Hangszer vs. hangszer?
Örök kérdés melyik a jobb?
Az a kérdés először is ki mire használja....
Én végig jártam a ranglétrát,megfizettem a tanulópénzt.
Szerintem a most piacon lévő hangszerek közül ár - érték arányban a legjobban megszólaló és technikailag legjobb hangszer az a KORG Pa2X Pro!!!
Persze a KETRON SD sorozat gyárilag sokkal jobban megszólal bármely gyári KORG-nál.Hangsúlyozom "gyári".
De amiben a KORG profi az a sampler-ezhetősége,és így gyakorlatilag a hangszín készlete egyenlő a végtelennel.....Ha ügyes vagy és persze idő milliomos akkor egy KORG-al sokkal de sokkal jobb hangszíneket tudsz csinálni mint amit az KETRON SD sorozat alapból hoz.Bár az alapból úgy megszólal hogy csak tekinget az ember....
Jól csinálta Asteix amikor egy KORG PA2X Pro-t össze midizett egy KETRON SD1-el.A két hangszer szerintem tökéletesen kiegészítette egymást......De erről Ő tudna mesélni.
A KETRON SD1 egy öreg hangszer gyengébb technikával.De a hangja brutálisan jó!!!Hátránya a kezelhetősége,bár aki meg tudja szokni az biztos boldogul vele,de a mai sliderek,érintőképernyős hangszerek világához technikailag le van maradva.Aki stílussal játszik és keveset midizik annak tökéletes választás,abban "alapból"verhetetlen,persze be lehet állítani egy Korgot is úgy de sok-sok idő!!!Viszont a Korg egy gyorsabb technikailag nagyon jó,zenészt segítő beállítások sokaságával bíró hangszer...
Hangsúlyozom nekem ezek a dolgok jöttek le a próbálgatásokkal."De nem vagyunk egyformák......
Tudom az előzőekben istenítettem a Roland E-80 és G-70 hangszereit is.Annyi a vélemény válltozásom róluk,hogy technikailag egy könnyen kezelhető szerkeszthető gépek,de hangzásilag nekem a KETRON és a KORG-hoz képest alul maradnak...bárhogy is szerkesztgeti az ember őket...Nekem ez jött le...