A hangszeren készíted a stílusokat? Vagy valamilyen külső programmal? Vagy mi a menete? Írnál róla pár gondolatot?beejaybudai írta: ↑2021.10.06. 08:15Sziasztok!
Mint azt már néhányan tudjátok, néhány hete meglett a 2008 óta szolgálatot teljesítő Roland GW-8 hangszerem utódja, mégpedig egy Casio MZ-X 500 (még a GW-8 is megvan, de valószínűleg a közel jövőben eladásra fogom kínálni).
Most, hogy sikerült kialakítanom egy kis házi stúdiót, készítettem pár demó felvételt a Casio-val:
Minden saját szerkesztésű a felvételeken, a stílusok a hangszínek és effektek is. Ezek nem audió stílusok, hanem sima midi alapúak, csupán a dob szettek tartalmaznak audió hangmintákat (pl. lábdob, cinek, taps). A hangszínek gyáriak, csak át szerkesztettem és effekteztem őket.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Így szól az én hangszerem
Moderátor: Moderátorok
-
HunHyper
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: Így szól az én hangszerem
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Igen, a hangszeren készült minden, a számítógép csak a videó felvételhez kellett. Tulajdonképpen a Terminator 2 stílusát kivéve mindegyik valami gyári stílus áthangszerelt, átszerkesztett változata. A hangszer saját stílus szerkesztőjével csináltam, semmi extra. Egyedül a dob egyedi, azt úgy csináltam, hogy létre hoztam saját dob szetteket, amelyekbe sampler mintákat töltöttem be (pl. lábdob, pergő, taps, nyitott lábcin) és utána ezeket a dob szetteket használtam a stílusoknál. Szóval gyakorlatilag midi alapú az egész, csak néhány külső hangmintával.
A szinti hangszínek és effektek mind gyáriak, csak kicsit át vannak tekergetve...
A szinti hangszínek és effektek mind gyáriak, csak kicsit át vannak tekergetve...
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
-
HunHyper
- VIP
Valamilyen saját formátumot használ a hangszer, vagy egyszerü midi sávok átnevezve?
Ha átneveznéd midire, akkor lehetne szerkeszteni mondjuk valamelyik DAW programban?
Jól szólnak amúgy tényleg...
Ha átneveznéd midire, akkor lehetne szerkeszteni mondjuk valamelyik DAW programban?
Jól szólnak amúgy tényleg...
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Saját fájl formátumot használ (mint minden más hangszer is), midi sávokat lehet importálni a style editorba, szóval gondolom visszafelé is működik, de még nem próbáltam...
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
-
HunHyper
- VIP
Na, akkor ebböl sem lesz Mc Hawer stílusom...

-
HunHyper
- VIP
Fogadjatok tőlem egy kis cincogást... Amatőr kezeimből és amatőr hangszálaimból erre futja jelenleg...
Pam, pam, pam...
Ketron SD9 - Almatomi Pop Swing stílusával
Korg Krome - Mark + Strings
Ének, ha annak lehet nevezni, egy 1979-es Rolandból szól
3+2 - A Trombitás (SD9 Cover by Roland)
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára HunHyper 2021.11.24. 06:31-kor.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Karesz!
Jobb egérgom - hivatkozás mentése más néven - útvonal megadása . mentés - fájlkezelőben megnyitás
Nálam műxik!
Jobb egérgom - hivatkozás mentése más néven - útvonal megadása . mentés - fájlkezelőben megnyitás
Nálam műxik!
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 58
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Egy kicsit én is dicsekedem, ha szabad.
A videóban a Pa4x-em hallható, némi samplinges anyaggal fűszerezve, aminek túlnyomó része saját gyártmány, valamint Revo dobkészlet, ami teljes egészében saját mintavételezés, és feldolgozás!
A basszer gyári minta, csak basszusgitár FX-el megtolva egy picit!
A dal alapja is teljes egészében saját munka
Revo dobkészletről a Youtube csatornámon van egy hoszabb videó, ha valakit esetleg mozgatna a dolog
A videóban a Pa4x-em hallható, némi samplinges anyaggal fűszerezve, aminek túlnyomó része saját gyártmány, valamint Revo dobkészlet, ami teljes egészében saját mintavételezés, és feldolgozás!
A basszer gyári minta, csak basszusgitár FX-el megtolva egy picit!
A dal alapja is teljes egészében saját munka
Revo dobkészletről a Youtube csatornámon van egy hoszabb videó, ha valakit esetleg mozgatna a dolog
- zajcsinalo
- VIP
- Hozzászólások a témában: 77
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 230 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 782 alkalommal
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Allen & Heath Qu-16, DBX DriveRack PA2, KV2 Audio KX1.5, Trevis Audio TA12P