|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
-
HunHyper
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
JBL EON esetén én ezen szoktam a legjobban derülni...

"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 748 alkalommal
- Karesz
- VIP
Mikor A Pákóékkal beszéltem,kérdeztem,mi javasol ebben az árfekvésben:érdekes módon a Hill Audio andante-t javasolta a srác,vagy EV ZLX-et..hangsúlyozom,ebben az árfekvésben.Hill audiót nézegettem annak idején,a teljesítményét találtam kicsinek.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Istvan írta:Vettem 2 db Alto 215 aktív hangfalat. A negyedik alkalomnál a magas hangszóró 1" driver tönkrement. Az erősítőn a hangerő potméter 10 óra állásban használtam. Mivel garanciális így a kereskedőhöz vissza vittem. A kereskedő elvitte Bp .re " Pákó " szervizbe javíttatni . A szerviz 12,700 Ft-ért javította meg (cserélte ki a (HG00553) 1"-os magas hangszórót. Azzal utasították el a garanciát , hogy túl lett hajtva.
Videón néztem több ilyen magas driver cserét és úgy látom, hogy a hangszóróra egy kb 4*5cm hűtő tönk van felcsavarozva. Ezáltal feltételezem, hogy túl melegedhet a hangszóró, vagy alul van méretezve mivel olvastam, hogy állítólag ez a hangszóró 30W-os és az erősítőtől akár 200W-is kap. A szerviznek a kiszámlázását nem tartom korrektnek Mit tehetek, hova tudok fordulni... Nem tudom, hogy egyáltalán hivatalosan melyik szerviz van meg bízva a javítással.
Az én véleményem az, hogy ha már garanciális és egy (állítólag) professzionális aktív hangfalról beszélünk, mindenképpen érdemes a garanciát érvényesíttetni!Karesz írta:Nekem minden előjel nélkül ment ki a magas,ts 212-ben.Egyenlőre itthon van,de nekem 13900-at mondtak a Pákónál,igaz munkadíjjal együtt.Én közép állásban,0 Db-en használom,de eddig semmi gond nem volt,most sem volt semmi előjele
A hivatalos "márkaszervíz"-ről pedig a gyártótól lehet érdeklődni, illetőleg ha ilyen nincs Magyarországon, akkor náluk reklamálni a garancia semmibevételének a fennállásáról!!
Egyéb esetben pedig "Fogyasztóvédelem" !!! Pár soros e-mail, csatolva a szerviz munkalap másolatát és a garancia levél másolatát is.
Másik érdekesség!
Nem szabad elfelejteni, hogy a hangszórók halálát nagy általánosságban nem a túlhajtás, hanem inkább a torz jel vagy egy alapzaj (búgás, zúgás, sistergés, sercegés) ami megöli. Ugyanis ilyenkor egy olyan folyamatos frekvencián rezeg a hangszóró ami előidézi a melegedését és ez által (megolvad a lakk a rézhuzalon ami miatt az áthúz így kisebb ellenállása igy nagyobb feszt kap; vagy csak simán a megolvadt lakk megszorítja a tekercset) a beégését.
Az, hogy amit írtatok, hogy a hangfalban egy 30W-os driver van 200W-al meghajtva, nem hiszem hogy így lenne. De ennek utána kell néznem.
Sajnálatosan a JBL hangfalakról nekem is rossz tapasztalatom van.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- Karesz
- VIP
Én sem hinném,hogy 30w-os van benne..köszi a segítséget Lali,
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Én EV ZLX 15-öt használtam kb 1,5 -2 évig. Nem volt rossz, de nekem az első buli első órájában elszállt a hangfal két csatornájában az egyik. Azt mondták a Pákóban, küldjem fel, 30 nap alatt kész. Ezt Buba megoldotta két nap alatt, a végső konklúzió az volt, hogy kínai fos és amit beletettek alkatrészt az 100x tartósabb lesz. Garancia nem volt, de akkor abban a helyzetben nem volt 30 napom. Két év múlva jött egy ember és boldogan vitte.
- Karesz
- VIP
Sanyi,nem ez a probléma,hanem az,hogy egyszerűen nem akarják érvényesíteni a garanciát,mondván,hogy túl hajtottad..hogy a búbánatba,mikor védelem van benne elvileg...nekem azt mondta a szervizes srác a Pákónál,ha felviszem,előre megbeszélt időpontban,1 óra alatt kész.,de nem javítható garanciában.Miért nem????Ez lenne a kérdés...
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Szerintem a 30W-os driver nagyon is hihető, sajnos inkább a 200W-os meghajtás lehet túlzó...Karesz írta:Én sem hinném,hogy 30w-os van benne..köszi a segítséget Lali,
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- Istvan
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Korg PA1X Pro, Korg P 4x
- Adott köszönetek: : 168 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 226 alkalommal
- Kapcsolat:
Köszönöm a hozzá szólásokat. A 30 W-os drivert az Alto professional.com eredeti gyártói oldalon lévő hozzászólásokban olvastam . Igazából az a gond, hogy nem tudom, hogy a Páko -ék egyáltalán az Altó által kijelölt szerviz a termékre., valamint , hogy miért alap felállás a garancia elutasítása. Holnap a gyártó felé jelzem valamint rákérdezek a szerviz háttérre is. Gondoltam arra is, hogy nagyobb hűtőt teszek a driverre valamint a pozítiv ágba egy ellenállás kondenzátort ( 5-10kohm és 1 mikros ) építek be.
üdv: István
üdv: István
Istvan ( melodia)
- Karesz
- VIP