Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

czaga
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
Adott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 7801Hozzászólás czaga
2012.09.30. 22:58

Sziasztok!

Ismét nagy kérdésekkel fordulok felétek ;)
Elkezdtem a hangtechnika átszervezését aktív cuccokban gondolkodom lassan 3. hete, hogy a top-ok tekintetében a QSC mellet tettem le a voksomat ebbböl a K12-es jött be nekem, igaz néha bánom a tömege miatt, hogy nem a 10-es :) kellemes csalódásokat okozott viszont amikor a pár önmagabán megszolalt 1 félig nyitott helyen ahol a reflektáló felület maga a légtömeg volt. Most eladósorba került a teljes passzív rendszerem. A következő kérdéseim lennének:
A QSC-hez milyen keverőt ajánlanátok a forgalmazó a Yamahákat részesíti előnyben de minden külföldi oldalon ahol bérlésre adják ott Allen&Heat, Soundcraft, Mackie keverőkkel lehet bérelni igazán külföldi fórumokat sem találok ahol a téma szóba jönne, nekem most a méret is lényeges lenne és szeretnék bele egy alap FX-et is:)
A 2. kérdésem hozzá a mély, szinte mindenhol csak a K-sub és a KV 181-esel látom a K-sub még beleférne a tömege miattviszont a "nagy" tesó már több mint 40kg.
Hangosítókkal, és hagszoró javítókkal - gyártókkal beszélgettem és mindenki azon az oldalon van, hogy a legjobb a saját komplett rendszert megvenni mint különböző komponensekből építkezni; Ez azért került fel, hogy elkezdtem gondolkodni a K-12 & DB 15D-sub párosításon :)
ha tudtok segítsetek.

üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 7808Hozzászólás Apelláta
2012.10.01. 07:34

Szia Czaga!

Keverők terén én is az utóbbi három márkát javasolnám, és a Yamahát a legkevésbé.
Fx terén a Soundcraft Lexicon effektje a legjobb.

Üdv.: Apelláta

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 492
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 7831Hozzászólás Asterix
2012.10.01. 17:08

czaga írta:3. hete, hogy a top-ok tekintetében a QSC mellet tettem le a voksomat ebbböl a K12-es jött be nekem, igaz néha bánom a tömege miatt, hogy nem a 10-es :) kellemes csalódásokat okozott viszont amikor a pár önmagabán megszolalt 1 félig nyitott helyen ahol a reflektáló felület maga a légtömeg volt.
A QSC-hez milyen keverőt ajánlanátok a forgalmazó a Yamahákat részesíti előnyben...
Nem nagyon lehet tanácsot adni senkinek sem, mert mindenkinek más a "füle", más az ízlése. Itt a fórumon hosszú ideig téma volt a K12. Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy jó vélemény nem nagyon volt róla. Mi hallgattuk zenekari szinten is, demo cd-vel hangosítási körülmények között is és még az eladója is azt mondta, hogy tényleg nem jó. Jellegtelen hangja van, se igazi mély, se igazi magas. Neked mégis az tetszett meg. Magadnak vásárolod a cuccot, te fogod a legtöbbet hallgatni, neked kell, hogy megnyerje a tetszésed.
Hangrendszerben én is csak ajánlani tudom, hogy lehetőleg ha valami mellett már letetted a voksod, akkor vedd meg hozzá az adott gyártó szubját. Én is egy gyártó, a dB rendszer mellett tettem le a voksom és a komplett rendszer az lett. És most, amikor meghoztam az új Edirol keverőt, akkor hallottam igazán, hogy milyen is az, amikor egy cuccot úgy hallasz tökéletesnek, hogy minden hangszínszabályzó 0 dB-en van.
A keverőnél meg te tudod eldönteni egyedül, hogy neked mire kell. Én ezt az Edirolt vettem meg pusztán azért, mert én egy házba szeretném a laptopot az érintőkijelzővel, mikrofonok vevőjével és a keverővel beépíteni, hogy ne kelljen külön kábelezgetnem állandóan és ne lássam a kábeleket. Ennek pedig van külön bemeneti egysége, amit a cucc belsejében "elrejthetek". A te szempontjaid alapján válaszd a neked legmegfelelőbbet. Egyébként a Yamaha nem kispályás.
Én ilyet akartam venni: Yamaha

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 7839Hozzászólás csepi
2012.10.01. 19:15

czaga írta:Sziasztok!

