|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- vigo01
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Re: Gumiszoba
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Mauglidyro
- VIP
- Blogbejegyzések: 7
- Hozzászólások a témában: 112
- Hangszer: Yamaha Genos 1
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
- Kapcsolat:
https://www.tiktok.com/@personaldj.hu/v ... 1658017791
Na ettől az egy oldalú DJ propagandától hányingerem van ...
Na ettől az egy oldalú DJ propagandától hányingerem van ...
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 120
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
- Mauglidyro
- VIP
- Kapcsolat:
Kezdi rögtön a hellyel, hogy a zenekarnak több kell ... Hát én még egy DJ-t sem láttam egy 2m x 2m-es helyre összepakolva.
,,Oké, hogy felvételről játszik egy DJ, de vegyük figyelembe, hogy azt a világ legjobb stúdióiban, a világ legjobb hangmérnökei keverték ki"
Hmm egy Bittó Duót, egy Döndi Duót bizonyára magában az Abbey Road-ban vettek fel és kevertek ki
... Jah várj, mégsem ...
" ... mindenki látott vagy hallott olyan esetet, amikor egy zenekar szarul szólt. "
Azon kívül, hogy a tehetsége a SYNC és Start gomb nyomkodásán nem terjed túl, és használ összesen 1db mikrofont a vonaljeleken kívül, milyen hangosítási kihívásoknak van kitéve egy DJ?
Egy 5 fős zenekarnál van alsó hangon 5 ének mikrofon, 1 hangszermikrofon, plusz akusztikus dobnál legalább egy 4 mikrofonos kihangosítás.
A legtöbb zenekar nem operál saját hangmérnökkel, mert lagzis műfajban minek? (Bezzeg Romániában, hol egyeseknek saját roadjuk van ...)
Ennek híján a zenekari tagokra marad a "FOH" és a Monitor keverés is!
De rengeteg élő példa van rá, hogy ennek ellenére tudnak/tudunk boldogulni.
Sajnos olyan eset is akad bizonyos kultúrákban, ahol nem adnak az igényes megszólalásra, de ott a közönség összetétele biztosan nem audiofil.
Ott az a lényeg, hogy minél hangosabban, a minőség az már másodlagos, de ne általánosítsunk emiatt!
"a lagzik 70%-ába már DJ megy ..."
Igen? És ezt miből számolta ki? Matematikus Ön?
Úgy azért könnyű, hogy a tiszteletdíjon felül a megrendelő csak egy ember ellátását fizeti a szolgáltatói asztalnál.
Ezt valahogy nem merte hangoztatni, mert akkor jogosan lincselték volna meg a zenészek.
Valahogy arról sincs forgatókönyv publikálva egy DJ-nél, hogy mi van akkor, ha áramszünet van ...
Elég nagy probléma van a fejekben, amikor már a DJ is azt feltételezi egy zenekarról, hogy ezt még ők sem tudják megoldani/áthidalni.
Ez a riport csak szembeköpi azokat a zenészeket, akik évtizedeket áldoztak az életükből a zenének, és a közönségüknek.
Ennél egyoldalúbb DJ propagandát nem is lehetett volna összerakni.
,,Oké, hogy felvételről játszik egy DJ, de vegyük figyelembe, hogy azt a világ legjobb stúdióiban, a világ legjobb hangmérnökei keverték ki"
Hmm egy Bittó Duót, egy Döndi Duót bizonyára magában az Abbey Road-ban vettek fel és kevertek ki
" ... mindenki látott vagy hallott olyan esetet, amikor egy zenekar szarul szólt. "
Azon kívül, hogy a tehetsége a SYNC és Start gomb nyomkodásán nem terjed túl, és használ összesen 1db mikrofont a vonaljeleken kívül, milyen hangosítási kihívásoknak van kitéve egy DJ?
Egy 5 fős zenekarnál van alsó hangon 5 ének mikrofon, 1 hangszermikrofon, plusz akusztikus dobnál legalább egy 4 mikrofonos kihangosítás.
A legtöbb zenekar nem operál saját hangmérnökkel, mert lagzis műfajban minek? (Bezzeg Romániában, hol egyeseknek saját roadjuk van ...)
Ennek híján a zenekari tagokra marad a "FOH" és a Monitor keverés is!
De rengeteg élő példa van rá, hogy ennek ellenére tudnak/tudunk boldogulni.
Sajnos olyan eset is akad bizonyos kultúrákban, ahol nem adnak az igényes megszólalásra, de ott a közönség összetétele biztosan nem audiofil.
