|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Szasztok!
Akkor Qgli félreértette, mert én is a dB-605-re írtam, hogy:
"Szia Asterix!
Kinézet és az adatok alapján nem rossz cucc."
Egyébként a JBL-ek tényleg ennyire pocsékok, mint ahogy az utóbbi időben mindenki szájából hallani? (kivéve az EON G2)
Akkor Qgli félreértette, mert én is a dB-605-re írtam, hogy:
"Szia Asterix!
Kinézet és az adatok alapján nem rossz cucc."
Egyébként a JBL-ek tényleg ennyire pocsékok, mint ahogy az utóbbi időben mindenki szájából hallani? (kivéve az EON G2)
Üdv.: Apelláta
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Itthon, szobai körülmények között akárhova tekergettük a keverőpultot, nem tudtunk belőle normális hangzást kihozni. (PRX535) Többen is megkísérelték. Viszont buliban, nagy teremben gyönyörűen szólt. Lágy, szép mélyekkel, normális középpel, csak nekem a "ciccenős" magas hiányzott, amit az RCF-ek nagyon tudnak.
Az, aki tőlem megvette a szobában hallgatta meg, elmondtam neki, hogy milyen szarul szól, ő meghallgatta és leesett az álla a csodálkozástól, hogy erre a szuper hangzásra én azt mondom, hogy szar. Nem csak én mondtam azt, de neki nagyon tetszett. Ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák
Az, aki tőlem megvette a szobában hallgatta meg, elmondtam neki, hogy milyen szarul szól, ő meghallgatta és leesett az álla a csodálkozástól, hogy erre a szuper hangzásra én azt mondom, hogy szar. Nem csak én mondtam azt, de neki nagyon tetszett. Ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Azokat még nem hallgattam.Asterix írta:Azt hittem, hogy a dB ládákat "fikáztad" le.
Majd ha lesz időd, akkor elugrok és megteszem. ( Mármint hogy nem a fikázást, hanem a hallgatást )
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Bocsi, de ahogy már írtam nem lehet általánosítani egy márkán belül. Itt konkrétan a JBL PRX 612m-ről lett volna szó, és megkérlek erről referáljon az akinek volt dolga ezzel, a többi csak mind mellébeszélés. Nekem sem anyám sem apám a JBL, nem áll érdekemben dicsérni vagy reklámozni. Azt mondtam, hogy amit ott meghallgattam, azok közül ez lenne, amit el tudnék képzelni, persze ebben az árkategóriában. És ne felejtsük, hogy a hangzásban nagy szerepet játszik a keverő, tehát arra sem lehet bazirozni, hogy nálam így szól vagy nálam amúgy szólt.
Nem akarok vitát ebből. Viszont ne felejtsük, hogy ez egy rétegelt lemezes, faládás, 2x5ooW-os amerikai cucc, nem made in china.
Mégegyszer elnézést ! Én csak megosztottam veletek a vakációs élményeket.
Nem akarok vitát ebből. Viszont ne felejtsük, hogy ez egy rétegelt lemezes, faládás, 2x5ooW-os amerikai cucc, nem made in china.
Atti
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
A PRX 535 is faládás volt, komoly cucc, Yamaha MG166CX - Usb keverővel meghajtva. Nagy teremben, komolyabb hangerőn szépen szólt, kis helyen csalódás volt, de a 600-as sorozat állítólag már sokkal jobb, mint az 500-as volt. Legyen vele szerencséd! Egyébként a Made in China kifogás a mellébeszélés! Ezt senki ne felejtse el, hogy amikor a nagy cégek Kínába teszik át valaminek a gyártását, nem azért teszik, hogy szart csináljanak, hanem azért, hogy olcsón. Ma már teljesen mindegy, hogy hol gyártanak valamit. Ha a gyártó cég, aki a nevét adja hozzá komoly felsőkategóriás, pénzes vevőknek szánt cccot gyárt, akkor az jó lesz, ha selejt anyagokból, olcsó bóvlit, akkor az csak olyan minőség lesz függetlenül attól, hogy hol gyártják.mentosattila írta:Bocsi, de ahogy már írtam nem lehet általánosítani egy márkán belül. Itt konkrétan a JBL PRX 612m-ről lett volna szó, és megkérlek erről referáljon az akinek volt dolga ezzel, a többi csak mind mellébeszélés. Nekem sem anyám sem apám a JBL, nem áll érdekemben dicsérni vagy reklámozni. Azt mondtam, hogy amit ott meghallgattam, azok közül ez lenne, amit el tudnék képzelni, persze ebben az árkategóriában. És ne felejtsük, hogy a hangzásban nagy szerepet játszik a keverő, tehát arra sem lehet bazirozni, hogy nálam így szól vagy nálam amúgy szólt.
