|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 433
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok
Na mizu Atis.Még mindig nincs hangszered?Nagy a dilemma mi,hogy mit is vegyél...
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 97
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 296
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Az X4 nagyon jó választás lehet, de az XD3 szintén. A Roland... nem is tudom. Az alapján amilyen hangszereket, használsz, vagy használtál, nem biztos, hogy a bk megfelelő lenne a számodra. Az a kérdés, hogy a pa800 mellé vennéd, vagy a helyett, a zongorádhoz szeretnéd használni.---Qgli--- írta:Én is szeretnék egy kis kísérőautomatikás modult, ............
Buba
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 124
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Igen! Ez a kérdés....mindkettő megoldásra használnám, de természetesen a pa 800-tól teljesen függetlenül működne és a zongora lenne a midi keyboardja.Bubamara írta:Az a kérdés, hogy a pa800 mellé vennéd, vagy a helyett, a zongorádhoz szeretnéd használni.
Nekem baromira bejön ( régebben is bejött ) a Rolandos hangzás. Még egy Ra800 modul is szóba jöhetne, ha nem floppys tárolóegysége lenne. Erről jut eszembe a kérdés, ami hozzád szól Buba: Az Ra800 floppy meghajtóját át lehet alakítani valamiféle nagyobb kapacitású tárolóegységre. ( Nem kell túl nagy, 20-30 Mb bőven elég )
- ---Qgli---
- VIP
Ketron. Igen jó hangszer,de a korghoz hasonlóan szerintem zenekarias jellegű hangzású hangszer. Teljesen másféle hangzást szeretnék, mint a korg ezért is gondoltam a Rolandra. Keményebb, lehet, hogy buliban jobban használható hangszer lenne...nem tudom. Ezért akarom kipróbálni.Bubamara írta:Az X4 nagyon jó választás lehet, de az XD3 szintén.
- Bubamara
- Adminisztrátor
Az RA800 háttértárolójának növelésére (elérhető áron) kb 1.5 éve van lehetőség, 128 mb. A fejlesztés technikai hátterének kivitelezésében nekem is volt szerencsém részt venni.
A Ketron hangzása olyan mértékben különbözik a korg hangzásától, hogy nem sok hasonlóságot lehet felfedezni közöttük.
Úgy gondolom a legmarkánsabban ezek képesek megszólalni. mindenképpen próbáld ki az összes lehetséges variációt a döntéshez.
Szívesen segítek Neked, hogy megismerd a KETRON hangzást és használhatóságot. Igaz nem modulban, hanem billentyűben, de a hang szempontjából ez mindegy.
A Ketron hangzása olyan mértékben különbözik a korg hangzásától, hogy nem sok hasonlóságot lehet felfedezni közöttük.
Úgy gondolom a legmarkánsabban ezek képesek megszólalni. mindenképpen próbáld ki az összes lehetséges variációt a döntéshez.
Szívesen segítek Neked, hogy megismerd a KETRON hangzást és használhatóságot. Igaz nem modulban, hanem billentyűben, de a hang szempontjából ez mindegy.
Buba
- ---Qgli---
- VIP
Én csak olyan szempontból gondoltam a hasonlóságot, hogy nem HiFi-s hangzású egyik sem. Az X4-et és az Xd3-at még nem hallottam. A MidJay az kifejezetten nem tetszik. Az szóba sem jön.
És az Ra800 bővítését meg tudod oldani ( ha erről lesz szó )?
És az Ra800 bővítését meg tudod oldani ( ha erről lesz szó )?
- ---Qgli---
- VIP
Én azért akarok egy modult, mert
- ha Korg csődöt mond, akkor legyen egy stílusbank, amivel továbbmegy a buli ( a midi alapokkal nincs gond, mert azokat kinyomom Wav-ba és a zongora lejátsza bármikor
- ha már a stílusok miatt veszem, akkor olyat vennék, aminek a stílusaiból minél többet tudok használni
A seqencer része nem igazán érdekel, mert szinte mindent CakeWalk-al csinálok.
- ha Korg csődöt mond, akkor legyen egy stílusbank, amivel továbbmegy a buli ( a midi alapokkal nincs gond, mert azokat kinyomom Wav-ba és a zongora lejátsza bármikor
- ha már a stílusok miatt veszem, akkor olyat vennék, aminek a stílusaiból minél többet tudok használni
A seqencer része nem igazán érdekel, mert szinte mindent CakeWalk-al csinálok.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 55
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
Moderálva: az idézet törölve.
Sziasztok!
Én használtam x1-et,szerettem.Élő zenéhez nagyon jó,stílusai szinte kivétel nélkül használhatók.Volt XD9-em is,az még jobban szól szerintem,de annak nem tudom,hogy lenne modul változata sajnos.Pedig......
Sziasztok!
Én használtam x1-et,szerettem.Élő zenéhez nagyon jó,stílusai szinte kivétel nélkül használhatók.Volt XD9-em is,az még jobban szól szerintem,de annak nem tudom,hogy lenne modul változata sajnos.Pedig......
- Bubamara
- Adminisztrátor
Ha oda kerül a sor, keress meg és segítek benne.---Qgli--- írta: És az Ra800 bővítését..
Buba