Ott az a lényeg, hogy minél hangosabban, a minőség az már másodlagos, de ne általánosítsunk emiatt!
"a lagzik 70%-ába már DJ megy ..."
Igen? És ezt miből számolta ki? Matematikus Ön?
Úgy azért könnyű, hogy a tiszteletdíjon felül a megrendelő csak egy ember ellátását fizeti a szolgáltatói asztalnál.
Ezt valahogy nem merte hangoztatni, mert akkor jogosan lincselték volna meg a zenészek.
Valahogy arról sincs forgatókönyv publikálva egy DJ-nél, hogy mi van akkor, ha áramszünet van ...
Elég nagy probléma van a fejekben, amikor már a DJ is azt feltételezi egy zenekarról, hogy ezt még ők sem tudják megoldani/áthidalni.
Ez a riport csak szembeköpi azokat a zenészeket, akik évtizedeket áldoztak az életükből a zenének, és a közönségüknek.
Ennél egyoldalúbb DJ propagandát nem is lehetett volna összerakni.
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 572
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Én ezt mondom már legalább 10 éve, amit ő itt most felsorolt.
Szerintem maximálisan igaza van.
Egy dolog szól a zenekarok mellett:
Semelyik DJ nem tud olyan csárdás vagy cigány nóta egyveleget csinálni, mint a zenekar, vagy egy zenész!
Sajnos az baj, hogy ilyen egyvelegekre már nincsen szükség, legalábbis nagyobb városi fiataloknak már biztos nem kell ilyen műfaj. Vidéken, kis falvakban az idősebb korosztály ismeri, hallgatja ezeket csárdásokat, de a fiatalabbak már alig ismernek belőle 10-es 20-at.
Fiatal 15 éves korosztályúakat szoktam kérdezni ( akiket tanítok ), hogy milyen zenét hallgatnak?
Válaszok: Magyart zenét nem nagyon. Akik a magyar zenéket hallgatnak, azok nagy része fiatal zenekarokat hallgat, 30Y-tól a CARSON COMA-ig sok mindent.
Szécsi Pált , Máté Pétert már szinte nem is ismerik.
Abba is igaza van, hogy a lagzikat 70 százalékban már DJ-k csinálják. Legalábbis erre Heves megyében.
Egy étteremben kérdeztem szeptemberben és az összes lagziban DJ volt náluk. Beszéltem egy vőféllyel és ő is mondta, hogy az összes lagziban DJ volt, ahol ő dolgozott.
Szerintem maximálisan igaza van.
Egy dolog szól a zenekarok mellett:
Semelyik DJ nem tud olyan csárdás vagy cigány nóta egyveleget csinálni, mint a zenekar, vagy egy zenész!
Sajnos az baj, hogy ilyen egyvelegekre már nincsen szükség, legalábbis nagyobb városi fiataloknak már biztos nem kell ilyen műfaj. Vidéken, kis falvakban az idősebb korosztály ismeri, hallgatja ezeket csárdásokat, de a fiatalabbak már alig ismernek belőle 10-es 20-at.
Fiatal 15 éves korosztályúakat szoktam kérdezni ( akiket tanítok ), hogy milyen zenét hallgatnak?
Válaszok: Magyart zenét nem nagyon. Akik a magyar zenéket hallgatnak, azok nagy része fiatal zenekarokat hallgat, 30Y-tól a CARSON COMA-ig sok mindent.
Szécsi Pált , Máté Pétert már szinte nem is ismerik.
Abba is igaza van, hogy a lagzikat 70 százalékban már DJ-k csinálják. Legalábbis erre Heves megyében.
Egy étteremben kérdeztem szeptemberben és az összes lagziban DJ volt náluk. Beszéltem egy vőféllyel és ő is mondta, hogy az összes lagziban DJ volt, ahol ő dolgozott.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Ez a legnagyobb hülyeség, amit hallottam... De jó a promója. Van eszük a dj-knek. Az éttermekben promotálják magukat. Részesedést is fizetnek időnként 1-1 jól menő helynek, hogy elsősorban őket ajánlják. Így kell ezt csinálni... Amíg a zenészek, zenekarok nem csinálják ugyanezt, addig ücsörögjön mindenki otthon és búslakodjon!!!
Azon kívül, hogy esetleg egy nagy zenekarnak tényleg nagyobb hely kell, (bár a felvételen a dj által elfoglalt helyen 3 zenész simán elfér), ebből semmi sem igaz....
