Már a kartellezés gondolata is felmerült! Hisz, nehéz lenne azt mondani, hogy minden billentyűs piacon az egyik márka valamikor is túl jó lett volna! Nem csak arranger hanem, szintik zongorák stb területén!
Régen, mikor a PSR-520-as yamahámat láttam szétszedve, azt mondtam,. na igen túl van pakolva...Mikor a Korg pa1-et kiderült pár panel, és egy rakás hely volt abban a nagy hangszerben ! Ezért nem is értettem, miért ilyen kevés a memória stb! Állítom, hogy a pa3-ban sem sokkal több motyó van... A memória miatt már a megjelenéskor bosszús voltam!A hangok betöltése miatt kapott egy belső aksit! Jó a pa1 3-4perc volt míg felállt az op! Ennek kb 40-60ms, de nem mértem még.. Miért nem kaphatott több gigányit? A Yamahát is legalább 1 gigáig lehet feltornászni...
Vagy akkor már miért vették el a bővíthetőséget? NA ez Ok: biztos üzletpolitika! Vegyen másik gépet..."Persze tőlünk.."
A korg már elment a szoftok felé, másd MAxx, additive! A Roland Bk5 is már egy új út lehet a Rolandtól! A Yamaha is valamit dobnia kell, mert 210-ben jelentkezett... A ketron egyértelmű, hogy miben látja -megjegyzem okosan - a jövőt!
De itt azt mondom, 5-10 év múlva sem biztos, hogy lesz nagy dobás és egy szoft szinti után azt lehet mondani ez igen! pedig a technikai feltételek, most is adottak!
Sajnos