|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Sampler - Mintavétel és feldolgozás
Moderátor: Moderátorok
- Zongorista28
- Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Re: Sampler - Mintavétel és feldolgozás
Köszönöm, megnézem. Tuti, hogy még kérdezek

A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- Pityu
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Studiologic SL88 Studio
- Adott köszönetek: : 688 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1145 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia Józsi!
Hú de rég jártál erre
De örömmel látom, hogy legalább vagy, élsz, működsz!!
Na, tegyük tisztába ezt az sf2 dolgot mert sok a félreértelmezés..
Az sf2 azaz soundfont 2 fájl egy sample fájl formátum, '98-ban mutatta be az akkor még működő E-mu cég mint egy fájlformátumot, amely hangminták gyűjteményét tartalmazza.
Minden sf2 fájl egy vagy több virtuális zenei hangszert tartalmaz(hat), amelyek hangmintákból és számos paraméterből állnak.
Tehát van sf2 fájl, ami mondjuk 1 hangszert tartalmaz ill. van olyan sf2 bank, ami szintén 1 fájl, de több hangszert/hangszínt tartalmaz. Lásd, dob kitt.
A Reason-nak, mint daw zeneszerkesztőnek semmi köze hozzá, max. annyi, hogy van benne beépített sampler program mint minden zeneszerkesztőben, ami kezeli ezt a formátumot. Ezért elmondható, hogy bármelyik Daw kezeli, amiben van sampler, márpedig mindegyikben van
A lényeg az, hogy neked konvertáló programra van szükséged (zeneszerkesztőre semmiképp), ami elvégzi a kívánt konvertálást. Szerencsére elég népszerű így meglehetősen sok program jól boldogul vele.
Pld: FMJ-Software által fejlesztett Awave Studio remekül tudja ezt.
Mellékelem a képet a hivatalos oldalról.
Innen pedig töltheted
Mielőtt telepítenéd, szólj és segítek!! 1-2 dologra oda kell figyelni.
Hú de rég jártál erre
Na, tegyük tisztába ezt az sf2 dolgot mert sok a félreértelmezés..
Az sf2 azaz soundfont 2 fájl egy sample fájl formátum, '98-ban mutatta be az akkor még működő E-mu cég mint egy fájlformátumot, amely hangminták gyűjteményét tartalmazza.
Minden sf2 fájl egy vagy több virtuális zenei hangszert tartalmaz(hat), amelyek hangmintákból és számos paraméterből állnak.
Tehát van sf2 fájl, ami mondjuk 1 hangszert tartalmaz ill. van olyan sf2 bank, ami szintén 1 fájl, de több hangszert/hangszínt tartalmaz. Lásd, dob kitt.
A Reason-nak, mint daw zeneszerkesztőnek semmi köze hozzá, max. annyi, hogy van benne beépített sampler program mint minden zeneszerkesztőben, ami kezeli ezt a formátumot. Ezért elmondható, hogy bármelyik Daw kezeli, amiben van sampler, márpedig mindegyikben van
A lényeg az, hogy neked konvertáló programra van szükséged (zeneszerkesztőre semmiképp), ami elvégzi a kívánt konvertálást. Szerencsére elég népszerű így meglehetősen sok program jól boldogul vele.
Pld: FMJ-Software által fejlesztett Awave Studio remekül tudja ezt.
Mellékelem a képet a hivatalos oldalról.
Innen pedig töltheted
Mielőtt telepítenéd, szólj és segítek!! 1-2 dologra oda kell figyelni.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Zongorista28
- Moderátor
Jól esik, hogy örülsz
Hogy is mondjam... történt egy-két dolog az életemben elég fiatalon özvegy lettem az eléggé megtört , de nem adtam fel újra Boldog vagyok, viszont volt egy nagyon komoly balesetem majdnem oda lett a bal kezem.
Ezt sem adtam fel, meg gyógyultam (vagyis már valamennyire használható) Napi 1-1,5 óra gyakorlás meg van muszáj. Kizárólag ujjrend, ujjgyakorlatok hadd szokja
Több mint 2 évig még egy tollat sem tudtam megfogni a bal kezemmel. Fain volt, mert balkezes vagyok
Még a hangszereim is eladtam akkor, de nem birtam már újra van, és már Szilveszterkor muzsikáltam
Szóval érdekel ez a dolog, meg szeretném tanulni hogy tudjak valamit létre hozni. 
Hogy is mondjam... történt egy-két dolog az életemben elég fiatalon özvegy lettem az eléggé megtört , de nem adtam fel újra Boldog vagyok, viszont volt egy nagyon komoly balesetem majdnem oda lett a bal kezem.
Ezt sem adtam fel, meg gyógyultam (vagyis már valamennyire használható) Napi 1-1,5 óra gyakorlás meg van muszáj. Kizárólag ujjrend, ujjgyakorlatok hadd szokja
Több mint 2 évig még egy tollat sem tudtam megfogni a bal kezemmel. Fain volt, mert balkezes vagyok
Még a hangszereim is eladtam akkor, de nem birtam már újra van, és már Szilveszterkor muzsikáltam
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 43
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1923 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
- Pityu
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Studiologic SL88 Studio
- Adott köszönetek: : 688 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1145 alkalommal
- Kapcsolat:
Józsi, küldj át egy ilyen dob kittet, nálam fent van a program, megnézem mit lehet vele tenni.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 972 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2458 alkalommal
Ujjgyakorlatnak ajánlanám összes hangnemben a kvártakkordokat felfelé és lefelé egyaránt!
- Zongorista28
- Moderátor
Pityu!
Jövő héten küldök (ha addig lelek