|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Adames
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Ezen az oldalon látható a hangfal belső része is.
Mondd ez valamit, hogy valósak-e vajon a megadott paraméterek, vagy sem?
https://www.muzykaitechnologia.pl/testy ... -AN_121144
Mondd ez valamit, hogy valósak-e vajon a megadott paraméterek, vagy sem?
https://www.muzykaitechnologia.pl/testy ... -AN_121144
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Nem tudom, mit akarsz ilyen paraméterekkel, de nekem csak 131 dB-t tudna a Yamaha hangfalaim. Teremben -8 dB fölé nem tudom hangosítani, mert kegyetlenül hangos. Így viszont gyönyörű hangminőségben, megfelelően teszi a dolgát. Táncolni lehet rá, viszont beszélgetni is tudnak mellette.
Bármelyik hangfalnál és hangcuccnál többet ér az, ha megfelelően be van állítva...
Kis hangerővel is túl lehet vezérelni egy falat, hogy ne bírjon többet és nagy hangerőt is ki lehet hozni belőle anélkül, hogy túl lenne vezérelve. A Yamaha alapból megverte a dB-t, de amit a mérő rendszer csinált vele... Az mindent megér számomra...

Bármelyik hangfalnál és hangcuccnál többet ér az, ha megfelelően be van állítva...
Kis hangerővel is túl lehet vezérelni egy falat, hogy ne bírjon többet és nagy hangerőt is ki lehet hozni belőle anélkül, hogy túl lenne vezérelve. A Yamaha alapból megverte a dB-t, de amit a mérő rendszer csinált vele... Az mindent megér számomra...
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Szerintem minden cucc rendszervezérlővel szól csak igazán jól. Ezzel lehet a legnagyobb hatásfokot és minőséget előcsalogatni a legjobb hangtechnikákból is... Nem véletlen, hogy az igazán nagy márkák alapból ajánlják a saját rendszervezérlőjüket. Én rendszervezérlő és szub nélkül nem tudom elképzelni még szobai viszonylatban sem a zenélést... Persze mindenki maga dönti el neki mi tetszik, és ez ugye mindig szubjektív érzéseken alapul.... 
-
Matya89
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 27
- Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
- Adott köszönetek: : 69 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 92 alkalommal
DBX PA2 nélkül én se szeretek elindulni. A mellékelt képen jól látszik, hogy mennyit változtat a hangképen a rendszerproci. Ez egy szabadtéri konfiguráció. 2db RCF905ASII+2DB RCF 312MKIII.Asterix írta:dbx Pa2
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Igazad van, én fogalmaztam túlságosan konyhanyelven (az egyszerűbb megérthetés végett).powersparc írta: Ez hogyan jön ki hogy 6,4?
Nincs most időm mindent tüzetesen átolvasni + az előzményeket is, de tekercsnél nem lehet tisztán ohmikus ellenállásról beszélni, mint egy egyszerű ellenállás esetén, csak impedanciáról!
A hangszórónak "impedancia"-ja van ami 8 Ohm, de ez egy váltakozóáramú és erősen frekvenciafüggő érték (a hangszórók specifikációjába fel is szokták tüntetni, hogy mely frekvencia is)
Viszont mivel a végfok egyenárammal hajtja meg a hangszórót és multiméterrel mérve is egy egyenáramú jellel mérünk ezért ott akkor 6,4-6,8 Ohm ellenállást fogunk mérni nyugalmi állapotban!! Remélem jól írtam le
Nos ezért írtam én is minél egyszerűbben, pedig nekem is megvan hozzá igazából a hivatalos képlet minden átszámításhoz.powersparc írta:Edmund, ne aggódj hogy nem érted!Ezt a műszaki egyetem villany karán differenciálegyenletekkel magyarázzák meg a diákoknak. Szóval ez elektrotechnikához nem elég a só bors paprika hogy könnyen megérthessük.
Üdv.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 82
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
A végfok kimenetén egyenáram jelentkezik, ami meghajtja a hangszóró tekercsét....Na ez nem így van. Egyenáram nem hajtja meg. Egyenáram rákapcsolásakor kap egy impulzust, s csend. ne keverjük össze az egyenáramot a váltakozó árammal. a figyelembe vett feszültségek,az a 125 és 88 volt az erősítő tápfeszültségét jelentené ...teljesítményt, áramerősséget hangszóróknál , tekercseknél átlagos, nominális értékeket szokás számítani.
... A hangszóró tekercsén megjelenő egyenáram a mágnesházon belül mozdítja ki a tekercset ...Na nem.
... A hangszóró tekercsén megjelenő egyenáram a mágnesházon belül mozdítja ki a tekercset ...Na nem.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Nem vitatkozok.....
Nem is értem, hogy írhattam ekkora baromságot.....

Nem is értem, hogy írhattam ekkora baromságot.....
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!