Ezzel az erővel azt is mondhatnánk, hogy a nálunk készült Mercedesek szarok, mert már nem a németek csinálják, a maguk precízségével. A régi Panasonic kameráink Japánok voltak. A 3 hetes új 3MOS, full HD, 3D-s kameránk, ami ugyanúgy Panasonic már "szar" kínai. Pedig elhiheted, hogy az összes régi kamerámat odaadtam volna ezért az egyért, mégha kínai is.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Asterix én nem akarok ilyet venni, - sem ilyet sem mást -, azért mondám, hogy nekem nem érdekem dícsérni, mert attól úgy sem lesz jobb vagy gyengébb. Van nekünk egy amerikai (ami azt jelenti, hogy ott is volt gyártva) Work passzív rendszer (amivel nem veszi fel a versenyt egyetlen 'mai ketyere' sem) és egy RCF aktív, úgyhogy köszi jól megvagyunk.
Pá és szia !
Pá és szia !
Atti
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 575
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Ezt én aláírom, de a strapabírósága kérdéses az adott cuccnak - legalábbis szerintem. Az én Yamaha hangfalaim még amerikai gyártmányok, 10 évesek, de senki nem mondaná meg kinézet alapján, hogy tíz éves. A mai napig megbízható hangfal, pedig nyaranta heti 5 napot "dolgozik", más időszakokban meg átlag heti két-három napot. Állandóan pakolom, viszem és semmi baja. Ugyanígy van a Yamaha EMX 68S keverő-erősítő ( bár ez egy évvel fiatalabb ). Ez már strapabíró.Asterix írta:Egyébként a Made in China kifogás a mellébeszélés! Ezt senki ne felejtse el, hogy amikor a nagy cégek Kínába teszik át valaminek a gyártását, nem azért teszik, hogy szart csináljanak, hanem azért, hogy olcsón. Ma már teljesen mindegy, hogy hol gyártanak valamit. Ha a gyártó cég, aki a nevét adja hozzá komoly felsőkategóriás, pénzes vevőknek szánt cccot gyárt, akkor az jó lesz, ha selejt anyagokból, olcsó bóvlit, akkor az csak olyan minőség lesz függetlenül attól, hogy hol gyártják.
De nagyon kíváncsi lennék, hogy a DSR meg a DXS sorozat lenne-e még ennyire strapabíró ? Ha valaki garantálná, hogy bírni fogja az is 10-15 évig, akkor beletenném a lóvét.
Hogyha most tönkremenne a hangtechnikám és másikat kéne vennem, akkor QSC-t vennék az biztos.
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 177
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Sziasztok!
Milyen aktív crossovert tudnátok ajánlani olcsóbb árkategóriában? Behringer, Alto, Phonic, Castone...?? Két utas köllene...
Milyen aktív crossovert tudnátok ajánlani olcsóbb árkategóriában? Behringer, Alto, Phonic, Castone...?? Két utas köllene...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 177
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Hadd kérdezzem már meg, a PHONIC nevű cégről mit lehet tudni, kik ők, hová valósaik, mennyire jó cuccokat gyártanak?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Bazsi!B.Bazsi írta:Sziasztok!
Nekem egy Behringer Super-X Pro CX2310 aktív crossom van. Évekig használtam hibátlanul, és megelégedéssel, most már viszont csak tartaléknak tartom, mert a digi végfokomban van cross.
Olyan 24 eFt körül vettem, és most is újonnan megkapod 26 Ft-ért. Nem vagyok Behringer párti, de ez a cross és az EP sorozatú végfokjaik jók.
És a lényeg:
Sztereó módban tud 2x2 utat
Monó módban 1x3 utat
Van közösített SUB csatornája is a 2.1-es rendszerekhez
Az általad felsorolt márkák crossai közül számom, a Behrik a legigényesebb kivitelűek
Én csak ajánlani tudom, mint ahogy Mentősattinak is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Apelláta 2012.07.17. 00:35-kor.
Üdv.: Apelláta