A dj nem tudja azt nyújtani, mint 1 élő zenekar. Nem tudja a számokat szükség szerint lassítani, gyorsítani. Egyedi dalokról, pl Nád a házam teteje, ne is beszéljünk, amikor az egyedi tánckoreográfiát próbálják táncoltatni Mc Haver zenéjére, stb...
A dj mindent is tud, amit a zenekar nem??? Ha hozzám odajönnek dalt kérni és tudom, akkor eljátszom. Ha szám közben kultúráltan, akár bekiabálva kérnek egy dalt, akkor átváltok rá menet közben és eljátszom, (ha kell, lassítok, vagy gyorsítok egy stíluson)...
Ha olyan dalokat kérnek, amit nem tudok? 1. Spotify. 2. 500GB SSD. 3. Youtube...
Mi az, amit nem tudtam és a dj tudott???
Azon kívül, hogy esetleg egy nagy zenekarnak tényleg nagyobb hely kell, (bár a felvételen a dj által elfoglalt helyen 3 zenész simán elfér), ebből semmi sem igaz....
A dj nem tudja azt nyújtani, mint 1 élő zenekar. Nem tudja a számokat szükség szerint lassítani, gyorsítani. Egyedi dalokról, pl Nád a házam teteje, ne is beszéljünk, amikor az egyedi tánckoreográfiát próbálják táncoltatni Mc Haver zenéjére, stb...
A dj mindent is tud, amit a zenekar nem??? Ha hozzám odajönnek dalt kérni és tudom, akkor eljátszom. Ha szám közben kultúráltan, akár bekiabálva kérnek egy dalt, akkor átváltok rá menet közben és eljátszom, (ha kell, lassítok, vagy gyorsítok egy stíluson)...
Ha olyan dalokat kérnek, amit nem tudok? 1. Spotify. 2. 500GB SSD. 3. Youtube...
Mi az, amit nem tudtam és a dj tudott???
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 303
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Sziasztok!Ide kapcsolódik pl.a menyasszonytánc,ahol pár taktus csárdás után,a következő vendég beszól,hogy keringőt kér,vagy most pihen a menyasszony pár taktus hallgató erejéig .Ilyenkor mit csinál a dj?
A vőfélyek egyedi kérésének hogy tesz eleget?Bár sok dj már ceremónia mester is egyben,meg még mit tudom én mi.Nem szeretem őket,nagyképűek,a zenészek gázsijánál sokkal többet elkérnek,sokszor gagyi cucc,stb .Persze vannak kivételek is...
A vőfélyek egyedi kérésének hogy tesz eleget?Bár sok dj már ceremónia mester is egyben,meg még mit tudom én mi.Nem szeretem őket,nagyképűek,a zenészek gázsijánál sokkal többet elkérnek,sokszor gagyi cucc,stb .Persze vannak kivételek is...
- Mauglidyro
- VIP
- Kapcsolat:
Alapvetően a DJ-vel való közreműködéstől sosem zárkóztunk el, sőt idáig csak jó példákkal találkoztunk.
Semmivel nem járnak olcsóbban, mint egy zenekar. Bizonyos tekintetben ezeket a DJ-ket megértem,
mert a DJ-skedés sok esetben nem főállás, akad köztük szabadúszó hangtechnikus, ceremóniamester, stb.
De tudjátok mi a különbség ezen szolgáltatók és a delikvens közt?
Nekik nem kell alázni a zenekarokat szakmailag, hogy magukat el tudják adni a piacon.
Vagy nem kell azzal érvelniük, hogy 1 fő ellátását fizetik a 3-4-5 fős zenekarokkal szemben.
Ők szimplán csak jól csinálják azt, amit csinálnak.
Semmivel nem járnak olcsóbban, mint egy zenekar. Bizonyos tekintetben ezeket a DJ-ket megértem,
mert a DJ-skedés sok esetben nem főállás, akad köztük szabadúszó hangtechnikus, ceremóniamester, stb.
De tudjátok mi a különbség ezen szolgáltatók és a delikvens közt?
Nekik nem kell alázni a zenekarokat szakmailag, hogy magukat el tudják adni a piacon.
Vagy nem kell azzal érvelniük, hogy 1 fő ellátását fizetik a 3-4-5 fős zenekarokkal szemben.
Ők szimplán csak jól csinálják azt, amit csinálnak.
- vigo01
- VIP
Mindegy mit írkáltok ide, nem az van mint 2000 körül mikor vagesz voltál szinti tulajdonosként.
Eltelt két évtized.
Eltelt két évtized.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- vigo01
- VIP
Felső kategóriás helyeken igénylik az élő zenét. Nincs jelentősége hány tagú a zenekar, enni kapnak.