|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 124
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 322
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Azért egyet tudni kell a MidJay-ekről, hogy ezek nem a stílusjátékra vannak kihegyezve. Arra ott vannak az Audya, SD-1, XD-9, stb hangszerek. Ez inkább egy multifunkciós lejátszó modul. Mivel itt érintőképernyőről beszélünk, ezért lehet, hogy már használhatóbb, mint az elődök voltak. Az elődök a katasztrófális kategóriába tartoztak a szoftver miatt. Itt még nem néztem át azt a nyúlfarknyi 18 oldalas leírást, amit volt pofájuk mellékelni egy fél millás cucchoz, de majd átnézem.---Qgli--- írta:Ebben MidJay-ben nekem egy dolog nagyon nem tetszik: Úgy vettem észre, hogy az Intro - Fill - Ending gombok az érintőkijelzőn vannak.... Ha ez tényleg így van, akkor az gáz, mert egy-két hónap alatt gallyra vágánám az érintőképernyőt.
Mindenesetre a KEtron mindig is híres volt arról, hogy gyakorlatilag a használhatatlanság határán van a gépkönyveinek a nagy része.
Röhej, hogy technikailag az elitben vannak, szoftveresen meg az indultak még kategóriában. De majd kiderül ....
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 69
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Ennek már hagyománya van itt, hogy marton nem tesz fel demokat. Kár erről vitázni, ő így határozott, ő dolga. Lehet, hogy most még nem szól úgy a gép ahogy elképzelné. 
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Én még igazi Ketron demonstrációt egy embertől hallottam csak, Almatomi-tól, ő mindent megmutatott amit mi kitaláltunk, vagy amire kíváncsiak voltunk, meg alapból amire nem is gondoltunk!
Egy Audya 4-et mutatott be, és nagyon meggyőző volt, sajnos sehol sincs igazán egy ilyen szintű bemutató a Ketron hangszerekről!
Marton!
Ezért kíváncsi mindenki arra, hogy mit is lehet kihozni ezekből a hangszerekből, és ezért noszogatnak sokan, hogy mutasd már be, mennyire is használható a gyakorlatban ez a hangszer, hogyan képes megszólalni ha egy kicsit megpiszkálod, és a negatív oldalait is prezentálhatnád, mert biztosan vannak olyan oldalai is!
Egy Audya 4-et mutatott be, és nagyon meggyőző volt, sajnos sehol sincs igazán egy ilyen szintű bemutató a Ketron hangszerekről!
Marton!
Ezért kíváncsi mindenki arra, hogy mit is lehet kihozni ezekből a hangszerekből, és ezért noszogatnak sokan, hogy mutasd már be, mennyire is használható a gyakorlatban ez a hangszer, hogyan képes megszólalni ha egy kicsit megpiszkálod, és a negatív oldalait is prezentálhatnád, mert biztosan vannak olyan oldalai is!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 322
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Ismerek jó pár Audyás kollégát, de olyat, aki prezentálni tudná, hogy valóban mit is nyújt egy Audya, olyat nem...

- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 334
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
Én is régóta szemezek a Ketronokkal, de valahogy nincsen kellőképpen megmutatva.
Szemezgetek a Midjay pro-val, de sehol egy videó ami lehetne akár némileg túlzás is.
Így igaz ahogy mondjátok, hogy AlmaTomi tud normális demót készíteni a hangszerrel.
Ne haragudj meg marton1974, de ha annyit megtennél, hogy vedd fel videóra, ahogy akár a demóját elindítod,
vagy egy bármilyen stílust bemutatsz, vagy egy általunk is ismert midit csak úgy nyersen demóznál, hidd el,
talán még meg is koronáznának itt sokan. Annyira értünk hozzá, hogy a gyári dolgaiból következtetéseket tudjunk levonni.
Én elhiszem, hogy neked van, nem kételkedem benne. Sok embert boldoggá tennél ...
A Ketronéknak egy bajuk van ( ami a kereskedelem egyik alapja ) a jó marketing hiánya. Nem is értem őket, mert ha nem bírnak a Ketronnal,
vagy arra fele ahol ők laknak nincs olyan szaki akivel komoly bemutatót lehetne készíteni, akkor miért nem keresik fel AlmaTomot, és egy pofátlanul
magas összegért felkérnék, hogy mutassa be a Ketronokat. Szerintem Tomi nem mondana nemet. Van az az összeg ...
A Ketronékat a Lionstracs-hez tudnám hasonlítani, mióta volt dolgom vele azóta az Olaszoknak nehezen tudok hinni. Majd egyszer ha kíváncsiak vagytok
elmesélem milyen kalandos úton kaptam meg a Mediastation-t.
Zoli
Szemezgetek a Midjay pro-val, de sehol egy videó ami lehetne akár némileg túlzás is.
