|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 178
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1050 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Gondolom ez működés tekintetében nem számottevő különbség, hogy soros vagy usb-s. Azért lenne jó usb-s mert a laptopon nincs soros csatlakozó.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Azt nem tudom, hogy a te laptopodon van-e soros port vagy nincs, az enyémen van.
Itt a gondot igazából az jelentheti, hogy az USB-RS232 átalakító megfelelően küldi a parancsokat. Én sajnálatosan futottam már bele olyan átalakítóba ami (pedig elviekben jó volt) nem ugyanazt a parancsot küldte ki, mint a szabványos soros port.
Lehet én fogtam ki hibás eszközt, de nem bízom az ilyen USB-XXX átalakítókban.
De próba szerencse!
Itt a gondot igazából az jelentheti, hogy az USB-RS232 átalakító megfelelően küldi a parancsokat. Én sajnálatosan futottam már bele olyan átalakítóba ami (pedig elviekben jó volt) nem ugyanazt a parancsot küldte ki, mint a szabványos soros port.
Lehet én fogtam ki hibás eszközt, de nem bízom az ilyen USB-XXX átalakítókban.
De próba szerencse!
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- B.Bazsi
- VIP
Az utolsó két buliban bevetettem a Behringer virtualizer pro-t. Addig ki-be kapcsoltam, míg megemberelte magát, és onnantól hogy normálisan bekapcsol, úgy működik mint egy svájci óra. Hibátlan, SEMMI rendellenességet nem csinál, nem pattog-recseg-sistereg-zúg-búg, tökéletesen teszi a dolgát legnagyobb megelégedésemre. Nekem nagyon tetszik ez a kis kütyü már ami az effektek minőségét illeti, beauxolom az aux3-ba, az egyik csatornát kineveztem az effektnek, xlr-jack vezetékekkel bekötöm és onnantól mikortól akarja, tökéletesen teszi a dolgát. Ettől függetlenül megnézetem hogy ezt az ERR9-et miért csinálja, de ha így dógozik a masina, egyelőre megmarad.
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.12.02. 08:47-kor.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Sziasztok!KInek mi a véleménye a T.bone mikrofonokról?Én a napokban vettem egy MB85-őt,nevetséges 7400Ft áron.Nem volt rossz vétel szerintem,tegnap ki is próbáltam.Gerjedni nem gerjedt egyáltalán.Teszt alapján teljesen shure 58 koppintása.
http://ugrock.hu/2010-09-01/Szakbarbar/ ... k_teszt/4/
- B.Bazsi
- VIP
jamy1 írta:Tőlem nagyobb fenntartásokkal senki sem kezeli a Behringert![]()
De ez a Pro kategória. A Behringer X32 full Midas alapokon nyugszik.
A Behringer a felsőkategóriás cuccaiba előszeretettel pakolja a Midas fejlesztèseit.
Meg mèg lehetne sorolni.
A mezei Behringer cuccoktól most is mindenkit óva intek.
Az X32 viszont nem a Xenyx kategória.
A QU16 is elèg nèpszerű. Malko&Zeneboy biztos tud róla gyakorlatiasan nyilatkozni.
Jamy, xenyx-ed volt már? Azt hallottam-olvastam róla hogy jobbak mint a korábbi szériák, van személyes tapasztalatod róluk? Vagy csak reklámfogás az egész? Nekem egy pmh3000 keverőerősítőm volt, hát, amennyire örültem neki mikor kibontottam, annyira gáz volt maga a cucc mikor használtam...
- B.Bazsi
- VIP
Megmondom neked őszintén, én nem ösmerem ezt a mikrofont, viszont a "T-"s cuccokkal (T-bone, T-amp, T-rack stb) kapcsolatban van tapasztalatom, legalábbis az egyikükkel. Mi egy T-racks ds2/4 típusú rendszerprocit használunk nagy megelégedés mellett. Jöhetnek a fanyalgók akik az "olcsó húsnak híg a leve, meg médincsájna cucc nem biztos hogy jó, meg hol van az egy félmilliós procihoz stb." elvek mentén élnek, nem veszem figyelembe ezeket az oktatómegnyilvánulásokat, de nem szövöm tovább miért nem mert gumiszobás lesz a hangtechnikás hozzászólásból. Szóval megvettük ezt a kis olcsó hatvanvalahányezres kis rendszerprocit, éppen tegnap találta a kedvem hogy nyomkorásszam, én azt mondom ennyi pénzért hülye lettem volna nem megvenni. Analóg aktív crossover után sokkal tisztább csengőbb a magasa, nem harsogó, karakteresebb a mélye, tisztább a közép, lényeges a minőségi javulás. Ha minden T-cucc ezt a minőséget hozza, szerintem ennyi pénzért ki kellene próbálni, ha a Te hangodhoz jó a Shure SM58. Elolvastam a tesztet, én kipróbálnám ha a hangomhoz passzolna. Magyarországon a zenepower forgalmaz Thomann cuccokat, kedvező árak jellemzik azt látom, a többi cuccról nincs személyes tapasztalatom, de SZERINTEM nem árulnak rossz dolgokat. A TheBox PA aktív hangfalak kinézetre ugyanazok mint az Energy EP sorozat aktív ládái -gyanítom belül is sok mindenben egyeznek- , a Millennium KS hangszerállványok ugyanezen kinézettel és paraméterekkel futnak Voice-Kraft néven, Thomann Rack Case kinézetű rackbe vannak pakolva a cuccaink csak más címke van ráragasztva...Karesz írta:Sziasztok!KInek mi a véleménye a T.bone mikrofonokról?Én a napokban vettem egy MB85-őt,nevetséges 7400Ft áron.Nem volt rossz vétel szerintem,tegnap ki is próbáltam.Gerjedni nem gerjedt egyáltalán.Teszt alapján teljesen shure 58 koppintása.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1925 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 754 alkalommal
Bazsi,már meg vettem a mikrofont,tegnapi lagzit azzal nyomtam.Nekem tetszik a hangja,és főleg,hogy nem gerjedt.
- B.Bazsi
- VIP
Használd sokáig, csinálj vele sok jó bulit!