Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Zene- és hangszerkesztés, szoftverek

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Zene- és hangszerkesztés, szoftverek

Hozzászólás: # 11374Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.02.22. 10:23

Ez nem éppen egy Trance zene. Bár nincs agyon fillezve. De csak a gyári Samplerek vannak benne.

________________________________________________________________________________________

Ez viszont mind külső sample :

_______________________________________________________________________________________

Nem tudom én akkor is szeretem a Reason -t .. Könnyen kezelhető még ha nem is TOP-10 -es program.
Tudom hogy rengeteg jobb és szebben szóló program van, de pont ez az, hogy míg Reason -al egy zene Max 2 nap, addig a többivel lehet kicsit több.
Minél több lehetőséget rejt valami annál inkább hajlamosabbak vagyunk mélyebbre ásni magunkat a tökéletesség érdekében.
Pedig az egyszerű megoldások is lehetnek jók.

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 23
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 11411Hozzászólás Gyuley
2013.02.23. 08:15

Nem mondta senki hogy rossz a Reason, persze kérdés hogy mire is kell egy adott szoftver, de ezt azért nem mondanám hogy egyszerű lenne a kezelése, bár kétségtelen hogy vannak összetettebb szoftverek is!
Én pl: a Cubase-t használom, mert én ezt szoktam meg, és nem mondom hogy ez a legjobb, inkább azt hogy az egyik legjobb DAW a sok közül, arról nem is beszélve, hogy szinte az összes létező Vsti-t kezelni tudja(ez az oka hogy léteik MAC-en is már), valamint audio, midi, és Vsti sávot egyszerre egy projekten belül használhatunk gond nélkül!
Kétségtelen, elég összetett maga a program, de nem is létezik olyan zenei projekt, amit nem lehetne vele megvalósítani kompromisszumok nélkül(persze ha harveresen fel vagyunk szerelkezve)!

A lényeg, mindenki azt használja, amelyik neki tetszik, és a legjobban kézreáll,vagy könnyen kezelhető a számára, de előtte ki kell próbálni mindegyiket, hogy legyen egy kis rálátása, akkor lehet igazán objektíven dönteni, és ettől még egyik DAW sem lesz jobb vagy rosszabb, inkább egyéni kérdés ez is, kinek a pap, kinek a paplan ;)

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 11419Hozzászólás viskib
2013.02.23. 10:27

Gyuley-el értek egyet attól függ az egész dolog milyen zenész szeretne vele készíteni az ember és mire van jobb rálátása, de erről írtam már egy kis hozzá szólást aszem ;)

Ricsike

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 11829Hozzászólás vili2105
2013.03.01. 13:44

Szerintem számítógépen talán a legjobb párosítás a Cubase+Hypersonic, vagy a cubase 5-ben már benne levő halion.
Szerintem ez az alap, ha nincs az embernek egy drága hangszere. És persze innen bővíthető mindenféle mással ( pl.:Addictive drum, ezdrummer, real guitar, saxlab, native instruments stb.)

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 11832Hozzászólás Gyuley
2013.03.01. 14:08

Fogalmazzunk úgy inkább hogy PC-n ez az "egyik" legjobb DAW, de azért vannak még azonos kaliberűek PC-re, és MAC-re is, itt a "kinek mi jön be" a kulcs mondat! ;)
A halion nekem nem jön be, de vannak benne jó dolgok is, én inkább külső VSTi-ket használok, de abból sem sokat, mert a hangszeremen a dobot, bassust néha, és gitárt, zongorát kell helyettesíteni általában, a többi használható, és készen van! ;)

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 11833Hozzászólás vili2105
2013.03.01. 14:18

Hát nem csodálom hogy nem tetszik az s900-as mellett a halion, ezért mondtam, hogy akinek nincs drága hangszere.
A "legjobb" jelző pedig szerintem. Én ezzel ismerkedek, ezt a daw-ot szeretném kiismerni, mivel hogy összességében az egyik legjobb daw (természetesen a pro tools veri audioban, csak annak meg a midirésze túl bonyolult, nem olyan jó mint a cubase a "nagyok" szerint)
De ez csak szubjektív vélemény, erről nem szeretnék vitatkozni.
Kinek az Audi, kinek a Merci, kinek a Lada, vagy a Trabant. :) :777

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 11835Hozzászólás Gyuley
2013.03.01. 14:27

Nekem azért jó a Cubase, mert már a sx3-at használtam előtte, és a magyar volt, így azt tanultam meg!
Kicsit bonyolult volt eleinte, de nincs olyan dolog amit ne lehetne megvalósítani vele, persze külső plugin-ek segítségével!
Még az a jó, hogy a legnagyobb problémánk válsztási lehetőségek tömkelege, a sok kiváló zenei munkaállomás között ;)
Egyébként én maradok a jól bevált Suzuki-nál, amíg nem tudok fenntartani valami nagy amcsi szörnyeteget :D

vberco
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Roland GW 8
Adott köszönetek: : 27 alkalommal
Kapott köszönetek: : 65 alkalommal

Hozzászólás: # 12428Hozzászólás vberco
2013.03.15. 09:34

Sziasztok!!!! Van egy pár Yamaha stílusom és át szeretném konvertálni GW8-ra, melyik progival lehetne ezt megcsinálni? Próbáltam style works-el de nem nagyon szól jól. Mondjuk nincs benne a GW8 de akkor melyik hangszert válasszam?

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 12432Hozzászólás beejaybudai
2013.03.15. 10:32

Szia!

Innen letöltheted a Style Works XT-t GW-8 Patch-el.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 13818Hozzászólás beejaybudai
2013.04.18. 22:37

Most próbáltam ki ezt a cuccot!
Eszméletlen, hogy egy telefonnal mit meg nem lehet már csinálni...
Úgy látszik, már nem csak az iPad-ek és iPhone-ok kiváltsága a jó minőségű zenei használhatóság.
Nekem egy Samsung Galaxy SII-vel tökéletesen működik az alkalmazás.
Nem azt mondom, hogy ezentúl a telefonomon készítem a zenéim, de azért el lehet vele szórakozni... 8-)

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Új hozzászólás