Így igaz ahogy mondjátok, hogy AlmaTomi tud normális demót készíteni a hangszerrel.
Ne haragudj meg marton1974, de ha annyit megtennél, hogy vedd fel videóra, ahogy akár a demóját elindítod,
vagy egy bármilyen stílust bemutatsz, vagy egy általunk is ismert midit csak úgy nyersen demóznál, hidd el,
talán még meg is koronáznának itt sokan. Annyira értünk hozzá, hogy a gyári dolgaiból következtetéseket tudjunk levonni.
Én elhiszem, hogy neked van, nem kételkedem benne. Sok embert boldoggá tennél ...
A Ketronéknak egy bajuk van ( ami a kereskedelem egyik alapja ) a jó marketing hiánya. Nem is értem őket, mert ha nem bírnak a Ketronnal,
vagy arra fele ahol ők laknak nincs olyan szaki akivel komoly bemutatót lehetne készíteni, akkor miért nem keresik fel AlmaTomot, és egy pofátlanul
magas összegért felkérnék, hogy mutassa be a Ketronokat. Szerintem Tomi nem mondana nemet. Van az az összeg ...
A Ketronékat a Lionstracs-hez tudnám hasonlítani, mióta volt dolgom vele azóta az Olaszoknak nehezen tudok hinni. Majd egyszer ha kíváncsiak vagytok
elmesélem milyen kalandos úton kaptam meg a Mediastation-t.
Zoli
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Szerintem a ketronnak magyarország nem egy komoly felvevő piac, mert ha az lenne, más lenne a marketingje is irányubkban! De ez a megállapítás valamilyen szinten az összes hangszergyártóra igaz.
Nem vesz komolyan minket a ketron! Bizonyítja ezt az a hozzáállásuk is, hogy szinte semmiben nem segítenek.
Többször kerestem meg az amerikai, és az európai képviselet supportját szakmai kérdésekkel, de a központi ketron support, még csak válaszra se méltatott. Az olasz képviselet még csak,csak válaszolt, igaz több hetes késéssel, és többnyire semmitmondó válaszokkal.
A nemrég megjelent magyar disztributorról meg ne is beszéljünk. Van egy honlapja, minimális infóval, és árjegyzékkel. Régebben szerettem volna venni egy magyar nyelvű xd9 manualt a musickreativ-tól (akkor még nekem nem volt), adott is volna 12 ezer forintért
Hát nem lopta be magát a szivembe
Mert azt még megértem, hogy a ketron hangszerei és a kiegészítői annyi, amennyi,
de egy leírásért ennyit elkérni az szerintem durva......
Ha komolyan piacot szeretne itt a musickreativ, akkor neki kellene nagyobb, és szakmaibb marketinget folytatni!
Példáuk olyan bemutatókkal, demókkal, normális szakmai supporttal, amit mástól itt hiába várunk....
Nem vesz komolyan minket a ketron! Bizonyítja ezt az a hozzáállásuk is, hogy szinte semmiben nem segítenek.
Többször kerestem meg az amerikai, és az európai képviselet supportját szakmai kérdésekkel, de a központi ketron support, még csak válaszra se méltatott. Az olasz képviselet még csak,csak válaszolt, igaz több hetes késéssel, és többnyire semmitmondó válaszokkal.
A nemrég megjelent magyar disztributorról meg ne is beszéljünk. Van egy honlapja, minimális infóval, és árjegyzékkel. Régebben szerettem volna venni egy magyar nyelvű xd9 manualt a musickreativ-tól (akkor még nekem nem volt), adott is volna 12 ezer forintért
Mert azt még megértem, hogy a ketron hangszerei és a kiegészítői annyi, amennyi,
de egy leírásért ennyit elkérni az szerintem durva......
Ha komolyan piacot szeretne itt a musickreativ, akkor neki kellene nagyobb, és szakmaibb marketinget folytatni!
Példáuk olyan bemutatókkal, demókkal, normális szakmai supporttal, amit mástól itt hiába várunk....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára manyus 2014.01.07. 11:33-kor.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni Audya magyar felhasználói kézikönyvvel?
Természetesen nem várom el ingyen.
Üdv
Tudna nekem valaki segíteni Audya magyar felhasználói kézikönyvvel?
Természetesen nem várom el ingyen.
Üdv
Buba
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 433
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Szia Buba.
Nem lesz egyszerű beszerezni az Audya magyar gépkönyvét...Hívd fel Norbiékat,ő talán tud ebben segíteni.
Nem lesz egyszerű beszerezni az Audya magyar gépkönyvét...Hívd fel Norbiékat,ő talán tud ebben segíteni.
- manyus
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 226
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Csak üljél le elötte, nehogy hanyatt ess, amikor megmondja mennyiért tudja prezentálni.....