrendben és tetszőleges számban ismételhetsz... Yamaha esetében ez csak 4 db...---Qgli--- írta:A másik dolog, amiért szeretem a stílust, hogy nincs megkötve, hogy hány versszakkal énekelem és hány kör impro megy a dalba. Annyi kör megy amennyihez kedvem van.
- vigo01
- VIP
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Rám épp a minap mondott az egyik gitáros kolléga olyat, hogy hallja, hogy mp3 alapokra játszok rá és egész jól szól az alap. audya-val játszottam, ráhagytam. Mi lenne ha tényleg megírnám előre? Ehez külön tanfolyamra kellene járnom. de érdekelne az alapokat használó kollégák tapasztalata.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára vigo01 2015.08.16. 11:17-kor.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- vigo01
- VIP
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Qgli a Billie Jean-hoz van jó stílusod? 
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Tomi, mennyi idő alatt készítetted el a Hungaropart patternt? Ha jól emlékszem 2 hét. Csak ott nem 1 dalt tudsz ráhúzni, hanem sokat. Igazad van, nem autót vezetni nehéz, hanem autót építeni. De akkor az igazi elismerést adjuk át a mérnök uraknak

- ---Qgli---
- VIP
Nincs. Alapot csináltam hozzá, de annyira nem áll jól az én hangommal, hogy fölöslegesen kínlódtam vele.vigo01 írta:Qgli a Billie Jean-hoz van jó stílusod?
De én a harmóniákat is az imprivzációhoz képest fogom.Asterix írta:Korg hangszer esetében annyi markert teszel a midibe, amennyit akarsz, így mindent tetszőleges sorrendben és tetszőleges számban ismételhetsz
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal
Ebben az esetben kicsit hosszabb lesz a midi, ha minden harmónia variációra meg kell csinálnod az egyes részeket...---Qgli--- írta:De én a harmóniákat is az imprivzációhoz képest fogom.
- ---Qgli---
- VIP
Hát ez így számomra megoldhatatlan, mert a pillanat tört része alatt gondolon ki - a dallamtól függően, hogy éppen ott ( pl. ) Dm75b, D9b vagy Dm11 lesz a harmónia. Ezért nekem sokkal egyszerűbb az automata stílus.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ez valóban nagyon használható dolog lehet, ha láncokat raksz össze realtime.
Buba