|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- MMaestro
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
Re: MIDI - Technikai kérdés/válaszok
Elbeszéltek egymás mellett. Qglinak ezzel a fájllal nem az a baja, hogy üres ütem van benne, hanem az, hogy a dobok nem 0 stepnél vannak, hanem minden mentésnél eltolódnak 3 step-el, ahogy írta. Az üres ütem probléma, az egy másik téma!
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Nem beszélek el!
A Cakewalk a mentéseknél beír 1 üres taktust, ahová beszúr plusz üzeneteket, amit Gábor nem lát!
Namost ha ezt a magától beszúrós dolgot lekapcsoljuk a Cakewalk-ban, akkor onnan fog indulni az első note event, ahol az valójában van.
Hogy ezt hol kell lekapcsolni, arról fogalmam sincsen de ha valaki ad egy Cakewalk-ot, megnézem....
A Cakewalk a mentéseknél beír 1 üres taktust, ahová beszúr plusz üzeneteket, amit Gábor nem lát!
Namost ha ezt a magától beszúrós dolgot lekapcsoljuk a Cakewalk-ban, akkor onnan fog indulni az első note event, ahol az valójában van.
Hogy ezt hol kell lekapcsolni, arról fogalmam sincsen de ha valaki ad egy Cakewalk-ot, megnézem....
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
A cakewalk nem szúr be semmit sem. Az lehet, hogyha hangszerrel lett feljátszva akkor az küldi az üzenet. Ha meg nem akkor az történt, hogy benne van a projektben ez az üzenet amit a cakewalkban a sys editor fülre kattintva mutat.
Mondom néha hibázik a progi, főleg a 9-es verzió windows 8-10-en. Legjobban működik a cake 8.-as xp és win 7 alatt.
Mondom néha hibázik a progi, főleg a 9-es verzió windows 8-10-en. Legjobban működik a cake 8.-as xp és win 7 alatt.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 41
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Akkor miért van Gábor midijében az 1. taktusban sysex és kontrollerek? Nem ő írta bele........
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
Azért valószínűleg mert hangszerrel játszotta fel és az küldte ki.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 149
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 974 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2461 alkalommal
Na, tegyük tisztába a dolgot!
Fogtam egy midi filet és ALL DELETE. Ezután pötyögtem be egérrel ezt a dobosávot a 2. ütemtől. És ez lett belőle.
Azért kezdem midi file nyitással, mert ha new midit nyitok, akkor az ütem negyedének a beosztása 64 egység én viszont a 384-eset szeretem. Ha megmondaná nekem valaki, hogy hol tudom átállítani 384-re, akkor azt megköszönném.
Fogtam egy midi filet és ALL DELETE. Ezután pötyögtem be egérrel ezt a dobosávot a 2. ütemtől. És ez lett belőle.
Azért kezdem midi file nyitással, mert ha new midit nyitok, akkor az ütem negyedének a beosztása 64 egység én viszont a 384-eset szeretem. Ha megmondaná nekem valaki, hogy hol tudom átállítani 384-re, akkor azt megköszönném.
- MMaestro
- VIP
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Yamaha PSR-S970
- Adott köszönetek: : 36 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 213 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
- ---Qgli---
- VIP
Tehát ez azt bizonyítja, hogy a CakeWalk nem lát minden információt, ami a file-ban van.
Akkor megvan az ütem eltolódásnak a problémája, ugyanis, ha sok üzenet van egyszerre egy időben egy file-ban, akkor a CW eltolja ezt tudom. Ezért nem is szoktam egy helyre sok üzenetet írni. De ha valamit nem lát és az attól még ott van, akkor az szívás...vagy az én CakeWalk-öm van rosszul beállítva, amit nem hiszek...
Akkor megvan az ütem eltolódásnak a problémája, ugyanis, ha sok üzenet van egyszerre egy időben egy file-ban, akkor a CW eltolja ezt tudom. Ezért nem is szoktam egy helyre sok üzenetet írni. De ha valamit nem lát és az attól még ott van, akkor az szívás...vagy az én CakeWalk-öm van rosszul beállítva, amit nem hiszek...
- ---Qgli---
- VIP