Helló! Kérlek figyelj az ízlésesebb fogalmazásra!
Köszönöm!
Üdv
petersen
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Moderátor: Moderátorok
Almatom! Egy kérdésem lenne. Lehet, hogy hülyének fogsz nézni. Tételezzük fel, hogy van egy "komoly" SSD-s pc-m telepakolva rammal. Van masterkeyboardom, érintőképernyőm, stb...almatom írta:Szerintem meg a csúcs gép az lenne, ha lenne egy sok 10 gigás olyan flash ram-okat tartalmazó hangszer, amibe a mostani szoftszintiket lehetne feltölteni és kikapcsolás után az benne is marad, kvázi mintegy beégetett hangszín.
Amíg ez nem lesz kész, addig sajnos bármelyik szinti nevetségesen elmarad hangzásban a szoftok mögött.
Azt nem értem, hogy ez a dolog technikailag ekkora bonyodalmat okoz 2012-ben, hogy nem képes senki megcsinálni egy ilyen hangszert???
Nekem ott van pl a Pa3xM. Abban van egy számomra jó arranger, midi lejátszó, padok és upper-lower valós idejű rész. Ezek mindegyike minden sávon meghatároz CC és PC üzenetekkel egy adott hangszínt. Ugye itt mindent számítógépbe tudok vinni. Akkor megoldható, hogy a hangszeren kiválasztva egy gitárt, az egy szoft szintiből szóljon, a dob egy másikból, stb. És ezt pl. a valós idejű partoknál még én is kapcsolgathassam a hangszeremről?almatom írta:A válaszom az, hogy megoldható lenne!
Mégpedig azért, mert ha én képes vagyok szoftverekkel normális midis zenei alapot összerakni -amik a vastag szoftszintiket hajtják- akkor ugyanezt meg lehetne csinálni arranger-be is, lévén, hogy az arranger is egy loop-olt midifile. Szóval technikailag ez teljesen kivitelezhetô lenne ma. A probléma ott van, hogy igazán használható arrangeres szoftvert nem írnak számítógépre, a vasakban meg kevés a hardver a normális megszólaláshoz.
Egyébként meg az automatika játékszer és nem professzionális megoldás. Ezért nem írnak számítógépre normális és professzionális arrangeres szoftvert, mert aki hangszerel, az úgysem nyúl automatikához.
Szintikbe meg azért tesznek elôre programozott kíséreteket, mert a felhasználók 95%-a teljesen zöld az önmegvalósításhoz, nem tudja elkeszíteni a sajátját és nekik rakták bele a kíséreteket az arrangeres szintikbe, amit ha benyomnak, azonnal rá tudnak játszani és elhiszik, hogy az övüké.
Sziasztok!jozsika81 írta:Sziasztok XD-9-hez nincs valakinek magyar leirása
V-machine-hoz mit szólsz?almatom írta:Nem!
Mert a szoftszinti ilyen formában nem figyeli a program change üzeneteket és szoftszintitôl függôen kezelik a kontroll üzeneteket. Ez így ilyen formában kivitelezhetetlen.
Ha magad beállítod a szoftot és arra Te saját magad megírod a vezérlô midit (stílust) akkor mûködhet a dolog. De hogy pc-vel elôhívj egy szoftot, az nem.