|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
-
Hohner 365
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Korg PA 50
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Köszönöm, a választ József !
Nem a gyári beállításoknál van a problémám,hanem a szabadon cserélhető 3 user-nél.Eddig nem volt ez a probléma,többször töltöttem fel ide hiba nélkül.
De sajnos ahol ez a jelenség van,rákantittani sem lehet.
De megpróbálom a tanácsodat,jó lenne ha sikerülne.
Üdvözlettel:Attila
Nem a gyári beállításoknál van a problémám,hanem a szabadon cserélhető 3 user-nél.Eddig nem volt ez a probléma,többször töltöttem fel ide hiba nélkül.
De sajnos ahol ez a jelenség van,rákantittani sem lehet.
De megpróbálom a tanácsodat,jó lenne ha sikerülne.
Üdvözlettel:Attila
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Esetleg egy OS újratelepítést, valamint egy gyári visszaállítást érdemes lenne még megpróbálni majd!
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 327
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2458 alkalommal
A kisebb testvérek helyett nem hoz a ki korg mostanában újakat?
A pa 1000 meg a 700 már régen kinnt van.
A pa4x-et még mindig lehet újonnan kapni?
Csak azért kérdezem, mert a korg.com-on még fent van...
A pa 1000 meg a 700 már régen kinnt van.
A pa4x-et még mindig lehet újonnan kapni?
Csak azért kérdezem, mert a korg.com-on még fent van...
- galambjozsef
- VIP
- Kapcsolat:
Szia.
A korg.com-on jóval régebbi modellek is fent vannak! Sőt, az összes, amit gyártottak (egy része a kifutott termékek menüben)
Pa4x-et már nem lehet újonnan venni! Úgy rémlik 2020-2021 környékén megszünt a gyártása (okát nem tudni)
Pa700 és Pa1000 van még újonnan, egyenlőre nincs hír utódról!
A korg.com-on jóval régebbi modellek is fent vannak! Sőt, az összes, amit gyártottak (egy része a kifutott termékek menüben)
Pa4x-et már nem lehet újonnan venni! Úgy rémlik 2020-2021 környékén megszünt a gyártása (okát nem tudni)
Pa700 és Pa1000 van még újonnan, egyenlőre nincs hír utódról!
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
PA 4x-ben a bender-kar fölötti 3 cimezhető gombot hogyan lehet állandosítani, hogy indításkor ugyanaz legyen a beállítása?
- galambjozsef
- VIP
- Kapcsolat:
SHIFT + egyik gombot megnyomod a 3 közül. A bejövő panelet lezárod a jelölőben!
... majd a MySettings gombot hosszan nyomd, és utána OK
... majd a MySettings gombot hosszan nyomd, és utána OK
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára galambjozsef 2025.02.10. 08:41-kor.
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 75
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 835 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 206 alkalommal
Megoldódott. Köszönöm a segítséget. Egy kérdés: érdemes-e 4X-be SD kártyát rakni, ugyanugy lehet-e kezelni mint egy külső USB-t, mivel a belső tárhely 1 gb?
- galambjozsef
- VIP
- Kapcsolat:
Szia.
Pont erre találták ki, ugyanúgy tárhelyként kezeli, mintha egy belső HDD vagy SSD lenne (KORG_SD néven jelenik meg)
Felső mérethatár nem ismert, nekem 128GB-os van a hangszerben, de van ismerősöm akinek 512GB-os!
Ki mennyi adatot akar tartani rajta.
Nekem van vagy 25 biztonsági mentésem, meg vagy 300 mp3 alap, meg kb ugyanennyi MIDI, talán 30GB van elhasználva
Pont erre találták ki, ugyanúgy tárhelyként kezeli, mintha egy belső HDD vagy SSD lenne (KORG_SD néven jelenik meg)
Felső mérethatár nem ismert, nekem 128GB-os van a hangszerben, de van ismerősöm akinek 512GB-os!
Ki mennyi adatot akar tartani rajta.
Nekem van vagy 25 biztonsági mentésem, meg vagy 300 mp3 alap, meg kb ugyanennyi MIDI, talán 30GB van elhasználva
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Kedves mindenki, 3X esetén mivel lehet tisztítani azt a gumis-szerű anyagot, ami a kijelző körül illetve a pich bender karnál van? Poros, ragad, ezt próbáltam tisztítani, de nemigazán sikerül sem sima vízzel, sem mosószeres/szappanos vízzel.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szia Doxaa!
Hát ezt semmivel sem fogod tudni tisztítani, ugyanis az anyagszerkezete megbomlott, feloldódott. Ez a gumibevonat egy elb@szott és értelmetlen hülyeség volt a Korg részéről. Nem véletlen sem előtte, sem utána más típusokon sem alkalmazza. Nem csak a bevonat oldódik fel, de a rányomott feliratok is.
Én is így jártam, de én vagy hét éve megoldottam, és a mai napig tökéletesen jó a hangszeremen.
Kiszereltem mind a joy, mind a kijelző körüli elemeket, majd kromofággal leoldottam róla a gumis réteget. Elég pöcsölős, mert nagyon ragaszkódó egy ragacsos trutyi. Így megkaptam az alap műanyag felületet. Ha jól emlékszem elég szép fekete felületet kaptam, nem kellett lefújnom feketére. Aztán kerestem neten egy pesti céget (már nem emlékszem kik voltak), akik válaltak felirat, grafikák szitázását. Úgy is, hogy nem ők tervezik a feliratot, hanem te viszed nekik megszerkesztve, csak vektorgrafikus programmal csináld, pld Corell-ben. Én meg használok itthon Corell Draw-t, így az eredeti feliratokat méretazonosan megcsináltam benne mindkét elem esetében, és csak a két elemet meg a kimentett Corell fájlokat vittem a céghez, ők meg rászitázták. Majd itthon lelakkoztam őket. Hogy kopásállóbb legyen, kicsit szencsés felületüre. Aztán visszaszereltem és a mai napig olyanok, mint új korukban.
A megszerkesztett két Corell fájl még azt hiszem meg is van, ha kell, azt oda tudom adni.
Hát ezt semmivel sem fogod tudni tisztítani, ugyanis az anyagszerkezete megbomlott, feloldódott. Ez a gumibevonat egy elb@szott és értelmetlen hülyeség volt a Korg részéről. Nem véletlen sem előtte, sem utána más típusokon sem alkalmazza. Nem csak a bevonat oldódik fel, de a rányomott feliratok is.
Kiszereltem mind a joy, mind a kijelző körüli elemeket, majd kromofággal leoldottam róla a gumis réteget. Elég pöcsölős, mert nagyon ragaszkódó egy ragacsos trutyi. Így megkaptam az alap műanyag felületet. Ha jól emlékszem elég szép fekete felületet kaptam, nem kellett lefújnom feketére. Aztán kerestem neten egy pesti céget (már nem emlékszem kik voltak), akik válaltak felirat, grafikák szitázását. Úgy is, hogy nem ők tervezik a feliratot, hanem te viszed nekik megszerkesztve, csak vektorgrafikus programmal csináld, pld Corell-ben. Én meg használok itthon Corell Draw-t, így az eredeti feliratokat méretazonosan megcsináltam benne mindkét elem esetében, és csak a két elemet meg a kimentett Corell fájlokat vittem a céghez, ők meg rászitázták. Majd itthon lelakkoztam őket. Hogy kopásállóbb legyen, kicsit szencsés felületüre. Aztán visszaszereltem és a mai napig olyanok, mint új korukban.
A megszerkesztett két Corell fájl még azt hiszem meg is van, ha kell, azt oda tudom adni.
Üdv.: Apelláta