Ismét nagy kérdésekkel fordulok felétek ;)
Elkezdtem a hangtechnika átszervezését aktív cuccokban gondolkodom lassan 3. hete, hogy a top-ok tekintetében a QSC mellet tettem le a voksomat ebbböl a K12-es jött be nekem, igaz néha bánom a tömege miatt, hogy nem a 10-es :) kellemes csalódásokat okozott viszont amikor a pár önmagabán megszolalt 1 félig nyitott helyen ahol a reflektáló felület maga a légtömeg volt. Most eladósorba került a teljes passzív rendszerem. A következő kérdéseim lennének:
A QSC-hez milyen keverőt ajánlanátok a forgalmazó a Yamahákat részesíti előnyben de minden külföldi oldalon ahol bérlésre adják ott Allen&Heat, Soundcraft, Mackie keverőkkel lehet bérelni igazán külföldi fórumokat sem találok ahol a téma szóba jönne, nekem most a méret is lényeges lenne és szeretnék bele egy alap FX-et is:)
A 2. kérdésem hozzá a mély, szinte mindenhol csak a K-sub és a KV 181-esel látom a K-sub még beleférne a tömege miattviszont a "nagy" tesó már több mint 40kg.
Hangosítókkal, és hagszoró javítókkal - gyártókkal beszélgettem és mindenki azon az oldalon van, hogy a legjobb a saját komplett rendszert megvenni mint különböző komponensekből építkezni; Ez azért került fel, hogy elkezdtem gondolkodni a K-12 & DB 15D-sub párosításon :)
ha tudtok segítsetek.
Szia!
A K12 mellé semmiképp nem ajánlom a 15ös Db subot. Létezik a Db-nek 18"-os verziója is. Különben nincs értelme, mert a K12 magában is szól akkorát mint a 15ös Db-vel szólna. Szerintem....

csepi
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 7840Hozzászólás csepi
2012.10.01. 19:35

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 7842Hozzászólás Zeneboy
2012.10.01. 19:45

SZiasztok!

Nos igen K12-est nem hiába adta el a kollégám is! SZól az mint a barom, csak túl van kozmetikázva...a magasa meg botrány..Bár abból a szériából a k10 még ami megszólal normálisan hangképre is! Mint tudjuk Kinek a Pap..:)

Db-ből valóban a 18 ami elég kereken szól, csak szerezz be 2 rood-ost:) kw18 ami még iszonyat mit szól! A Ksubbal zenéltünk a kollégával a hétvégén! Nagyot lágyan szól, bár nem megy azért elég mélyre... Ráadásul dupla 12"-nek elég értelmetlen a bekötése! Ha nem adsz neki 2 jelet/Sztereot/ akkor 1 szól benne..érezhetően halkabb! Vagyis ha 1 auxrol vezéreled akkor megszívtad, ha külön szeretnél időnként ráadni! Ha meg rendszerbe kötöd, nincs esélyed ráadni! Bár ha kéznél minden akár hangszerben vagy keverőn...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 492
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 7845Hozzászólás Asterix
2012.10.01. 21:11

csepi írta:A K12 mellé semmiképp nem ajánlom a 15ös Db subot. Létezik a Db-nek 18"-os verziója is. Különben nincs értelme, mert a K12 magában is szól akkorát mint a 15ös Db-vel szólna. Szerintem....
Ezt felejtsd el. Hogy a K12 szól akkorát, mint a Sub15D? A dB605D is szól akkorát szerintem mint a K12 és amikor mellényomom a Sub 15D-t a gatyát akarja leszakítani az emberről. Nem kellene leírni ezt a kis falat. Igaz, hogy 1dB-el többet szól a 18"-os, meg kicsit mélyebbre megy, de nem ér az a kis különbség annyit, hogy gerincsérvet kapj a 2. buliban. A 13 kg-os 605D után még a 30 kg-os Sub15 is alig akar elemelkedni a földtől, ha megpróbálom felcibálni. Eléggé el tudják magukat hagyni ezek a falak... :lol:

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 7850Hozzászólás Zeneboy
2012.10.01. 22:08

Nos, én mikor egymás mellett hallgattam alapvető különbség volt hangképben! Az, hogy mélyebbre megy, az füllel hallható volt, az, hogy kerekebb volt, az, hogy zeneibb, és nem diszkósabb hallható volt számomra...stb..,

A k12 a magas széles sávú hang miatt érthette CSepi, hogy leszólja! És ez így van! Akkorát üvölt a k12, hogy ha valóban kihasználja valaki nagyobb helyen, akkor az alá 2 15" de inkább 18 kell!

Persze, ez is olyan, hogy ízlés kérdése! Amennyiben magamból indulok, ki, akkor 1 sub azért kell nekem is, hogy a 2 8"as top ne kínlódjon ha nem muszáj! A 12" sub 2db arányban van 2db 8"as toppal! Rendszerben is így ajánlják! A Budapest Jazz band, pl 2db 12" Trevis alá oldalanként 2db 12" subot vettek, mert így szolgálja ki a top ládát optimálisan!... Persze, ez olyan dolog, hogy 1-el is lehet "vitéz" valaki, csak ne csodálkozzon ha túlhajtja egy túlcsorgott jellel, mert bízik egy elektronikában ..pláne a tudásában! Így mindent tönkre lehet tenni, kinek rövidebb kinek hosszabb idő után! SZóval jó 1 sub is, jó 1 05 sub is, de én 18 alatt nem vennék a dB-ből, láttam hallottam egymás mellett...:) :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

czaga
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
Adott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 7855Hozzászólás czaga
2012.10.02. 07:03

Zeneboy: nem értem a qsc K-SUB mono erősítőként viselkedik? és mi van akkor ha a két csatornát paralelbe kötöm? elvileg ezek szerint ez is egy megoldás lehet?
akkor szerintetek kw181 mint k-sub? de szetnek is ajálnják a k12-ksub párost csak ebben az estben a top-ot ext sub-ra kell állítíni a leírás szerint:)

üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series

csepi
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 7869Hozzászólás csepi
2012.10.02. 08:42

Asterix írta:
csepi írta:A K12 mellé semmiképp nem ajánlom a 15ös Db subot. Létezik a Db-nek 18"-os verziója is. Különben nincs értelme, mert a K12 magában is szól akkorát mint a 15ös Db-vel szólna. Szerintem....
Ezt felejtsd el. Hogy a K12 szól akkorát, mint a Sub15D? A dB605D is szól akkorát szerintem mint a K12 és amikor mellényomom a Sub 15D-t a gatyát akarja leszakítani az emberről. Nem kellene leírni ezt a kis falat. Igaz, hogy 1dB-el többet szól a 18"-os, meg kicsit mélyebbre megy, de nem ér az a kis különbség annyit, hogy gerincsérvet kapj a 2. buliban. A 13 kg-os 605D után még a 30 kg-os Sub15 is alig akar elemelkedni a földtől, ha megpróbálom felcibálni. Eléggé el tudják magukat hagyni ezek a falak... :lol:
Szia! Szó sincs róla, h leírnám! Nagyon is teszik, a 605d-ről ne is beszéljünk, azt egyszerűen imádom. U.a a pincében hallgattam mint Zsolti, és pont azonos a megállapítás. A 15 a 18 mellett kicsit eltörpült, persze ez nem jelenti azt, h buliban nem elég. Ott abban a helyzetben EGYMÁS MELLETT nekem a 18 jobban bejött. És itt jön a kérdés megéri-e cipelni, meg a plussz pénzt? Itt biztos igazad van.
A kw 18 meg egy vagyon, mert az picit könnyebb lenne, de az is 37kg. :dash2:
Szép napot Kollegák!

Új hozzászólás